/** * */

Overleg:Paris Kanone

(Verschil tussen bewerkingen)
Versie op 9 nov 2009 13:46
Lingekopf (Overleg | bijdragen)

← Previous diff
Versie op 10 nov 2009 17:30
Wvanrosm (Overleg | bijdragen)

Next diff →
Regel 23: Regel 23:
:Geeft niks hoor, het artikel is er, bravo! Ik heb zelf nog een kleine verandering aangebracht in de layout, zodat de inhoudstabel nu mooi bovenaan staat :) --[[Gebruiker:Lingekopf|Lingekopf]] 9 nov 2009 14:46 (CET) :Geeft niks hoor, het artikel is er, bravo! Ik heb zelf nog een kleine verandering aangebracht in de layout, zodat de inhoudstabel nu mooi bovenaan staat :) --[[Gebruiker:Lingekopf|Lingekopf]] 9 nov 2009 14:46 (CET)
 +
 +::@ Aglooka: Als ik jou was, zou ik nog eens de stofkam door het "Duits" in de eerste alinea halen. mvg, Wim --[[Gebruiker:Wvanrosm|Wvanrosm]] 10 nov 2009 18:30 (CET)

Versie op 10 nov 2009 17:30

Sorry, maar ik kon het niet laten om je stuk te lezen. Prima! Maar ik wacht af totdat je het stuk "klaar" hebt verklaard. Ik neem aan dat je ook weet van het geschut dat in WO2 Londen moest beschieten, en dat in de loop meerdere ladingen zou hebben in zijkanalen? De plek is gelukkig op tijd gebombardeerd, maar dit moest het grootste kanon ter wereld worden. Helaas ingehaald door de rakettechnologie.


Np, het is nu af. En het zal ongetwijfeld nog wel de nodige correcties aan spelling kunnen gebruiken (ik weet al door wie, twee personen :) ) Ja ik ken dat stuk dat Londen moest beschieten in WWII: het is de Tausendfüßler of of Hochdrukpumpe; V3 genoemd door Hitler, wegens de zijkamers. De opstelling ervan was voorzien te Mimoyeques in Frankrijk nabij het nauw van Calais.

Het werd enkel getest in verkleinde uitvoeringen en niet op volle schaal (typisch Duits in dat stadium van de oorlog om een niet volledig ontwikkeld wapen "operationeel" te noemen. De lopen waren naar ik me herinner zo"n 100 meter lang en werden vast opgesteld , onderaards richting Londen. Het plan was om 50 lopen te voorzien, waarvan er 5 bijna klaar waren toen de Britten ingrepen.

Het werd geladen en onderhouden door spoorwegtunnels op twee niveaus onder de grond. de plaats waar de lopen uit de grond kwamen werd bescherm door 5 meter beton geloof ik.

Het werd uitgeschakeld door de RAF die er der 5 ton Tallboy bommen op gooide, wat de instorting van de onderaardse tunnels tot gevolg had en de dislocatie van de betonnen mondingsplaten. Het project werd toen opgegeven. Overigens blijkt uit de data van de twee verkleinde proefstukken en berekeningen van de Britten achteraf dat het zeer twijfelachtig was dat het zou werken als gepland, er waren teveel problemen met om de airodynamica van de granaten en vooral het laten afgaan van de zijkamers op het juiste moment. Ook waren de zijkamers aan de loop bevestigd met flensen en bouten, waar er scheuren optraden.

Maar ja, Hitler zag er een wonderwapen in, en het MOEST gebouwd worden. Het was misschien een grote opluchting voor de ontwerpers dat het nooit in de praktijk gebruikt is, en de problemen aan de oppevlakte kwamen :)

Je kan het overgebleven stuk tunnel bezoeken, een spookachtige ervaring.

--Aglooka 9 nov 2009 11:02 (CET)


Het is af !!!!! :-) --Aglooka 9 nov 2009 11:32 (CET)

Sorry voor de vele correcties die ik nog heb aangebracht, het logboek staat er vol van, maar aangezien er geen andere bijdragen tussendoor werden gemaakt, veronderstel ik dat het niet zo erg is :)--Aglooka 9 nov 2009 14:38 (CET)

Geeft niks hoor, het artikel is er, bravo! Ik heb zelf nog een kleine verandering aangebracht in de layout, zodat de inhoudstabel nu mooi bovenaan staat :) --Lingekopf 9 nov 2009 14:46 (CET)
@ Aglooka: Als ik jou was, zou ik nog eens de stofkam door het "Duits" in de eerste alinea halen. mvg, Wim --Wvanrosm 10 nov 2009 18:30 (CET)
Afkomstig van WO1Wiki NL, de Vrije Encyclopedie. "http://www.forumeerstewereldoorlog.nl/wiki/index.php/Overleg:Paris_Kanone"
Personal tools