/** * */

Abri-Caverne des Quatre Cheminées

(Verschil tussen bewerkingen)
Versie op 22 sep 2007 20:36
Flipje-ukkeltje (Overleg | bijdragen)

← Previous diff
Versie op 22 sep 2007 20:36
Flipje-ukkeltje (Overleg | bijdragen)

Next diff →
Regel 7: Regel 7:
== Gedurende de Eerste Wereldoorlog == == Gedurende de Eerste Wereldoorlog ==
-De Abri-Caverne, ofwel een ingegraven schuilplaats, lag direct aan het Ravin de Vignes, waarlangs de regiments-brancardiers en de vrijwille ambulanciers van de Amerikanen hun gewonden 's nachts afvoerden naar Bras-sur-Meuse.+De Abri-Caverne, ofwel een ingegraven schuilplaats, lag direct aan het Ravin de Vignes, waarlangs de regiments-brancardiers en de vrijwillige ambulanciers van de Amerikanen hun gewonden 's nachts afvoerden naar Bras-sur-Meuse.
Op 23 juni 1916 werden de aanwezige manschappen in de Abri-Caverne, de chef-staf, gewonden en hun verzorgers van de 258 Brigade aangevallen door Beierse eenheden met gas en handgranaten die door de schoorstenen naar beneden werden geworpen. Een krachtige tegenaanval van het 114de bataljon Alpenjagers dreef de Beierse eenheden terug. Op 23 juni 1916 werden de aanwezige manschappen in de Abri-Caverne, de chef-staf, gewonden en hun verzorgers van de 258 Brigade aangevallen door Beierse eenheden met gas en handgranaten die door de schoorstenen naar beneden werden geworpen. Een krachtige tegenaanval van het 114de bataljon Alpenjagers dreef de Beierse eenheden terug.

Versie op 22 sep 2007 20:36

Twee (van de vier) schoorstenen van de Abri des Quatre-Cheminées.
Enlarge
Twee (van de vier) schoorstenen van de Abri des Quatre-Cheminées.
De linker ingang van de Abri des Quatre Cheminées.
Enlarge
De linker ingang van de Abri des Quatre Cheminées.
Interieur van de Abri des Quatre Cheminées.
Enlarge
Interieur van de Abri des Quatre Cheminées.

Inhoud

Beschrijving

L'Abri-Caverne des Quatre Cheminées (ook wel Abri des Quatre Cheminées genoemd) werd van 1889 tot 1890 uitgegraven in 7 meter rots en aarde. Hij bood plaats aan 300 manschappen. Hij bestaat uit een zaal van 70 meter lang, gebouwd in bakstenen met 4 schoorstenen en 2 toegangstrappen.

Gedurende de Eerste Wereldoorlog

De Abri-Caverne, ofwel een ingegraven schuilplaats, lag direct aan het Ravin de Vignes, waarlangs de regiments-brancardiers en de vrijwillige ambulanciers van de Amerikanen hun gewonden 's nachts afvoerden naar Bras-sur-Meuse.

Op 23 juni 1916 werden de aanwezige manschappen in de Abri-Caverne, de chef-staf, gewonden en hun verzorgers van de 258 Brigade aangevallen door Beierse eenheden met gas en handgranaten die door de schoorstenen naar beneden werden geworpen. Een krachtige tegenaanval van het 114de bataljon Alpenjagers dreef de Beierse eenheden terug.

Vandaag

Vandaag de dag is de Abri des Quatre Cheminées volledig geïntegreerd in het touristische pad rondom Verdun. Het is makkelijk te bereiken en duidelijk aangegeven met bordjes vanaf het Ossuaire.

Bronnen

Personal tools