/** * */

Roland Garros

(Verschil tussen bewerkingen)
Versie op 14 dec 2010 18:18
Lingekopf (Overleg | bijdragen)

← Previous diff
Versie op 1 apr 2013 05:55
Finnbar (Overleg | bijdragen)
Wat overblijft
Next diff →
Regel 12: Regel 12:
Een dag voor zijn 30e verjaardag, op 5 oktober 1918, vlak voor het eind van de Eerste Wereldoorlog, werd zijn toestel bij Vouziers neergeschoten, waarschijnlijk door de Duitse aas [[Hermann Habich]] van [[Jasta 49]]. Dit ongeluk overleefde hij niet. Een dag voor zijn 30e verjaardag, op 5 oktober 1918, vlak voor het eind van de Eerste Wereldoorlog, werd zijn toestel bij Vouziers neergeschoten, waarschijnlijk door de Duitse aas [[Hermann Habich]] van [[Jasta 49]]. Dit ongeluk overleefde hij niet.
==Wat overblijft== ==Wat overblijft==
-Vanwege zijn liefde voor tennis, in de tijd dat hij in Parijs studeerde, werd een beroemd jaarlijks '''tennistournooi''', en het bijbehorende stadion, naar hem vernoemd.<br>+Vanwege zijn liefde voor tennis, in de tijd dat hij in Parijs studeerde, werd een beroemd jaarlijks tennistoernooi, en het bijbehorende stadion, naar hem vernoemd.<br>
-In zijn geboorteplaats Saint Denis staat ter herdenking een standbeeld van Roland Garros.+In zijn geboorteplaats Saint Denis staat zijn standbeeld.
Bron: Wikipedia UK<br> Bron: Wikipedia UK<br>
Van Wyngarden, G. Early German Aces of World War 1. Oxford: Osprey Publishing, 2006. ISBN 1-84176-997-5 Van Wyngarden, G. Early German Aces of World War 1. Oxford: Osprey Publishing, 2006. ISBN 1-84176-997-5
[[Categorie:Aces|Garros]] [[Categorie:Aces|Garros]]

Versie op 1 apr 2013 05:55

Roland Garros

Roland Garros met zijn hond in een tweedekker
Namen voluit
Roland
Geboortejaar/datum
6 oktober 1888
Sterfjaar/datum
5 oktober 1918
Eenheden (* = bevelhebber)
MS 26
Korte omschrijving
Franse luchtvaartpionier en militair vlieger (geen vliegende aas) met 4 overwinningen

Inhoud

Inleiding

Roland Garros werd geboren op 6 oktober 1888 in Saint-Denis op het Franse eiland Réunion. Nadat hij de Middelbare school had doorlopen vertrok hij naar Parijs in het moederland om er economie te gaan studeren aan de prestigieuze HEC (Hautes Études Commerciales). Tijdens zijn studie kwam hij in contact met Santos-Dumont, die daar demonstratievluchten deed met zijn Demoiselle eendekker. Santos leerde hem met dit toestel te vliegen, omdat hij klein van stuk was en niet te veel woog. Zo werd Garros een van de luchtvaartpioniers. Vanaf 1911 vloog hij diverse Blériot eendekkers en deed met zulke toestellen mee aan diverse luchtraces in Europa. Ook maakte hij naam als vlieger in Noord- en Zuid-Amerika. Vanaf 1913 vloog hij met Morane-Saulnier- eendekkers. Met zo’n toestel maakte hij de toen langste non-stop vlucht; van Fréjus in Frankrijk over de Middellandse zee naar Bizerte in Tunesië. Dit vestigde zijn faam voorgoed.

In Franse dienst

In augustus 1914 nam hij onmiddellijk dienst bij de Franse luchtmacht. In december van dat jaar bezocht hij, in zijn functie als vliegtuigverhuizer bij het vliegeskader MS 26, de fabriek van Morane-Saulnier. Deze was bezig met een systeem om met een machinegeweer door de propeller te kunnen schieten zonder deze te beschadigen. Saulnier had dit probleem opgelost door stalen wiggen aan de propeller te bevestigen die eventuele kogels van richting deden veranderen. Garros bracht enige verbeteringen aan dit systeem, vooral om de aerodynamische eigenschappen te verbeteren. Dit verbeterde systeem liet hij aanbrengen op zijn Morane Saulnier Type L en hij demonstreerde het succes ervan door op 1 april 1915 voor het eerst een Duits toestel door de propeller heen neer te schieten. Op 15 en 18 april van dat jaar volgden zo nog twee andere overwinningen.

Krijgsgevangen

Op die laatste dag sloeg de pech toe voor Garros. Zijn toestel kwam met motorstoring neer aan de Duitse kant van het front. Historici zijn het niet eens over de oorzaak: sommigen wijten het aan een probleem met de brandstoftoevoer, anderen beweren dat het toestel door Duits vuur beschadigd raakte. Hoe dan ook, Garros klom zonder verwondingen uit zijn toestel, maar het lukte hem niet om op tijd het vliegtuig zover te vernietigen dat zijn uitvinding onbruikbaar zou worden voor de Duitsers. Hij werd krijgsgevangen gemaakt en zijn propeller werd naar Fokker gebracht, die er het interruptie-mechaniek mee verbeterde waaraan hij al een half jaar werkte. Dit verbeterde systeem zou de Duitsers maanden lang een luchtoverwicht bezorgen.

Het einde

Na enige mislukte pogingen lukte het Roland Garros op 14 februari 1918 uit het krijgsgevangenenkamp te ontsnappen en zich via Nederland weer bij de Franse luchtmacht te voegen. Hij werd weer ingedeeld bij het 26e vliegeskader, dat nu met Spads vloog. Hij boekte bij dit eskader nog twee overwinningen, waarvan er echter maar één werd erkend. Daarom heeft hij, ondanks geruchten, nooit officieel de status van Aas gekregen. Ondertussen was die eer al naar zijn collega Adolphe Pégoud gegaan.

Een dag voor zijn 30e verjaardag, op 5 oktober 1918, vlak voor het eind van de Eerste Wereldoorlog, werd zijn toestel bij Vouziers neergeschoten, waarschijnlijk door de Duitse aas Hermann Habich van Jasta 49. Dit ongeluk overleefde hij niet.

Wat overblijft

Vanwege zijn liefde voor tennis, in de tijd dat hij in Parijs studeerde, werd een beroemd jaarlijks tennistoernooi, en het bijbehorende stadion, naar hem vernoemd.
In zijn geboorteplaats Saint Denis staat zijn standbeeld.

Bron: Wikipedia UK
Van Wyngarden, G. Early German Aces of World War 1. Oxford: Osprey Publishing, 2006. ISBN 1-84176-997-5

Afkomstig van WO1Wiki NL, de Vrije Encyclopedie. "http://www.forumeerstewereldoorlog.nl/wiki/index.php/Roland_Garros"
Personal tools