/** * */

Ieper (B), Ramparts Cemetery (Lille Gate)

(Verschil tussen bewerkingen)
Versie op 30 mei 2009 11:25
Sniper snoop (Overleg | bijdragen)

← Previous diff
Huidige versie
Sniper snoop (Overleg | bijdragen)
Eigenschappen
Regel 17: Regel 17:
-''Bijkomende informatie: bij de begraafplaats is er een beperkt aantal parkeerplaatsen. Bussen kunnen enkel parkeren langs de Zuiderring of op de busparking op de Alphonse Vandenpeereboomplein. Wagens kunnen ook op de Alphonse Vandenpeereboomplein staan (betalend) of in de straten nabij de begraafplaats. In de Bukkersstraat bevind er een parking. Nabij de begraafplaats bevind het winkelcentrum de Rijselpoort die je via de Rijselseweg kan bereiken.''+''Bijkomende informatie: bij de begraafplaats is er een beperkt aantal parkeerplaatsen. Bussen kunnen enkel parkeren langs de Zuiderring of op de busparking op de Alphonse Vandenpeereboomplein. Wagens kunnen ook op de Alphonse Vandenpeereboomplein staan (betalend) of in de straten nabij de begraafplaats. In de Bukkersstraat bevind er een parking. Nabij de begraafplaats bevind het winkelcentrum de Rijselpoort die je via de Rijselseweg kan bereiken. Het centrum bied heel wat gratis parkeerplaatsen aan.''
* [http://www.forumeerstewereldoorlog.nl/viewtopic.php?t=13045 FEW-Topic over de begraafplaats] * [http://www.forumeerstewereldoorlog.nl/viewtopic.php?t=13045 FEW-Topic over de begraafplaats]
[[Categorie:Ieper]][[Categorie:Militaire begraafplaatsen - Commonwealth|Ieper Ramparts]] [[Categorie:Ieper]][[Categorie:Militaire begraafplaatsen - Commonwealth|Ieper Ramparts]]

Huidige versie

Overzicht van de begraafplaats
Enlarge
Overzicht van de begraafplaats
De begraafplaats bekeken over de vestingen.
Enlarge
De begraafplaats bekeken over de vestingen.

De "Ramparts Cemetery, (Lille Gate)" is de kleinste begraafplaats gelegen achter de stadsmuren (vestingwallen) of liever gezegd op de stadsmuren, nl. op de oude vestingwallen van Vauban ten westen van de Rijselpoort. Deze begraafplaats kreeg de naam Ramparts Cemetery, Lille Gate hetgeen betekent:

  • rampart = Engelse benaming voor stadsmuur, wal, bolwerk.
  • cemetery = Engelse benaming voor begraafplaats.
  • Lille = Engelse en Franse benaming voor Rijs(s)el gelegen in Frankrijk.
  • gate = Engelse benaming voor poort.

In het Nederlands vertaald: "stadsmuur begraafplaats, Rijselpoort".

Dug Out in de Vestingen bij de Sint-Jacobskerk. Het gebouw is een van de kazematten van de vestingen die nu nog altijd bestaat.
Enlarge
Dug Out in de Vestingen bij de Sint-Jacobskerk. Het gebouw is een van de kazematten van de vestingen die nu nog altijd bestaat.


Eigenschappen

Op deze plaats lagen tijdens de oorlogsjaren dugouts die nu zijn verdwenen. De begraafplaats ontstond in november 1914 en werd aangelegd door het Franse leger. Van februari 1915 tot april 1918 werd de begraafplaats gebruikt door de Commonwealth troepen. Sindsdien rusten 193 militairen (waarvan 9 onbekend) op deze begraafplaats, die een oppervlakte heeft van 1871 m² en omringd is door struiken en de vestingpoel. De begraafplaats is een ontwerp van Sir Reginald Blomfield.


Bijkomende informatie: bij de begraafplaats is er een beperkt aantal parkeerplaatsen. Bussen kunnen enkel parkeren langs de Zuiderring of op de busparking op de Alphonse Vandenpeereboomplein. Wagens kunnen ook op de Alphonse Vandenpeereboomplein staan (betalend) of in de straten nabij de begraafplaats. In de Bukkersstraat bevind er een parking. Nabij de begraafplaats bevind het winkelcentrum de Rijselpoort die je via de Rijselseweg kan bereiken. Het centrum bied heel wat gratis parkeerplaatsen aan.

Personal tools