/** * */

Mark III

Mark III "Female"
Enlarge
Mark III "Female"
Mark III
Omschrijving: Tank
Ontworpen door: William Tritton en Majoor Walter Gordon Wilson
Gebouwd door: William Foster & Co. of Lincoln
Bouwjaar: 1917
Lengte: 8,06 m
Breedte: 3,89 m
Hoogte: 2,47 m
Gewicht: 28 ton
Pantser: 12 mm
Snelheid (op wegen): 5 km/h
Rijbereik: 25 km
Motor (type / vermogen): Ricardo benzinemotor 105 Pk
Bemanning: 8
Hoofdbewapening: Male: 2x Ordnance QF 6 pounder 6 Hotchkiss kanonnen
Female: 2x Lewis machinegeweren
Secundaire bewapening: Male: 1x Lewis, 2x Hotchkiss
Female: 3x Lewis
Aantal gebouwd: 50
Gebruik: Verenigd Koninkrijk
Varianten: 2; Male & Female
De Mark III: een Britse tank tijdens de Eerste Wereldoorlog gebouwd. Nadat de Mark II, bestemd voor het opleiden van bestuurders, aan het front werd ingezet was er behoefte aan nieuwe tanks om zo een gebrek aan opleidingstanks te voorkomen. De Britse regering besloot toen tot de productie van een nieuwe tank: de Mark III. Intussen zou tevens een betere versie in productie genomen worden voor inzet aan het front: de Mark IV. Net zoals de Mark I en de Mark II werd de Mark III gemaakt van ongehard staal en de dikte van de bepantsering werd opgevoerd van 8 mm tot 12 mm waardoor het gewicht met een halve ton steeg. De rupsbanden van de Mark II werden ook gebruikt voor de Mark III en konden eveneens worden voorzien van speciale "sloffen" om de tractie te vergroten en de bodemdruk te verminderen. De bestuurderscabine werd iets smaller gemaakt als voorbereiding voor een mogelijke installatie van bredere rupsbanden. Het gladde loopwiel, voor het eerst gemonteerd op de Mark II, werd ook hier toegepast omdat de schakels moeilijk gegrepen werden door het getande loopwiel van de Mark I. De kijkspleten vooraan werden wat verhoogd en het luikje voor het lossen van postduiven werd niet meer toegepast omdat men toen een radio variant had van de Mark I. Ook nu werden mannelijke en vrouwelijke varianten gebouwd. De Male tank zou net zoals de Mark I en de Mark II voorzien worden met twee Hotchkiss QF 6 Pounder kanonnen, één Lewis machinegeweer in de voorkant en twee Hotchkiss machinegeweren in de zijkanten, terwijl de latere Mark IV werd voorzien van de kortere Hotchkiss QF 6 Pounder 6 cwt. De Mark III Male barbette was gelijk aan de Mark I en Mark II Male barbette. De Female werd voorzien van vijf Lewis machinegeweren: vier aan de zijkanten en één vooraan. De Mark III Female barbette werd aangepast en toegepast op de opvolgers. De onderkant werd bij wijze van spreken afgesneden en voorzien van twee grote luiken waardoor de bemanning beter kon vluchten. De oude Female en de Male barbette waren aan de achterzijde onder voorzien van een nauwe uitgang waardoor het vluchten moeilijker dan dan uit de aangepaste Female barbette. Ook
Mark III "Male"
Enlarge
Mark III "Male"
bespaarde men hierdoor gewicht.

Bij tanks die voor de opleiding werden gebruikt liet men de Barbette weg. Hierdoor hadden de tanks grote gaten in de zijkanten waardoor de ventilatie beter was. Net zoals de Mark I en de Mark II waren de Mark III's nog niet voorzien van een uitlaatsysteem. Pas vanaf de Mark IV werd een behoorlijke uitlaat toegepast. De uitlaat van de Mark I, Mark II en Mark III bestond uit buizen die van de motor tot het dak liepen. In het dak werden roosters geplaatst waaronder de uitlaten eindigden. Deze werden beschermd door drie "pyramides" op het dak. In totaal werden 50 Mark III's gebouwd: 25 Males en 25 Females. Tegenover de Mark II die oorspronkelijk alleen bestemd was voor opleidingsdoeleinden maar toch ook werd ingezet aan het front, werd de Mark III nooit ingezet voor frontdiensten. Tijdens de productie van de Mark III werd de betere Mark IV al in productie genomen. Van de 50 exemplaren gingen na de oorlog 48 naar de schroothandel. Twee anderen gingen pas enkele jaren later naar de schroot, met alle gevolgen van dien: geen enkel exemplaar overleefde de jaren. Er is niet bekend of er ooit wel eens een replica werd gebouwd.

Britse militaire voertuigen tijdens de Eerste Wereldoorlog

Ken jij een voertuig dat niet in de tabel staat? Klik dan hier en ga in overleg om het voertuig toe te voegen aan de tabel. Wij danken je zeer!

Afkomstig van WO1Wiki NL, de Vrije Encyclopedie. "http://www.forumeerstewereldoorlog.nl/wiki/index.php/Mark_III"
Personal tools