/** * */

Pfalz D.VIII

(Verschil tussen bewerkingen)
Versie op 6 mei 2013 20:21
Lingekopf (Overleg | bijdragen)
nieuw artikel
← Previous diff
Versie op 6 mei 2013 20:23
Lingekopf (Overleg | bijdragen)
cat
Next diff →
Regel 4: Regel 4:
In de loop van 1918 kwam Pfalz met een toestel dat een grote verbetering moest worden van het vorige model [[Pfalz D.III]]]. Diverse eerdere pogingen, o.a. met een driedekker, waren niet succesvol. Het nieuwe toestel werd voorzien van een 160 pk zware 11-cilinder rotatiemotor van Siemans-Halske met een cilinderinhoud van 18.6 liter, die via de grote vierbladige propeller zorgde voor een hoge maximum snelheid en een groot klimvermogen, vergelijkbaar met de [[Siemens-Shuckert D.IV]]. Het toestel had een hoog landingsgestel vanwege de enorme propeller. Toch kwamen er nogal wat incidenten voor bij landingen. Ook waren er problemen met de smering omdat goede smeerolie in het laatste oorlogsjaar niet meer beschikbaar was. <br> In de loop van 1918 kwam Pfalz met een toestel dat een grote verbetering moest worden van het vorige model [[Pfalz D.III]]]. Diverse eerdere pogingen, o.a. met een driedekker, waren niet succesvol. Het nieuwe toestel werd voorzien van een 160 pk zware 11-cilinder rotatiemotor van Siemans-Halske met een cilinderinhoud van 18.6 liter, die via de grote vierbladige propeller zorgde voor een hoge maximum snelheid en een groot klimvermogen, vergelijkbaar met de [[Siemens-Shuckert D.IV]]. Het toestel had een hoog landingsgestel vanwege de enorme propeller. Toch kwamen er nogal wat incidenten voor bij landingen. Ook waren er problemen met de smering omdat goede smeerolie in het laatste oorlogsjaar niet meer beschikbaar was. <br>
Er werden slechts ongeveer 40 toestellen afgeleverd voor de wapenstilstand. De meest bekende vlieger van de Pfalz D.VIII was de Duitse aas [[Paul Bäumer]]. Er werden slechts ongeveer 40 toestellen afgeleverd voor de wapenstilstand. De meest bekende vlieger van de Pfalz D.VIII was de Duitse aas [[Paul Bäumer]].
 +[[Categorie:vliegtuigen en helicopters]]

Versie op 6 mei 2013 20:23

De Pfalz D.VIII van Paul Bäumer in augustus 1918.
Enlarge
De Pfalz D.VIII van Paul Bäumer in augustus 1918.
Pfalz D.VIII
Omschrijving: Duitse tweedekker
Gebouwd door: Pfalz Flugzeugwerke GmbH
Bouwjaar: 1918
Functie: gevechtsvliegtuig
Max. snelheid: 190 km/u
Motor (type / vermogen): Siemens-Halske Sh III / 160 pk (119 kW)
Plafond: 8000 m
Actieradius: 90 min
Afmetingen (spanwijdte / lengte / hoogte) en

vleugeloppervlak:

5.65 m / 7.52 m / 2.75 m; 17.2 m²
Gewicht: 543 kg (leeg), 738 kg (max.)
Bemanning: 1
Wapensystemen: 2x LMG Spandau 08/15
Aantal gebouwd: ongeveer 40
Gebruik: Luftstreitkräfte
Bijzonderheden: weinig gebouwd door het einde van de oorlog


In de loop van 1918 kwam Pfalz met een toestel dat een grote verbetering moest worden van het vorige model Pfalz D.III]. Diverse eerdere pogingen, o.a. met een driedekker, waren niet succesvol. Het nieuwe toestel werd voorzien van een 160 pk zware 11-cilinder rotatiemotor van Siemans-Halske met een cilinderinhoud van 18.6 liter, die via de grote vierbladige propeller zorgde voor een hoge maximum snelheid en een groot klimvermogen, vergelijkbaar met de Siemens-Shuckert D.IV. Het toestel had een hoog landingsgestel vanwege de enorme propeller. Toch kwamen er nogal wat incidenten voor bij landingen. Ook waren er problemen met de smering omdat goede smeerolie in het laatste oorlogsjaar niet meer beschikbaar was.
Er werden slechts ongeveer 40 toestellen afgeleverd voor de wapenstilstand. De meest bekende vlieger van de Pfalz D.VIII was de Duitse aas Paul Bäumer.

Afkomstig van WO1Wiki NL, de Vrije Encyclopedie. "http://www.forumeerstewereldoorlog.nl/wiki/index.php/Pfalz_D.VIII"
Personal tools