/** * */

Slag om Mojkovac

Opschonen: Deze pagina dient gecontroleerd te worden.

De Slag om Mojkovac werd op 6 en 7 januari 1916 tussen de legers van van Oostenrijk-Hongarije en Montenegro uitgevochten in de omgeving van deze Montenegrijnse gemeente . Het eindigde op een kleine Montenegrijnse overwinning.
In de winter van 1915 vochten de troepen van Montenegro drie maanden lang tegen deze van Oostenrijk-Hongarije, als teken van verzet tegen de invasie van Oostenrijk-Hongarije op hun grondgebied. Het Montenegrijnse leger werd verzwakt door de barre weersomstandigheden en het gebrek aan voorraden. Op 5 januari 1916 ontvingen de Montenegrijnen een opdracht om het terugtrekkende (naar Griekenland, via Albanië en Montenegro) Servische leger te beschermen. Daags erna kwam de confrontatie. Het Montenegrijnse leger,geleid door Janko Vukotić, versloeg het leger van Oostenrijk-Hongarije. De schade bij deze was voldoende om de Serviërs voldoende tijd te geven voor hun terugtrekking.

Afkomstig van WO1Wiki NL, de Vrije Encyclopedie. "http://www.forumeerstewereldoorlog.nl/wiki/index.php/Slag_om_Mojkovac"
Personal tools