/** * */

De Diggers

(Verschil tussen bewerkingen)
Versie op 22 nov 2007 17:30
Sniper snoop (Overleg | bijdragen)

← Previous diff
Huidige versie
Finnbar (Overleg | bijdragen)
Battlefield Exploreration Ieper
Regel 1: Regel 1:
[[Afbeelding:Diggers.jpg|thumb|250px|De Diggers aan het werk]] [[Afbeelding:Diggers.jpg|thumb|250px|De Diggers aan het werk]]
-== Battlefield Exploreration Ieper ==+== Battlefield Exploration Ieper ==
De Diggers is een vereniging die op dit moment in een VZW gaat veranderen. Een VZW geeft de groep meer structuur en mogelijkheden. De Diggers is een vereniging die op dit moment in een VZW gaat veranderen. Een VZW geeft de groep meer structuur en mogelijkheden.

Huidige versie

De Diggers aan het werk
Enlarge
De Diggers aan het werk

Battlefield Exploration Ieper

De Diggers is een vereniging die op dit moment in een VZW gaat veranderen. Een VZW geeft de groep meer structuur en mogelijkheden.

De groep is begin jaren tachtig begonnen onder leiding van Patrick van Wanzeele met een vijftal leden. De beginjaren zijn erg vruchtbaar geweest omdat er eigenlijk geen enkele regels waren v.w.b. regelgeving. Je kon graven waar je maar wilde. Daar is in de afgelopen jaren met ook de toenemende interesse voor de eerste wereldoorlog verandering ingekomen.

De gehele Ieperboog is sinds het begin wel eens een keer bekeken. Sinds 1998 is de groep eigelijk grotendeels actief geweest op het slagveld van Boezinge (Industrie terrein Ieper). Na de ontdekking van de Yorkshire trench-dug out, wat een groot project is geweest, zijn de daaromliggende perselen ook doorzocht op het industrieterrein. Het zijn de vondsten van veel soldaten in die jaren en de Yorkshire trench die de nodige aandacht van de pers kreeg en de bekendheid van de groep enorm liet stijgen, vooral in het buitenland.

De groep heeft vandaag de dag een twaalftal leden. Er wordt samengewerkt met de Gemeente Ieper en het In Flanders Field museum. De Diggers moeten met de tijd mee en moeten dan ook voldoen aan steeds meer regels. De Diggers zijn nog altijd amateurs, maar door druk van buitenaf wordt er verwacht dat er steeds meer aan rapportage en documentatie wordt gedaan.

Momenteel is er geen gebrek aan plekken die de Diggers nog moeten gaan onderzoeken en er loopt een project welke zij moeten gaan doen voor het IFF museum.

Afkomstig van WO1Wiki NL, de Vrije Encyclopedie. "http://www.forumeerstewereldoorlog.nl/wiki/index.php/De_Diggers"
Personal tools