/** * */

Slag om Mouquet Farm

(Verschil tussen bewerkingen)
Versie op 22 jan 2011 19:35
Finnbar (Overleg | bijdragen)

← Previous diff
Versie op 13 feb 2011 10:25
Finnbar (Overleg | bijdragen)
al wat opkuis
Next diff →
Regel 1: Regel 1:
[[Categorie:cleanup]]{{cleanup}}<br> [[Categorie:cleanup]]{{cleanup}}<br>
[[Afbeelding:-000226- -800x600-.jpg|left|300px]]Mouquet Farm, bij de Australiërs bekend als ''Moo-Cow'', was een boerderij op de [[Pozières]] Ridge. De boerderij was een Duits verdedigingspunt in de defensielijn voor [[Thiepval]]. [[Afbeelding:-000226- -800x600-.jpg|left|300px]]Mouquet Farm, bij de Australiërs bekend als ''Moo-Cow'', was een boerderij op de [[Pozières]] Ridge. De boerderij was een Duits verdedigingspunt in de defensielijn voor [[Thiepval]].
-De '''Slag bij Mouquet Farm''', die begon op 5 augustus 1916, was onderdeel van de [[Slag aan de Somme]]. Hij volgde op de [[Pozières|Slag om Pozières]], die plaats vond tussen [[Juli#23 juli|23 juli]] en [[Augustus#7 augustus|7 augustus 1916]]. Het doel van de aanval was de Duitse defensie te verzwakken en vooral Fort Thiepval, dat alle Britse aanvallen kon weerstaan. +De '''Slag bij Mouquet Farm''', die begon op 5 augustus 1916, was onderdeel van de [[Slag aan de Somme]]. Hij volgde op de [[Pozières|Slag om Pozières]], die plaats vond tussen 23 juli en 7 augustus. Het doel van de aanval was de Duitse defensie te verzwakken en vooral [[Fort Thiepval]], dat alle Britse aanvallen kon weerstaan.
-Op 5 augustus begon de eerste Australische aanval. De Australische divisies trokken vanaf [[Pozières]] via de heuvelkam richting de Duitse versterkte stellingen, met ondersteuning van Britse divisies op de linkerflank. Tijdens de aanval schoot de Duitse artillerie het gebied aan flarden, waardoor het terrein de aanval moeilijker maakte. Dit resulteerde in veel slachtoffers onder de Britten en Australiërs. In de loop van augustus en september slaagden de Australische divisies er drie keer in om de boerderij te bereiken, maar ze werden iedere keer terug geslagen door de sterke Duitse verdediging. Uiteindelijk nam het Canadese Korps over van de Australiërs op 5 september, nadat nog eens 6300 doden vielen bij de Australiërs. De boerderij werd uiteindelijk veroverd op 27 september, wat leidde tot de [[Slag om Thiepval Ridge]]. Uiteindelijk vielen 23.000 doden en gewonden aan de Australische zijde in slechts 41 dagen tijd. +Op 5 augustus begon de eerste Australische aanval. De Australische divisies trokken vanaf Pozières via de heuvelkam richting de Duitse versterkte stellingen, met ondersteuning van Britse divisies op de linkerflank. Tijdens de aanval schoot de Duitse artillerie het gebied aan flarden, waardoor het terrein de aanval moeilijker maakte. Dit resulteerde in veel slachtoffers onder de Britten en Australiërs. In de loop van augustus en september slaagden de Australische divisies er drie keer in om de boerderij te bereiken, maar ze werden iedere keer teruggeslagen door de sterke Duitse verdediging. Uiteindelijk nam het Canadese Korps over van de Australiërs op 5 september, nadat nog eens 6300 doden vielen bij de Australiërs. De boerderij werd uiteindelijk veroverd op 27 september, wat leidde tot de [[Slag om Thiepval Ridge]]. Uiteindelijk vielen 23000 doden en gewonden aan de Australische zijde in slechts 41 dagen tijd.
[[Categorie:Somme|Mouquet Farm]] [[Categorie:Somme|Mouquet Farm]]

Versie op 13 feb 2011 10:25

Opschonen: Deze pagina dient gecontroleerd te worden.

Mouquet Farm, bij de Australiërs bekend als Moo-Cow, was een boerderij op de Pozières Ridge. De boerderij was een Duits verdedigingspunt in de defensielijn voor Thiepval.

De Slag bij Mouquet Farm, die begon op 5 augustus 1916, was onderdeel van de Slag aan de Somme. Hij volgde op de Slag om Pozières, die plaats vond tussen 23 juli en 7 augustus. Het doel van de aanval was de Duitse defensie te verzwakken en vooral Fort Thiepval, dat alle Britse aanvallen kon weerstaan. Op 5 augustus begon de eerste Australische aanval. De Australische divisies trokken vanaf Pozières via de heuvelkam richting de Duitse versterkte stellingen, met ondersteuning van Britse divisies op de linkerflank. Tijdens de aanval schoot de Duitse artillerie het gebied aan flarden, waardoor het terrein de aanval moeilijker maakte. Dit resulteerde in veel slachtoffers onder de Britten en Australiërs. In de loop van augustus en september slaagden de Australische divisies er drie keer in om de boerderij te bereiken, maar ze werden iedere keer teruggeslagen door de sterke Duitse verdediging. Uiteindelijk nam het Canadese Korps over van de Australiërs op 5 september, nadat nog eens 6300 doden vielen bij de Australiërs. De boerderij werd uiteindelijk veroverd op 27 september, wat leidde tot de Slag om Thiepval Ridge. Uiteindelijk vielen 23000 doden en gewonden aan de Australische zijde in slechts 41 dagen tijd.

Afkomstig van WO1Wiki NL, de Vrije Encyclopedie. "http://www.forumeerstewereldoorlog.nl/wiki/index.php/Slag_om_Mouquet_Farm"
Personal tools