/** * */

Le Chemin de Fer Meusien

(Verschil tussen bewerkingen)
Versie op 4 okt 2009 22:06
Aglooka (Overleg | bijdragen)
Het begin: 1914
← Previous diff
Versie op 10 jan 2011 07:10
Finnbar (Overleg | bijdragen)

Next diff →
Regel 3: Regel 3:
Bij het begin van de eerste wereldoorlog lag er een netwerk van smalspoorwegen [[La voie de 60]] rondom Verdun. Voor het verloop van de oorlog waren deze over het algemeen van weinig belang gezien ze grotendeels in de handen van de Duitsers vielen behalve de militaire lijnen binnen de place forte zelf natuurlijk. éen uitzondering was er echter: er was een connectie met meterspoor (spoorbreedte 1m, normaalspoor 1.43m) met Bar-le-Duc. Na de gevechten van 1914 en toen het front gestabiliseerd was was de "Meusien" de enige spoorwegverbinding (enkel spoor )van Verdun met de rest van Frankrijk. en naast de [[La Voie Sacrée]] en twee smalle wegen enkel geschikt voor voetvolk of paardentractie de enige verbinding tout court. Bij het begin van de eerste wereldoorlog lag er een netwerk van smalspoorwegen [[La voie de 60]] rondom Verdun. Voor het verloop van de oorlog waren deze over het algemeen van weinig belang gezien ze grotendeels in de handen van de Duitsers vielen behalve de militaire lijnen binnen de place forte zelf natuurlijk. éen uitzondering was er echter: er was een connectie met meterspoor (spoorbreedte 1m, normaalspoor 1.43m) met Bar-le-Duc. Na de gevechten van 1914 en toen het front gestabiliseerd was was de "Meusien" de enige spoorwegverbinding (enkel spoor )van Verdun met de rest van Frankrijk. en naast de [[La Voie Sacrée]] en twee smalle wegen enkel geschikt voor voetvolk of paardentractie de enige verbinding tout court.
-==uitbouw==+==Uitbouw==
Vanaf de stabilisatie van het front werd het enorme strategische belang van dit spoorlijntje ingezien en werd het zoveel mogelijk verbeterd om de dagelijkse capaciteit te verhogen. Deze werken waren voltooid in februari 1916. Vanaf de stabilisatie van het front werd het enorme strategische belang van dit spoorlijntje ingezien en werd het zoveel mogelijk verbeterd om de dagelijkse capaciteit te verhogen. Deze werken waren voltooid in februari 1916.
De ballast onder het spoor werd versterkt om grotere ladingen toe te laten. De bruggen versterkt en de stations uitgebreid. Sommige secties werden zelfs voorzien van dubbel spoor. De ballast onder het spoor werd versterkt om grotere ladingen toe te laten. De bruggen versterkt en de stations uitgebreid. Sommige secties werden zelfs voorzien van dubbel spoor.
-==rollend materieel==+==Rollend materieel==
Naast het verbeteren van het spoor zelf was er een grote zoektocht naar geschikt rollend materieel overal in Frankrijk. Zo slaagde men er in om zo'n 60 locomotieven bij elkaar te schrapen. Sommige daarvan waren veel krachtiger dan de originele locomotiefjes en konden 40 ton trekken i.p.v. 15 ton. Ook werden er zo'n 800 wagons verzameld. Naast het verbeteren van het spoor zelf was er een grote zoektocht naar geschikt rollend materieel overal in Frankrijk. Zo slaagde men er in om zo'n 60 locomotieven bij elkaar te schrapen. Sommige daarvan waren veel krachtiger dan de originele locomotiefjes en konden 40 ton trekken i.p.v. 15 ton. Ook werden er zo'n 800 wagons verzameld.
Regel 14: Regel 14:
Deze enorme hoeveelheid wagons was zeer heterogeen. Er waren passagierswagons bij, maar evengoed wagons om vee, steenkool, steenslag, vloeistoffen etc. te vervoeren. Bovendien waren de koppelingen niet gestandaardiseerd en moesten deze meestal door nieuwe vervangen worden. Deze enorme hoeveelheid wagons was zeer heterogeen. Er waren passagierswagons bij, maar evengoed wagons om vee, steenkool, steenslag, vloeistoffen etc. te vervoeren. Bovendien waren de koppelingen niet gestandaardiseerd en moesten deze meestal door nieuwe vervangen worden.
-==transportcapaciteit==+==Transportcapaciteit==
De Meusien transporteerde bijna uitsluitend voedsel (ongeveer 5/6de van het benodigde voedsel van het tweede leger: 16 600 officieren, 420 000 soldaten en 136 000 paarden)en artillerie op de heenweg en in mindere mate soldaten op de heenweg. Op de terugweg werden er vooral gewonden vervoerd. De Meusien transporteerde bijna uitsluitend voedsel (ongeveer 5/6de van het benodigde voedsel van het tweede leger: 16 600 officieren, 420 000 soldaten en 136 000 paarden)en artillerie op de heenweg en in mindere mate soldaten op de heenweg. Op de terugweg werden er vooral gewonden vervoerd.

Versie op 10 jan 2011 07:10

Inhoud

Het begin: 1914

Bij het begin van de eerste wereldoorlog lag er een netwerk van smalspoorwegen La voie de 60 rondom Verdun. Voor het verloop van de oorlog waren deze over het algemeen van weinig belang gezien ze grotendeels in de handen van de Duitsers vielen behalve de militaire lijnen binnen de place forte zelf natuurlijk. éen uitzondering was er echter: er was een connectie met meterspoor (spoorbreedte 1m, normaalspoor 1.43m) met Bar-le-Duc. Na de gevechten van 1914 en toen het front gestabiliseerd was was de "Meusien" de enige spoorwegverbinding (enkel spoor )van Verdun met de rest van Frankrijk. en naast de La Voie Sacrée en twee smalle wegen enkel geschikt voor voetvolk of paardentractie de enige verbinding tout court.

Uitbouw

Vanaf de stabilisatie van het front werd het enorme strategische belang van dit spoorlijntje ingezien en werd het zoveel mogelijk verbeterd om de dagelijkse capaciteit te verhogen. Deze werken waren voltooid in februari 1916. De ballast onder het spoor werd versterkt om grotere ladingen toe te laten. De bruggen versterkt en de stations uitgebreid. Sommige secties werden zelfs voorzien van dubbel spoor.

Rollend materieel

Naast het verbeteren van het spoor zelf was er een grote zoektocht naar geschikt rollend materieel overal in Frankrijk. Zo slaagde men er in om zo'n 60 locomotieven bij elkaar te schrapen. Sommige daarvan waren veel krachtiger dan de originele locomotiefjes en konden 40 ton trekken i.p.v. 15 ton. Ook werden er zo'n 800 wagons verzameld.

Deze enorme hoeveelheid wagons was zeer heterogeen. Er waren passagierswagons bij, maar evengoed wagons om vee, steenkool, steenslag, vloeistoffen etc. te vervoeren. Bovendien waren de koppelingen niet gestandaardiseerd en moesten deze meestal door nieuwe vervangen worden.

Transportcapaciteit

De Meusien transporteerde bijna uitsluitend voedsel (ongeveer 5/6de van het benodigde voedsel van het tweede leger: 16 600 officieren, 420 000 soldaten en 136 000 paarden)en artillerie op de heenweg en in mindere mate soldaten op de heenweg. Op de terugweg werden er vooral gewonden vervoerd.

De Meusien vervoerde in juni 1916 2650 ton voedsel en 930 gewonden per dag. In dezelfde periode vervoerde de La Voie Sacrée 12800 soldaten en 7000 ton munitie per dag. Dit was veel meer, maar de getallen laten zien dat de Meusien een ver van te verwaarlozen bijdrage leverde aan de bevoorrading van Verdun.

Afkomstig van WO1Wiki NL, de Vrije Encyclopedie. "http://www.forumeerstewereldoorlog.nl/wiki/index.php/Le_Chemin_de_Fer_Meusien"
Personal tools