/** * */

Reginald Blomfield

Sir Reginald Theodore Blomfield werd geboren op 20 december 1856 in Nymet Tracey, was de zoon van de plaatselijke predikant, en overleed op 27 december 1942. Hij was een Britse architect, tuinontwerper en auteur. Hij werd opgeleid in het Exeter College in Haileybury, Oxford. Architect Sir Arthur Blomfield was zijn oom en Reginald volgde hem in het beroep. Hij kreeg zijn eerste opleiding van zijn oom, die toen aan de Royal Academy in Londen les gaf en waar hij later in 1906 professor werd in de architectuur. Sir Reginald Blomfield werd bekroond in 1913 met de "Gold Medal" van de Royal Institute of British Architects (RIBA) en in 1914 verkozen in de raad van de Koninklijke Academie.

Ontwerpen

Sir Reginald Blomfield ontwierp de Menenpoort in Ieper, de Carlton Club die tijdens de Tweede Wereldoorlog vernietigd werd en de Lambeth Bridge. Maar ook begraafplaatsen zoals de Lijssenthoek Military Cemetery in Poperinge en hij is ook de ontwerper van het "Cross Of Sacrifice" op de begraafplaatsen van de Commonwealth War Graves Commission. Hij werd eveneens bekend door de re-modelling van straten in het begin van de 20e eeuw, zoals de "Regent Street" en de "Headrow Leeds".

Ontwerpen van Blomfield

Afkomstig van WO1Wiki NL, de Vrije Encyclopedie. "http://www.forumeerstewereldoorlog.nl/wiki/index.php/Reginald_Blomfield"
Personal tools