/** * */

Rohrhandgranate

(Verschil tussen bewerkingen)
Versie op 31 jan 2011 18:20
Lingekopf (Overleg | bijdragen)
onderschrift
← Previous diff
Huidige versie
Finnbar (Overleg | bijdragen)

Regel 1: Regel 1:
-[[Afbeelding:Rohrhandgranaten.jpg|left|thumb|250px|Rohrhandgranaten, rechts het oude en links het nieuwe model]]De '''Rohrhandgranate (alt)''' (Duits voor: Pijphandgranaat) was een Oostenrijk-Hongaarse handgranaat. De 2100 gram zware handgranaat was een gietijzeren bol met een diameter van 8,4 cm was gevuld met kartets en 70 gram [[Dynamon]] (hoog explosief). De steel was gemaakt van karton. Hierin werd de detonator (met een vertragingsmechanisme van 7 seconden) met een touwtje gemonteerd, beschermd door een kap onderaan. De complete lengte bedroeg 31 cm. Later werd een nieuwe versie ontwikkeld, de '''Rohrhandgranate (neu)''', die 1100 gram lichter was dan de oude versie (Rohrhandgranate (alt)). Deze Rohrhandgranate (neu) was voorzien van een cilindervormige in plaats van de bolvormige kop.+[[Afbeelding:Rohrhandgranaten.jpg|left|thumb|250px|Rohrhandgranaten, rechts het oude en links het nieuwe model]]De '''Rohrhandgranate (alt)''' (Duits voor: Pijphandgranaat) was een Oostenrijk-Hongaarse handgranaat. De 2100 gram zware handgranaat was een gietijzeren bol met een diameter van 8,4 cm was gevuld met kartets en 70 gram [[Dynamon]] (hoog explosief). De steel was gemaakt van karton. Hierin werd de detonator (met een vertragingsmechanisme van 7 seconden) met een touwtje gemonteerd, beschermd door een kap onderaan. De complete lengte bedroeg 31 cm. Later werd een nieuwe versie ontwikkeld, de '''Rohrhandgranate (neu)''', die 1100 gram lichter was dan de oude versie. Deze Rohrhandgranate (neu) was voorzien van een cilindervormige in plaats van de bolvormige kop.
[[Categorie:Wapens]][[Categorie:Persoonlijke uitrusting]][[Categorie:Explosieven]] [[Categorie:Wapens]][[Categorie:Persoonlijke uitrusting]][[Categorie:Explosieven]]

Huidige versie

Rohrhandgranaten, rechts het oude en links het nieuwe model
Enlarge
Rohrhandgranaten, rechts het oude en links het nieuwe model
De Rohrhandgranate (alt) (Duits voor: Pijphandgranaat) was een Oostenrijk-Hongaarse handgranaat. De 2100 gram zware handgranaat was een gietijzeren bol met een diameter van 8,4 cm was gevuld met kartets en 70 gram Dynamon (hoog explosief). De steel was gemaakt van karton. Hierin werd de detonator (met een vertragingsmechanisme van 7 seconden) met een touwtje gemonteerd, beschermd door een kap onderaan. De complete lengte bedroeg 31 cm. Later werd een nieuwe versie ontwikkeld, de Rohrhandgranate (neu), die 1100 gram lichter was dan de oude versie. Deze Rohrhandgranate (neu) was voorzien van een cilindervormige in plaats van de bolvormige kop.
Afkomstig van WO1Wiki NL, de Vrije Encyclopedie. "http://www.forumeerstewereldoorlog.nl/wiki/index.php/Rohrhandgranate"
Personal tools