/** * */

Société Pour L'Aviation et ses Dérivés

(Verschil tussen bewerkingen)
Versie op 20 jan 2008 19:37
Sniper snoop (Overleg | bijdragen)
SPAD moved to SPAD XIII: Correcte naam
← Previous diff
Versie op 15 jun 2009 08:03
Sniper snoop (Overleg | bijdragen)
later meer.
Next diff →
Regel 1: Regel 1:
-#redirect [[SPAD XIII]]+'''S'''ociété '''P'''our L''''A'''viation et ses '''D'''érivés (SPAD) was een Franse vliegtuigfabrikant die gespecialiseerd was in het bouwen van jachtvliegtuigen. Niettemin was SPAD het hoofdfabrikant voor het bouwen van jachtvliegtuigen.
 + 
 +==Ontstaan==
 +Armand Deperdussin (18671924), geboren in België, was een rondreizende verkoper en een cabaret zanger in Luik en Brussel. Deperdussin raakte gefascineerd door de luchtvaart in 1908 en in 1909 vestigde hij een atelier in Laon. Deperdussin was gene ontwerper. Hierdoor vroeg hij de hulp aan de talentvolle ingenieur Louis Béchereau (1880-1970) die hij aanduidde als als technisch directeur. Armand richte in 1911 zijn fabriek op als de '' '''Société des Aéroplanes Deperdussin''' '' (Maatschappij van Deperdussin Vliegtuigen). Echter wijzigde de naam gauw tot '' '''Société Provisoire des Aéroplanes Deperdussin''' '' (Voorlopige Maatschappij van Deperdussin Vliegtuigen) in 1912.
 +Het eerste SPAD vliegtuig dat werd gebouwd in hoeveelheid was de [[Deperdussin TT]] en de [[Deperdussin Monocoque]]. Beiden waren eendekkers die net een rol hebben gespeeld tijdens de Eerste Wereldoorlog, ook al werden ze geen succes. De [[Deperdussin TT|TT]] was een groot succes. 63 werden gebouwd door de Russische Lebedev. In Groot-Brittannië werden nog een onbekend aantal gebouwd door de British Deperdussin Company, gerund door D. Lawrence Santoni en John Cyril Porte in Highgate.
 +In 1912 begon de bouw van de fabrieken in Le Havre en Juvisy en werden gebruikt voor de bouw van watervliegtuigen. Een van de ontworpen watervliegtuigen was een aangepaste [[Deperdussin Monocoque]] die het eerste Schneider Trophy competitie, georganiseerd op 16 april 1913 in Monaco, gewonnen op een gemiddelde snelheid van 45,75 km/u. Maar ook de Gordon Bennett Trophy races van 1912 en 1913 werd door hetzelfde type gewonnen.
 + 
 +==Arrestatie van Armand==
 + 
 +In 1913 werd Armand Deperdussingearresteerd op beschuldiging van fraude. Comptoir Industrial et Koloniale beweerde dat hij gefinancierd werd door frauduleuze leningen van hen met behulp van valse ontvangstbewijzen. Hij bleef in de gevangenis totdat hij werd berecht in 1917. Hoewel werd hij beweerd dat hij gebruikte veel van het geld zou gebruike voor de ontwikkeling van de Franse luchtvaart, werd hij veroordeeld tot vijf jaar in de gevangenis, maar als een concessie voor de eerste overtreders werd hij voorwaardelijke vrijgelaten. Deperdussin herstelde nooit van de beschuldiging en pleegde zelfmoord op 24 juni 1924.
 + 
 +==Nieuw eigenaar, nieuwe naam, nieuwe toekomst==
 +Met de schandalige Deperdussin in de gevangenis, de toekomst van SPAD werd bedreigd. Een consortium, onder leiding van Louis Bleriot, kocht SPAD op in 1913 en vroeg aan Béchereau om het bedrijf te runnen. De naam werd hierdoor gewijzigd naar '' '''Société Pour L'Aviation et ses Dérivés''' '' (Maatschappij voor Vliegtuigen en zijn Derivaten) wat bleef tot het einde van het bedrijf.
 +De eerste toestellen die verschenen, nadat het bedrijf zijn nieuwe eigenaar heeft, was de SPAD A.1 waarop werd geëxperimenteerd om voorzien te worden met een machinegeweer. De piloot zat net achter de vleugels, terwijl de schutter voor de piloot stond in een zogenaamde "preekstoel". Dit ontwerp leidde tot de niet-succesvolle [[SPAD A.2]], [[SPAD A.3|A.3]] en [[SPAD A.4|A.4]] die in klein aantallen werden gebouwd voor de Franse en Russische luchtmacht.

Versie op 15 jun 2009 08:03

Société Pour L'Aviation et ses Dérivés (SPAD) was een Franse vliegtuigfabrikant die gespecialiseerd was in het bouwen van jachtvliegtuigen. Niettemin was SPAD het hoofdfabrikant voor het bouwen van jachtvliegtuigen.

Ontstaan

Armand Deperdussin (18671924), geboren in België, was een rondreizende verkoper en een cabaret zanger in Luik en Brussel. Deperdussin raakte gefascineerd door de luchtvaart in 1908 en in 1909 vestigde hij een atelier in Laon. Deperdussin was gene ontwerper. Hierdoor vroeg hij de hulp aan de talentvolle ingenieur Louis Béchereau (1880-1970) die hij aanduidde als als technisch directeur. Armand richte in 1911 zijn fabriek op als de Société des Aéroplanes Deperdussin (Maatschappij van Deperdussin Vliegtuigen). Echter wijzigde de naam gauw tot Société Provisoire des Aéroplanes Deperdussin (Voorlopige Maatschappij van Deperdussin Vliegtuigen) in 1912. Het eerste SPAD vliegtuig dat werd gebouwd in hoeveelheid was de Deperdussin TT en de Deperdussin Monocoque. Beiden waren eendekkers die net een rol hebben gespeeld tijdens de Eerste Wereldoorlog, ook al werden ze geen succes. De TT was een groot succes. 63 werden gebouwd door de Russische Lebedev. In Groot-Brittannië werden nog een onbekend aantal gebouwd door de British Deperdussin Company, gerund door D. Lawrence Santoni en John Cyril Porte in Highgate. In 1912 begon de bouw van de fabrieken in Le Havre en Juvisy en werden gebruikt voor de bouw van watervliegtuigen. Een van de ontworpen watervliegtuigen was een aangepaste Deperdussin Monocoque die het eerste Schneider Trophy competitie, georganiseerd op 16 april 1913 in Monaco, gewonnen op een gemiddelde snelheid van 45,75 km/u. Maar ook de Gordon Bennett Trophy races van 1912 en 1913 werd door hetzelfde type gewonnen.

Arrestatie van Armand

In 1913 werd Armand Deperdussingearresteerd op beschuldiging van fraude. Comptoir Industrial et Koloniale beweerde dat hij gefinancierd werd door frauduleuze leningen van hen met behulp van valse ontvangstbewijzen. Hij bleef in de gevangenis totdat hij werd berecht in 1917. Hoewel werd hij beweerd dat hij gebruikte veel van het geld zou gebruike voor de ontwikkeling van de Franse luchtvaart, werd hij veroordeeld tot vijf jaar in de gevangenis, maar als een concessie voor de eerste overtreders werd hij voorwaardelijke vrijgelaten. Deperdussin herstelde nooit van de beschuldiging en pleegde zelfmoord op 24 juni 1924.

Nieuw eigenaar, nieuwe naam, nieuwe toekomst

Met de schandalige Deperdussin in de gevangenis, de toekomst van SPAD werd bedreigd. Een consortium, onder leiding van Louis Bleriot, kocht SPAD op in 1913 en vroeg aan Béchereau om het bedrijf te runnen. De naam werd hierdoor gewijzigd naar Société Pour L'Aviation et ses Dérivés (Maatschappij voor Vliegtuigen en zijn Derivaten) wat bleef tot het einde van het bedrijf. De eerste toestellen die verschenen, nadat het bedrijf zijn nieuwe eigenaar heeft, was de SPAD A.1 waarop werd geëxperimenteerd om voorzien te worden met een machinegeweer. De piloot zat net achter de vleugels, terwijl de schutter voor de piloot stond in een zogenaamde "preekstoel". Dit ontwerp leidde tot de niet-succesvolle SPAD A.2, A.3 en A.4 die in klein aantallen werden gebouwd voor de Franse en Russische luchtmacht.

Personal tools