/** * */

Willy Coppens

(Verschil tussen bewerkingen)
Versie op 13 jan 2011 21:19
Finnbar (Overleg | bijdragen)
wat opgekalefaterd :x
← Previous diff
Versie op 14 jan 2011 06:30
Finnbar (Overleg | bijdragen)
Herschreven - nog verder uit te werken
Next diff →
Regel 1: Regel 1:
-[[Afbeelding:Balloon Bustere.jpg|300px|thumb|left|Een illustratie van Coppens die met zijn [[Hanriot HD.1|HD.1]] een [[Parseval-Sigsfeld Drache]] observatieballon aanvalt]]{{Persoontabel|naam=Willy Coppens|image=[[Afbeelding:Coppensdaveport.jpg|right|250px]]|caption= Willy "Balloon-buster" Coppens|voornamen= Willy Omer François Jean|geboorte=6 juli 1892|dood=21 december 1986|eenheden=1ère<br>4me<br>6me<br>9me|samenvatting=Belgische aas met 37 overwinningen.}}'''Willy Coppens de Houthulst''' (de "Blauwe Duivel") was een pionier van de Belgische militaire luchtvaart. Hij werd op 6 juli 1892 in Bosvoorde als zoon van de kunstenaar Omer Coppens geboren. De beroemde Belgische voetballer Rik Coppens is een achterneef van hem. +[[Categorie:Werk in uitvoering]]{{stub}}
- +[[Afbeelding:Balloon Bustere.jpg|300px|thumb|left|Een illustratie van Coppens die met zijn [[Hanriot HD.1|HD.1]] een [[Parseval-Sigsfeld Drache]] observatieballon aanvalt]]{{Persoontabel|naam=Willy Coppens|image=[[Afbeelding:Coppensdaveport.jpg|right|250px]]|caption= Willy "Balloon-buster" Coppens|voornamen= Willy Omer François Jean|geboorte=6 juli 1892|dood=21 december 1986|eenheden=1ère<br>4me<br>6me<br>9me|samenvatting=Belgische aas met 37 overwinningen.}}
-Sinds zijn jeugd was Willy gefascineerd door motoren. Tijdens de vakanties in [[De Panne]] bestuurde hij, in navolging van Simon Stevin enkele eeuwen eerder, een van de eerste zeilwagens op het strand.+'''Willy Coppens de Houthulst''' werd op 6 juli 1892 te Bosvoorde geboren als zoon van de kunstenaar Omer Coppens. Reeds vanaf jonge leeftijd was hij gefascineerd door motoren en tijdens de vakanties van de familie in De Panne bestuurde hij met veel passie een van de eerste zeilwagens op het strand.
- +<br>
-Willy werd bij het uitbreken van de [[:Categorie:Episodes|Eerste Wereldoorlog]] geplaatst bij het [[2de Regiment Grenadiers]] van het [[Belgische legers in de Eerste Wereldoorlog (overzicht)|Belgisch leger]]. Omdat hij liever bij de [[Luchtcomponent van de Belgische Strijdkrachten|luchtmacht]] zat, diende hij daartoe een aanvraag in, maar werd afgekeurd. +Bij het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog werd hij bij het [[2de Regiment Grenadiers]] ingelijfd. Nochtans voelde hij zich meer geroepen tot de “Compagnie des Aviateurs", doch zijn aanvraag werd afgewezen.
- +Teneinde toch deel te kunnen uitmaken van het militair vliegwezen volgde hij de opleiding voor piloot, betaald met eigen middelen, in de burgerluchtvaart aan de school van Hendon in Groot-Brittannië.
-In 1915 ging Willy op eigen kosten vlieglessen volgen bij de Burgerluchtvaartschool te Hendon in Groot-Brittannië, samen met 39 Belgen, waar hij les kreeg van [[Albert Ball]]. Twee maanden later volgde hij lessen bij de Luchtvaartschool van [[Étampes]]. Tijdens deze lesperiode behaalde hij het wereldhoogterecord. Op 9 december 1915 behaalde hij zijn vliegbrevet (nummer 2140) . +Na deze opleiding volgde hij eveneens de cursussen aan de Franse militaire school van Etampes.
- +Op 9 december 1915 behaalde hij zijn vliegbrevet nummer 2140.
-Eind 1916 begon Coppens met verkenningsvluchten bij Houthem, bij het [[6e Escadrille]]. Op 8 april werd hij gepromoveerd tot sergeant waardoor hij ook werd overgeplaatst naar het [[4e Escadrille]]; hier kreeg hij een [[Farman]] kreeg toegewezen. Op 1 mei kreeg hij een [[Sopwith 1 1/2 Strutter]]. Eind juni 1917 begon zijn carrière als aas toen hij werd overgeplaatst naar het [[1e Escadrille]] onder bevel van Fernand Jacquet in [[Moere]]. Zijn toestel was een [[Nieuport 16]], dat later werd vervangen door een [[Nieuport 17]] en nog weer later door een blauwe [[Hanriot HD.1]]. Door dit toestel werd hij bekend als "de Blauwe Duivel". Hij werd overgeplaatst naar het [[9e Escadrille]]. Daar begon hij zijn carrière als "Balloon-buster", een specialist in het neerhalen van observatie- en artilleriebegeleidingsballonnen. +<br>
- +Als jonge piloot vocht hij in het luchtruim aan het IJzerfront. Vooral de [[Drachen]], Duitse verkenningsballonnen, waren zijn doelwit. Door ze uiterst snel en gevaarlijk dicht te benaderen maakte hij brandende toortsen van de ballonnen. In enkele maanden tijd haalde hij er liefst 36 neer.
-Willy was niet alleen bekend als "Balloon-buster", maar ook om zijn acrobatische stunts boven vijandelijk gebied. Tijdens een van deze stunts schoot een ballon op de [[Hanriot HD.I]] van Willy. Hij zette zijn vliegtuig op de bovenkant van de ballon, zette zijn motor uit teneinde de propeller te beschermen en wachtte tot hij met zijn vliegtuig van de ballon afgleed toen deze in vlammen neerstortte. +Na het neerschieten van een ballon haalde Coppens acrobatische stunts uit boven de vijand. Tijdens een van deze stunts schoot een ballon op de kobaltblauwe [[Hanriot HD.I]] van Coppens. Coppens zette zijn vliegtuig op de bovenkant van de ballon, zette zijn motor uit teneinde de propeller te beschermen en wachtte tot hij van de ballon afgleed wanneer deze in vlammen neerstortte.
- +In de morgen van 14 oktober 1918 kwam er een einde aan de carrière van gevechtspiloot van Willy Coppens boven Torhout. Toen hij zijn 37ste ballon wou neerhalen kreeg hij een kogel in zijn linkerbeen. Hij schoot zijn doel neer een kon veilig landen achter onze linies. Zijn zwaargewond been moest worden geamputeerd.
-Hij behaalde 37 overwinningen. Tijdens zijn laatste overwinning boven [[Torhout]] werd hij gewond toen hij een kogel in zijn linkerbeen kreeg. Hij crashte achter de Belgische linies en overleefde het ongeluk, doch zijn been was verloren. +<br>
- +Na de oorlog was Willy Coppens militair attaché in Londen, Parijs en Genève.
-Willy overleefde de [[:Categorie:Episodes|Eerste Wereldoorlog]] en werd Belgische militair attaché in Londen, Parijs en Genève. Samen met [[Jean Verhaegen]] en [[George Medaets]] voerde hij een geslaagde vlucht uit die begon in Brussel en eindigde in Leopoldville (Belgisch Congo) in zeven stappen met een Breguet 19, die de naam ''Reine Elisabeth'' kreeg. Een jaar later werd dit herhaald, alleen met minder succes. Het toestel stortte neer maar het duo overleefde de crash. +In 1930 werd hij door Koning Albert geadeld tot Ridder Willy Coppens de Houthulst en in 1960 krijgt hij van Koning Boudewijn de titel van Baron. Zijn wapen was versierd met drie vliegende adelaars.
- +Baron Willy Coppens de Houthulst overleed op 21 december 1986 te Berchem. De uitvaart verliep in alle intimiteit, net zoals de overledene het zelf had gewenst.
-Ondanks zijn geamputeerde been wist hij in september 1928 het hoogterecord parachutespringen te verbeteren door te springen van een hoogte van 6000 meter. In 1930 sloeg Koning [[Albert I]] hem tot Ridder. Tien jaar later ging hij met pensioen, ook als militair attaché. Gedurende de [[Tweede Wereldoorlog]] verbleef hij in Zwitserland. Via het Rode Kruis probeerde hij de Belgische gevangenen in Duitsland te helpen. +<br>
- +Hij blijft zonder meer onze grootste militaire vliegenier, niet alleen door zijn krachttoeren in de Vlaamse hemel maar ook door zijn onvermoeibare activiteit ten dienste van de militaire luchtvaart en zijn flamboyant patriottisme dat hem ertoe aanzette de strijd nog steeds verder te willen zetten aan boord van zijn jachtvliegtuig op 47-jarige leeftijd.
-In 1960 verkreeg hij van Koning Boudewijn de titel baron. Op 21 december 1986 stierf Willy Coppens, op 94-jarige leeftijd.+
- +
-==Links==+
-[http://www.forumeerstewereldoorlog.nl/viewtopic.php?t=11204&highlight=coppens FEW Topic]+
[[Categorie:Aces|Coppens]] [[Categorie:Aces|Coppens]]

Versie op 14 jan 2011 06:30

STUB: Dit artikel is een begin. Mogelijk wordt er nog aan gewerkt. Maar u mag er zelf ook relevante informatie aan toevoegen.

Een illustratie van Coppens die met zijn HD.1 een Parseval-Sigsfeld Drache observatieballon aanvalt
Enlarge
Een illustratie van Coppens die met zijn HD.1 een Parseval-Sigsfeld Drache observatieballon aanvalt
Willy Coppens

Willy "Balloon-buster" Coppens
Namen voluit
Willy Omer François Jean
Geboortejaar/datum
6 juli 1892
Sterfjaar/datum
21 december 1986
Eenheden (* = bevelhebber)
1ère
4me
6me
9me
Korte omschrijving
Belgische aas met 37 overwinningen.

Willy Coppens de Houthulst werd op 6 juli 1892 te Bosvoorde geboren als zoon van de kunstenaar Omer Coppens. Reeds vanaf jonge leeftijd was hij gefascineerd door motoren en tijdens de vakanties van de familie in De Panne bestuurde hij met veel passie een van de eerste zeilwagens op het strand.
Bij het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog werd hij bij het 2de Regiment Grenadiers ingelijfd. Nochtans voelde hij zich meer geroepen tot de “Compagnie des Aviateurs", doch zijn aanvraag werd afgewezen. Teneinde toch deel te kunnen uitmaken van het militair vliegwezen volgde hij de opleiding voor piloot, betaald met eigen middelen, in de burgerluchtvaart aan de school van Hendon in Groot-Brittannië. Na deze opleiding volgde hij eveneens de cursussen aan de Franse militaire school van Etampes. Op 9 december 1915 behaalde hij zijn vliegbrevet nummer 2140.
Als jonge piloot vocht hij in het luchtruim aan het IJzerfront. Vooral de Drachen, Duitse verkenningsballonnen, waren zijn doelwit. Door ze uiterst snel en gevaarlijk dicht te benaderen maakte hij brandende toortsen van de ballonnen. In enkele maanden tijd haalde hij er liefst 36 neer. Na het neerschieten van een ballon haalde Coppens acrobatische stunts uit boven de vijand. Tijdens een van deze stunts schoot een ballon op de kobaltblauwe Hanriot HD.I van Coppens. Coppens zette zijn vliegtuig op de bovenkant van de ballon, zette zijn motor uit teneinde de propeller te beschermen en wachtte tot hij van de ballon afgleed wanneer deze in vlammen neerstortte. In de morgen van 14 oktober 1918 kwam er een einde aan de carrière van gevechtspiloot van Willy Coppens boven Torhout. Toen hij zijn 37ste ballon wou neerhalen kreeg hij een kogel in zijn linkerbeen. Hij schoot zijn doel neer een kon veilig landen achter onze linies. Zijn zwaargewond been moest worden geamputeerd.
Na de oorlog was Willy Coppens militair attaché in Londen, Parijs en Genève. In 1930 werd hij door Koning Albert geadeld tot Ridder Willy Coppens de Houthulst en in 1960 krijgt hij van Koning Boudewijn de titel van Baron. Zijn wapen was versierd met drie vliegende adelaars. Baron Willy Coppens de Houthulst overleed op 21 december 1986 te Berchem. De uitvaart verliep in alle intimiteit, net zoals de overledene het zelf had gewenst.
Hij blijft zonder meer onze grootste militaire vliegenier, niet alleen door zijn krachttoeren in de Vlaamse hemel maar ook door zijn onvermoeibare activiteit ten dienste van de militaire luchtvaart en zijn flamboyant patriottisme dat hem ertoe aanzette de strijd nog steeds verder te willen zetten aan boord van zijn jachtvliegtuig op 47-jarige leeftijd.

Afkomstig van WO1Wiki NL, de Vrije Encyclopedie. "http://www.forumeerstewereldoorlog.nl/wiki/index.php/Willy_Coppens"
Personal tools