/** * */

Military Medal

(Verschil tussen bewerkingen)
Versie op 7 mrt 2010 12:03
Benny vinke (Overleg | bijdragen)

← Previous diff
Huidige versie
Finnbar (Overleg | bijdragen)

Regel 1: Regel 1:
-De Military Medal werd gesticht op 25 maart 1916. Ze werd verleend voor dapperheid in het gevecht aan onderofficieren en manschappen. Deze medaille is dus het equivalent van het [[Military Cross]], dat voorbehouden werd aan officieren. De Military Medal werd niet alleen verleend aan Britse- en Commonwealthtroepen maar ook aan onderdanen van de geallieerde landen+De Military Medal werd gesticht op 25 maart 1916. Ze werd verleend voor dapperheid in het gevecht aan onderofficieren en manschappen. Deze medaille is dus het equivalent van het [[Military Cross]], dat voorbehouden werd aan officieren. De Military Medal werd niet alleen verleend aan Britse- en Commonwealthtroepen maar ook aan onderdanen van de geallieerde landen.
-In 1993 werd deze medaille afgeschaft samen met het inherente "klassensysteem" en sindsdien wordt het [[Military Cross]] zowel aan officieren als aan lagere rangen toegekend zonder onderscheid van rang.+In 1993 werd deze medaille afgeschaft samen met het inherente "klassensysteem" en sindsdien wordt het [[Military Cross]] zowel aan officieren als aan lagere rangen toegekend.
Er werden er 115.600 verleend tijdens WOI. Er werden er 115.600 verleend tijdens WOI.

Huidige versie

De Military Medal werd gesticht op 25 maart 1916. Ze werd verleend voor dapperheid in het gevecht aan onderofficieren en manschappen. Deze medaille is dus het equivalent van het Military Cross, dat voorbehouden werd aan officieren. De Military Medal werd niet alleen verleend aan Britse- en Commonwealthtroepen maar ook aan onderdanen van de geallieerde landen. In 1993 werd deze medaille afgeschaft samen met het inherente "klassensysteem" en sindsdien wordt het Military Cross zowel aan officieren als aan lagere rangen toegekend.

Er werden er 115.600 verleend tijdens WOI.


Groot Brittannië en het Britse Rijk Medailles

Afkomstig van WO1Wiki NL, de Vrije Encyclopedie. "http://www.forumeerstewereldoorlog.nl/wiki/index.php/Military_Medal"
Personal tools