/** * */

Maske der AOK Ghent

(Verschil tussen bewerkingen)
Versie op 19 nov 2009 19:26
Sniper Snoop (Overleg | bijdragen)

← Previous diff
Huidige versie
Finnbar (Overleg | bijdragen)
taalopsmuk
Regel 1: Regel 1:
-[[Afbeelding:Duitsers op hill60.jpg|thumb|300px|Duitsers van de 27th regiment op [[Hill 60]] met hun gasmaskers op. ]]Het '''Maske der AOK Ghent''' was een specifieker benaming die men vaak gaf aan de eerste Duitse gasmasker dat later word opgenomen door de Fransen ([[Tampon T]] gasmasker). Dit waren gasmaskers bestaande uit weefsels verbandgaas die men voor de mond bond. De gasmaskers werden gedrenkt in een vloeistof die het gas kon belemmeren en werden in kits verpakt die men mee gaf aan de soldaten. Echter werden de luchtwegen beter beschermd, maar niet de ogen en de oren die ook kwetsbaar waren.+[[Afbeelding:Duitsers op hill60.jpg|thumb|300px|Duitsers van de 27th regiment op [[Hill 60]] met hun gasmaskers op. ]]Het '''Maske der AOK Ghent''' was een specifieke benaming die men vaak gaf aan het eerste Duitse gasmasker dat later werd overgenomen door de Fransen ([[Tampon T]] gasmasker). Dit waren gasmaskers bestaande uit weefsels verbandgaas die men voor de mond bond. De gasmaskers werden gedrenkt in een vloeistof die het gas kon belemmeren en werden in kits verpakt die men meegaf aan de soldaten. Hiermee werden de luchtwegen beter beschermd, maar niet de ogen en de oren die evenzeer kwetsbaar waren.
[[Categorie:Gasmaskers]] [[Categorie:Gasmaskers]]
[[Categorie:Persoonlijke uitrusting]] [[Categorie:Persoonlijke uitrusting]]

Huidige versie

Duitsers van de 27th regiment op Hill 60 met hun gasmaskers op.
Enlarge
Duitsers van de 27th regiment op Hill 60 met hun gasmaskers op.
Het Maske der AOK Ghent was een specifieke benaming die men vaak gaf aan het eerste Duitse gasmasker dat later werd overgenomen door de Fransen (Tampon T gasmasker). Dit waren gasmaskers bestaande uit weefsels verbandgaas die men voor de mond bond. De gasmaskers werden gedrenkt in een vloeistof die het gas kon belemmeren en werden in kits verpakt die men meegaf aan de soldaten. Hiermee werden de luchtwegen beter beschermd, maar niet de ogen en de oren die evenzeer kwetsbaar waren.
Afkomstig van WO1Wiki NL, de Vrije Encyclopedie. "http://www.forumeerstewereldoorlog.nl/wiki/index.php/Maske_der_AOK_Ghent"
Personal tools