/** * */

Vickers

(Verschil tussen bewerkingen)
Versie op 19 okt 2009 18:45
Aglooka (Overleg | bijdragen)
Onderzeeboten
← Previous diff
Huidige versie
Finnbar (Overleg | bijdragen)
Onderzeeboten
Regel 30: Regel 30:
===Onderzeeboten=== ===Onderzeeboten===
-Vickers had een monopolie op het bouwen van onderzeeboten voor de Britse marine tot het begin va de eerste wereldoorlog.+Vickers had tot het begin van de eerste wereldoorlog een monopolie op het bouwen van onderzeeboten voor de Britse marine.
* [[B class]] * [[B class]]
[[Categorie:Wapens]] [[Categorie:Wapens]]

Huidige versie

Vickers is de naam van een in Groot-Brittannië gevestigde fabrikant van staal, schepen, machines, wapens, munitie en vliegtuigen.

Door de jaren heen is Vickers de verzamelpot geworden van een aantal bekende Britse bedrijven en fabrikanten die onderdeel van Vickers werden:

Wolseley (the Wolseley Car Company), Maxim en Nordenfelt, via een fusie met the Maxim Machinegun Company, naar Vickers, sons & Maxim Ltd. Na het uittreden van Maxim werd de naam Vickers Ltd.

Armstrong, de scheepsbouwconcurrent van Vickers fuseerde met het bedrijf in 1927, wat tot de naam Vickers-Armstrong leidde.

In de jaren 60 van de vorige eeuw begon de aftakeling van het bedrijf. Onderdelen werden genationaliseerd en vormden bijvoorbeeld British Steel en British Aerospace. De overgebleven onderdelen van het bedrijf werden verder via overnames verkleind en verdeeld tot uiteindelijk in 1999 de naam Vickers ophield te bestaan. Rolls-Royce nam Vickers Plc. over en verkocht de wapentak aan Alvis Plc., waaruit de naam Alvis-Vickers Plc. ontstond. Het overschot van Vickers Plc. werd door Rolls-Royce hernoemd tot Vinters Plc. De naam Alvis-Vickers verdween in 2004 na overname door BAE (een combinatie van British Aerospace en Marconi Electronic Systems).

Inhoud

Realisatie's van Vickers

Vuurwapens

Vliegtuigen

Artillerie en luchtafweer

Onderzeeboten

Vickers had tot het begin van de eerste wereldoorlog een monopolie op het bouwen van onderzeeboten voor de Britse marine.

Afkomstig van WO1Wiki NL, de Vrije Encyclopedie. "http://www.forumeerstewereldoorlog.nl/wiki/index.php/Vickers"
Personal tools