/** * */

Universal Soldier

(Verschil tussen bewerkingen)
Versie op 2 dec 2008 22:55
Sniper snoop (Overleg | bijdragen)

← Previous diff
Versie op 16 feb 2011 06:51
Finnbar (Overleg | bijdragen)
pff, snel opgegeven
Next diff →
Regel 1: Regel 1:
[[Afbeelding:Universal soldier.jpg|300px|right]] [[Afbeelding:Universal soldier.jpg|300px|right]]
-Het nummer "'''Universal Soldier'''" is een nummer geschreven en opgenomen door de Canadese zanger-liedjesschrijver Buffy Sainte-Marie. Het lied is oorspronkelijk uitgebracht op Sainte-Marie's debuutalbum "It's My Way!" in 1964. Universal Soldier was nog niet een populaire hit op het moment, maar er was aandacht bij heel wat mensen. In 1965 had het nummer de aandacht van de ontluikende folk zanger Donovan Phillips Leitch, die opgenomen met behulp van Buffy Sainte-Marie oorspronkelijke opname. De versie van Donovan is uitgebracht als "The Universal Soldier" in het Verenigd Koninkrijk op 15 augustus 1965. Het lied beschrift de gruwelijkheden van de oorlog. Niet alleen de Eerste Wereldoorlog, maar ook de Tweede Wereldoorlog, Vietnamoorlog en heden. Met andere woorden, alle oorlogen. Hoe oud de soldaten waren, welke religie, vanwaar hun opdrachten vandaan kwamen en noem maar op.+Het nummer "'''Universal Soldier'''" is een nummer geschreven en opgenomen door de Canadese zanger-liedjesschrijver Buffy Sainte-Marie. Het lied werd oorspronkelijk uitgebracht op Sainte-Marie's debuutalbum "It's My Way!" uit 1964. Universal Soldier was nog niet een populaire hit op het moment, maar er was aandacht bij heel wat mensen. In 1965 had het nummer de aandacht van de ontluikende folk zanger Donovan Phillips Leitch, die opgenomen met behulp van Buffy Sainte-Marie oorspronkelijke opname. De versie van Donovan is uitgebracht als "The Universal Soldier" in het Verenigd Koninkrijk op 15 augustus 1965. Het lied beschrift de gruwelijkheden van de oorlog. Niet alleen de Eerste Wereldoorlog, maar ook de Tweede Wereldoorlog, Vietnamoorlog en heden. Met andere woorden, alle oorlogen. Hoe oud de soldaten waren, welke religie, vanwaar hun opdrachten vandaan kwamen en noem maar op.

Versie op 16 feb 2011 06:51

Het nummer "Universal Soldier" is een nummer geschreven en opgenomen door de Canadese zanger-liedjesschrijver Buffy Sainte-Marie. Het lied werd oorspronkelijk uitgebracht op Sainte-Marie's debuutalbum "It's My Way!" uit 1964. Universal Soldier was nog niet een populaire hit op het moment, maar er was aandacht bij heel wat mensen. In 1965 had het nummer de aandacht van de ontluikende folk zanger Donovan Phillips Leitch, die opgenomen met behulp van Buffy Sainte-Marie oorspronkelijke opname. De versie van Donovan is uitgebracht als "The Universal Soldier" in het Verenigd Koninkrijk op 15 augustus 1965. Het lied beschrift de gruwelijkheden van de oorlog. Niet alleen de Eerste Wereldoorlog, maar ook de Tweede Wereldoorlog, Vietnamoorlog en heden. Met andere woorden, alle oorlogen. Hoe oud de soldaten waren, welke religie, vanwaar hun opdrachten vandaan kwamen en noem maar op.


Universal Soldier
He's five feet two and he's six feet four
He fights with missiles and with spears
He's all of 31 and he's only 17
He's been a soldier for a thousand years


He's a Catholic, a Hindu, an atheist, a Jain,
a Buddhist and a Baptist and a Jew
and he knows he shouldn't kill
and he knows he always will
kill you for me my friend and me for you


And he's fighting for Canada,
he's fighting for France,
he's fighting for the USA,
and he's fighting for the Russians
and he's fighting for Japan,
and he thinks we'll put an end to war this way


And he's fighting for Democracy
and fighting for the Reds
He says it's for the peace of all
He's the one who must decide
who's to live and who's to die
and he never sees the writing on the walls


But without him how would Hitler have
condemned him at Dachau
Without him Caesar would have stood alone
He's the one who gives his body
as a weapon to a war
and without him all this killing can't go on


He's the universal soldier and he
really is to blame
His orders come from far away no more
They come from him, and you, and me
and brothers can't you see
this is not the way we put an end to war.


Afkomstig van WO1Wiki NL, de Vrije Encyclopedie. "http://www.forumeerstewereldoorlog.nl/wiki/index.php/Universal_Soldier"
Personal tools