/** * */

Vierdaagse van de IJzer

(Doorverwezen vanaf Vierdaagse van de Ijzer)
Het symbool van 2009 was een klavier met daarin Britse soldaten uit de Eerste Wereldoorlog.
Enlarge
Het symbool van 2009 was een klavier met daarin Britse soldaten uit de Eerste Wereldoorlog.
De medailles voor de 128 km (links) en de 96 km (rechts).
Enlarge
De medailles voor de 128 km (links) en de 96 km (rechts).
De Vierdaagse van de IJzer is een internationale wandeltocht georganiseerd door de Belgische Defensie, specifieker door het Bataljon Artillerie. Dit evenement vindt iedere jaar plaats tijdens de eerste volle week volgend op O.L.V. Hemelvaart op 15 augustus en begint om 8:30 uur. De vier regio's die aan bod komen zijn Oostduinkerke (dag 1), Diksmuide (dag 2), Poperinge (dag 3) en met een slotplechtigheid en défilé in Ieper (dag 4). Het doel van de Vierdaagse is vooral de wandelaars laten kennismaken met en het herdenken van de Eerste Wereldoorlog in de Westhoek, evenals de historische en toeristische waarden van de Westhoek. Tevens tracht men op deze manier de band tussen Defensie en de samenleving te versterken door militairen en burgers samen te brengen tijdens een gemeenschappelijke en sportieve inspanning. De mogelijke afstanden zijn 8 km, 16 km, 24 km en 32 km. In totaal kan je op de vier dagen zo'n 128 km wandelen. Hiervoor word je beloond met een medaille waarop Koning Albert I wordt voorgesteld. Indien je niet de 128 km uit wandelt word je beloond met een kleinere medaille (ook met Koning Albert I) of een herdenkingsplaat in allerlei formaten naarmate je prestatie. [i]Meer info volgt later[/i].


De Vierdaagse van de IJzer in 2016 vindt plaats op 23, 24, 25 en 26 augustus . Meer info kan je vinden op de officiële website.

Afkomstig van WO1Wiki NL, de Vrije Encyclopedie. "http://www.forumeerstewereldoorlog.nl/wiki/index.php/Vierdaagse_van_de_IJzer"
Personal tools