/** * */

Zwarte Hand

(Verschil tussen bewerkingen)
Versie op 8 aug 2006 17:42
Wvanrosm (Overleg | bijdragen)

← Previous diff
Huidige versie
Lingekopf (Overleg | bijdragen)

Regel 3: Regel 3:
Het genootschap organiseerde opstanden en terreuracties in Bosnië. De leden zwoeren strikte geheimhouding. Het genootschap organiseerde opstanden en terreuracties in Bosnië. De leden zwoeren strikte geheimhouding.
-De Servische kolonel van de militaire inlichtingendienst, Dimitrijevic, die eerder betrokken was bij de moord op de Servische koning, leidde de organisatie.+De Servische kolonel van de militaire inlichtingendienst, Dimitrijevic, die eerder (in 1903) betrokken was bij de moord op het Servische koningspaar, leidde de organisatie.
[[Gavrilo Princip]], die op 28 juni 1914 [[Franz Ferdinand]] vermoordde, was lid van een van de leden. [[Gavrilo Princip]], die op 28 juni 1914 [[Franz Ferdinand]] vermoordde, was lid van een van de leden.
[[Categorie:Politieke partijen en organisaties]] [[Categorie:Politieke partijen en organisaties]]

Huidige versie

De Zwarte Hand was een geheim Servisch genootschap, een terroristische organisatie die de aansluiting van Bosnië-Herzegovina bij Servië nastreefde.

Het genootschap organiseerde opstanden en terreuracties in Bosnië. De leden zwoeren strikte geheimhouding.

De Servische kolonel van de militaire inlichtingendienst, Dimitrijevic, die eerder (in 1903) betrokken was bij de moord op het Servische koningspaar, leidde de organisatie. Gavrilo Princip, die op 28 juni 1914 Franz Ferdinand vermoordde, was lid van een van de leden.

Afkomstig van WO1Wiki NL, de Vrije Encyclopedie. "http://www.forumeerstewereldoorlog.nl/wiki/index.php/Zwarte_Hand"
Personal tools