/** * */

Billy Bishop

William "Billy" Bishop

Billy Bishop in 1917
Namen voluit
William Avery
Geboortejaar/datum
Owen Sound, Ontario, CAN 8 februari 1894
Sterfjaar/datum
Palm Beach, Florida, USA 11 september 1956
Eenheden (* = bevelhebber)
TEKST
Korte omschrijving
Canadese aas met 72 overwinningen

Inhoud

Inleiding

Luchtmaarschalk William "Billy" Bishop was het grootste Canadese aas uit de Eerste Wereldoorlog en ook van het Royal Flying Corps. Hij was ook de meest gedecoreerde Canadese piloot. In de Tweede Wereldoorlog was hij een aas in het recruteren van jonge vliegers.

Jeugd

Billy Bishop werd op 8 februari 1894 geboren in Owen Sound bij Ontario als tweede zoon van William A en Mary Bishop. Hij ging naar school op het Owen Sound Collegiate and Vocational Institute. Hij stond daar bekend als een vechter, die zichzelf en anderen met succes verdedigde tegen pesterijen. Erg ijverig was hij niet; moeilijke opdrachten legde hij al spoedig neer. Ook was hij geen teamspeler; hij vermeed teamsporten en hield zich liever bezig met zwemmen, paardrijden en schieten.
In 1911 schreef hij zich in bij de Royal Military College of Canada in Kingston, Ontario. Zijn broer was daar in 1903 afgestudeerd, maar hij mislukte na het derde jaar toen hij op afkijken werd betrapt.

Eerste Wereldoorlog

Na het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog meldde hij zich voor dienst bij het Mississauga Horse cavalry regiment. Toen dit naar Frankrijk vertrok moest hij met een longontsteking achterblijven. Nadat hij hersteld was werd hij geplaatst bij de 8th Canadian Mounted Rifles, een bereden regiment. Hij viel hier op door zijn uitzonderlijke kwaliteit als schutter, mede dankzij zijn enorme gezichtsvermogen.

Naar het front

Op 6 juni 1915 vertrok hij naar Engeland. Zijn konvooi werd bij Ierland aangevallen door Duitse U-boten die twee schepen tot zinken brachten met 300 man verlies. Zijn schip, de Caledonia, had geluk en kwam op 23 juni veilig in Portsmouth aan. Kort daarna vertrok hij met zijn eenheid naar Shorncliffe in Kent. Daar kreeg hij al snel genoeg van de verveling en de modder. Toen hij daar in juli 1915 een vliegtuig zag terugkomen van een missie dacht hij: "Daar boven is het tenminste schoon! Je wordt er niet bedolven onder modder of paardevijgen. Zelfs als je sterft blijft het een schone dood." Hij besloot om zich aan te melden bij de luchtmacht.

Observator

Hij werd aangenomen bij het Royal Flying Corps, maar er waren geen opleidingsplaatsen beschikbaar voor piloten. Bishop begon dus als observator/schutter. Hij begon bij het No. 21. Squadron voor training in Netheravon in een AVRO 504, gevlogen door Roger Neville. Hij was een enthousiast luchtfotograaf en gaf al spoedig les aan zijn collega's.
Het Squadron werd in Januari 1916 naar Frankrijk gestuurd, naar het vliegveld Boisdinghem bij St. Omaars, waar met R.E.7 vliegtuigen werd gewerkt. Op zijn eerste missie lukte het hem een Duitse houwitser te ontdekken. Deze kon vervolgens worden uitgeschakeld nadat hij de coördinaten had doorgegeven. In april 1916 moest zijn toestel een noodlanding maken, wat hem een knieblessure opleverde. Hij werd teruggebracht naar Londen. Hij raakte daar bevriend met Lady St.Helier, die connecties had in hoge kringen. Zij zorgde ervoor dat hij verder kon herstellen in Canada toen duidelijk was geworden dat zijn vader een lichte beroerte had gekregen.Zodoende miste hij de Slag aan de Somme. In september keerde hij terug naar Engeland, waar Lady St. Helier had gezorgd voor een opleidingsplaats als piloot bij de Central Flying School in Salisbury.

Piloot

Billy Bishop in Frankrijk, 1917
Enlarge
Billy Bishop in Frankrijk, 1917

In november 1916 kreeg Bishop zijn vliegbrevet. Hij werd overgeplaatst naar het No. 37 Squadron in Essex. Hij vloog daar met de Royal Aircraft Factory B.E.2c om Duitse zeppelins boven Londen te bestrijden. Daar had hij al spoedig genoeg van en vroeg overplaatsing naar Frankrijk aan. Daar kwm hij in maart 1917 aan bij het No.60 Squadron op Filescarp Farm bij Atrecht, waar men met Nieuport 17-kisten vloog. Een gevaarlijk moment, want het Duitse luchtoverwicht zorgde ervoor dat tegen één Duits vliegtuig er 5 Britse werden neergeschoten. Zijn eerste vlucht was niet erg succesvol: hij werd bijna neergeschoten door FLAK en raakte zijn groep kwijt. Twee dagen later maakte hij een crash-landing bij een oefenvlucht. De commandant Generaal John Higgins dacht er aan hem terug te sturen naar zijn opleiding, maar door het tekort aan piloten kreeg hij wat respijt. De volgende dag lukte het Bishop zijn eerste tegenstander neer te schieten: een Duitse Albatros D.III bij St. Léger. Zo werd zijn terugtocht voorkomen.

Ace

Op 30 maart 1917 werd hij benoemd tot Flight Commander. De volgende dag behaalde hij zijn tweede overwinning en op 8 april zijn vijfde, waarmee hij officieel aas werd. De neus van zijn toestel werd blauw geschilderd. Bishop hield ervan om naast zijn officiële missies veel onofficiële solovluchten te maken, vaak tot ver achter de Duitse linies. Hierdoor kunnen veel van zijn overwinningen niet worden geverifiëerd. Zijn aantal successen steeg snel: alleen in april al claimde hij 12 overwinningen bij de slag om Vimy Ridge. Dit leverde hem het Military Cross op en bevordering tot Kapitein.
Zijn eigengereide stijl maakte de kans wel groter om zelf neergeschoren te worden. Na een vlucht werden er niet minder dan 210 kogelgaten in zijn toestel! Door zijn vele successen kreeg hij van de Duitsers de bijnaam "Dienerin der Hölle" en een van de Jastas zette een prijs op zijn hoofd.
Op 30 april overleefde Bishop een gevecht tegen Manfred von Richthofen. In Mei werd hij onderscheiden met de DSO voor het neerhalen van twee vijanden in één gevecht. Op 2 juni claimde hij liefst drie overwinningen op opstijgende vliegtuigen en het uitschakelen van enkele andere op de grond. Hoewel ook deze successen nooit zijn bevestigd door getuigen leverde dit hem wel het Victoria Cross op! In juli kreeg zijn squadron de beschikking over de sterkere en modernere Royal Aircraft Factory S.E.5. Met dit toestel behaalde hij opnieuw successen.
Eind 1917 mocht Billy Bishop met verlof naar Canada, waar hij op 17 oktober trouwde met Margaret Burden, een zus van de aas Henry John Burden, met wie hij al lange tijd verloofd was geweest. Na zijn huwelijk werkte hij enige tijd bij de British War Mission in Washington DC in de USA om de Amerikanen te adviseren bij de opbouw van hun luchtmacht. Daar schreef hij ook een autobiografisch boek, Winged Warfare.
Toen hij in mei 1918 teruggeplaatst werd naar Frankrijk werd hij daar bevorderd tot Majoor en kreeg hij het commando over het Nr. 85 Squadron. Het was een nieuwe eenheid en Bishop mocht zelf de meeste piloten uitkiezen. Het squadron werd geplaatst bij Petit Synthe en had de beschikking over Royal Aircraft Factory S.E.5a's. Nadat Bishop zich vertrouwd had gemaakt met de omgeving en de posities van de Duitsers steef hij op 27 mei op voor een solovlucht, waarbij hij meteen een Duitse verkenner neerhaalde, zijn eerste na augustus 1917. De volgende dag kwamen er weer twee bij. Op 1 juni had hij alweer 9 overwinningen geboekt (waaronder de Duitse aas Paul Billik), zodat hij met 59 overwinningen James McCudden weer voorbij was, die hem in zijn afwezigheid had ingehaald.Tegen het einde van de oorlog had hij 72 overwinningen in de lucht behaald. Hij werd erkend als de leidende piloot uit het Britse Rijk, en de tweede na de Franse luitenant René Fonck met 75 overwinningen en derde na Manfred von Richthofen met 80 overwinningen.

Terug naar Canada

Na al deze successen was Billy Bishop in Canada uitgegroeid tot een icoon en legende. Hij was dus van groot belang voor het moreel van alle Canadese troepen. De Canadese regering begon zich steeds meer zorgen te maken om de kans dat Bishop alsnog zou sneuvelen en zo het moreel in gevaar zou brengen. Op 18 juni 1918 ontving Bishop de order om terug te keren naar Engeland en mee te werken aan het oprichten van het nieuwe Canadian Flying Corps.
Bishop was woest. Hij moest de volgende dag vertrekken. De volgende morgen vroeg klom hij in zijn kist voor een solovlucht. Op die vlucht haalde hij binnen een kwartier 5 overwinningen: hij schoot twee Pfalz D.IIIa verkenners neer, zorgde dat nog twee in de lucht botsten, en schoot nog een andere verkenner neer. Nadat hij in Engeland gepromoveerd was tot Luitenant-Kolonel. Toen hij na een rapportagebezoek uit Canada terugkeerde hoorde hij aan boord van de Wapenstilstand. Hij vertrok terug naar Canada, waar hij op 31 december eervol met ontslag ging.

Na de oorlog

Samen met zijn collega en aas William Barker begon hij een particuliere luchtvaartmaatschappij. Helaas mislukte dat project al spoedig. In 1921 vertrok hij met zijn gezin naar Engeland. Daar had hij een aantal jaren succes. Hij werd zelfs uitgenodigd als eregast voor een vergadering van Duitse luchtazen in Berlijn in 1928. Bij de Wall Street crash van 1929 verloor hij bijna al zijn kapitaal en hij ging terug naar Canada, waar hij directeur werd van een oliemaatschappij.

Tweede Wereldoorlog

Statieportret van Bishop in WO2
Enlarge
Statieportret van Bishop in WO2

Bij het naderen van de Tweede Wereldorlog, in 1938, kwam Bishop opnieuw in dienst. Hij werd bevorderd tot ere-maarschalk van de Royal Canadian Air Force (RCAF) en kreeg o.a. als taak het werven van nieuwe rekruten. Dank zij zijn roem had hij daar bijzonder veel succes mee; zoveel dat veel kandidaten moesten worden afgewezen. Ook zette hij een trainingsplan voor piloten op en was nauw betrokken bij het oprichten van het British Commonwealth Air Training Plan, dat in de loop van de Tweede Wereldoorlog meer dan 167000 piloten opleidde, onder wie zijn zoon Arthur. Ook zijn dochter Jackie was in militaire dienst als radio-operateur. In 1942 speelde hij zichzelf in de Hollywoodfilm Captains of the Clouds, die over de RCAF ging.
Twee jaar later verliet hij de militaire dienst; zijn gezondheid liet zoveel werk niet meer toe. Wel bleef hij zich bemoeien met de luchtvaart. Hij voorspelde een enorme toename van de burgerluchtvaart na de oorlog. Zijn pogingen om daar het een en ander te coördineren liepen uit op ver vorming van de International Civil Aviation Organization in Montreal. Ook schreef hij een tweede boek: Winged Peace.

Laatste jaren

Toen de Koreaanse oorlog uitbrak meldde hij zich opnieuw bij de autoriteiten, maar vanwege zijn slechte gezondheid werd hij beleefd bedankt. Tijdens een overwintering in Palm Beach, Florida USA werd hij op 11 september 1956 niet meer wakker.

Tenslotte

Billy Bishop was en is voor Canada een van de ultieme oorlogshelden. In Canada werd een vliegveld naar hem genoemd, er is een museum, en enige monumenten. Na 1985 begon men te twijfelen aan zijn hoge aantal overwinningen, vooral omdat vele daarvan niet meer getuigen hadden dan Billy Bishop zelf. Een Canadese staatscommissie kwam er niet uit. Het kan zijn dat zijn successen opgeklopt zijn, maar zijn betekenis voor de Canadese luchtvaart blijft nog altijd enorm.

Afkomstig van WO1Wiki NL, de Vrije Encyclopedie. "http://www.forumeerstewereldoorlog.nl/wiki/index.php/Billy_Bishop"
Personal tools