/** * */

Raymond Collishaw

De Sopwith Triplane van Raymond Collishaw werd gekend als de "Black Maria"
Enlarge
De Sopwith Triplane van Raymond Collishaw werd gekend als de "Black Maria"
Raymond Collishaw
Afbeelding:Raymond_collishaw.jpg
Raymond Collishaw
Namen voluit
Raymond
Geboortejaar/datum
22 november 1893
Sterfjaar/datum
1975
Eenheden (* = bevelhebber)
No. 3 Squadron RNAS, No. 10 Squadron RNAS, No. 203 Squadron RAF, No. 14 Group RAF*
Korte omschrijving
Een van de opvallendste exponenten van de zeer succesvolle generatie Canadese oorlogsvliegers tijdens de Eerste Wereldoorlog was de avontuurlijke en goedlachse majoor Raymond Collishaw met 61 bevestigde overwinningen.

Raymond Collishaw

Een van de opvallendste exponenten van de zeer succesvolle generatie Canadese oorlogsvliegers tijdens de Eerste Wereldoorlog was de avontuurlijke en goedlachse majoor Raymond Collishaw met 61 bevestigde overwinningen. De bescheiden Collishaw is niettemin altijd wat buiten de publiciteit gebleven.

Ray Collishaw wordt op 22 november 1893 geboren in de havenplaats Nanaimo in de westelijke Canadese provincie New Columbia. Hij stopt voortijdig met school en krijgt op 15-jarige leeftijd een baantje als hutjongen op een schip. Hij blijft uiteindelijk zeven jaar varen, een periode waarin hij deelneemt aan een reddingsexpeditie om het expeditieschip Karluk te ontzetten en waarin hij opklimt tot eerste officier.

Als in 1914 de Eerste Wereldoorlog uitbreekt wil Collishaw in eerste instantie dienst nemen bij de marine, maar verandert van gedachten nadat hij verneemt dat de Britse marineluchtvaartdienst Royal Naval Air Service recruten zoekt. Hij tekent en kan een volledige aanstelling als tweede luitenant-vlieger krijgen als hij op eigen kosten(!) een vliegopleiding volgt. Door het harde klimaat en de primitieve staat waarin de luchtvaart zich in Canada bevindt, loopt de opleiding flink vertraging op en besluit de marine de recruten een marinetraining te geven en ze vervolgens naar Engeland te sturen voor hun vliegopleiding. In januari 1916 komt Collishaw in Engeland aan en haalt binnen enkele weken zijn brevet. De eerste maanden doet hij kustpatrouillewerk en in augustus van dat jaar wordt hij ingedeeld bij No. 3 Naval Wing, de zogeheten “Sopwith Sailors”, gestationeerd in Marieux. Het echte werk kan beginnen.

Met zijn eerste overwinning in het najaar van 1916 op zak maakt Collishaw in januari 1917 een angstig moment door als hij, alleen vliegend in een Sopwith 1½ Strutter, door zes Albatri DII op de huid wordt gezeten. Eén ervan crasht tijdens de achtervolging, “Collie”, zoals zijn bijnaam luidt, weet een andere omlaag te schieten, ondanks een hoop treffers in zijn eigen kist en een stukgeschoten vliegbril. In een desperate vluchtpoging weet hij op een nabijgelegen vliegveld te landen. Opgelucht wacht hij op het toesnellende grondpersoneel totdat hij merkt dat de vliegtuigen op de grond voorzien zijn van het gevreesde zwartwitte kruis! Collishaw start onmiddellijk weer zijn vliegtuig en maakt zich als de bliksem uit de voeten naar een Frans vliegveld. De Fransen belonen hem voor deze actie prompt met het Croix de Guerre en Collishaw wordt overgeplaatst naar een gevechtseskader, Naval 10.

De geallieerden beleven in het jaar 1917 bange dagen in de lucht door de superioriteit van de Duitse machines, met name de beruchte Albatros D.III. Naval 10 krijgt in de lente van 1917 de beschikking over de nieuwe Sopwith Triplanes. Collishaw, inmiddels bevorderd tot vluchtcommandant, stelt zijn flight samen uit louter Canadezen. Hun vliegtuigen schilderen ze grotendeels zwart en ieder vliegtuig krijgt een bijnaam. Collishaw vliegt “Black Maria”. De “Black Flight” is geboren.

In eerste instantie wordt Naval 10 ingezet voor de verdediging van het Kanaal, terwijl de bloedige slag om Arras woedt. Het eskader met hun wendbare en aalgladde driedekkers is echter zo succesvol dat het vanaf 1 juni 1917 direct aan het front wordt ingezet. Collishaw heeft dan inmiddels 13 overwinningen op zijn naam. De Canadezen blijven zeer succesvol en op zeker moment wordt zelfs het beroemde Jasta 11 van Manfred von Richthofen ingeschakeld om de Black Flight aan te pakken. De eerste ontmoeting vindt plaats op 25 juni boven Quesnoy en Karl Allmenröder, Richthofen’s plaatsvervanger, haalt “Black Sheep” van Nash omlaag. Twee dagen later echter zijn de kansen gekeerd. De Canadezen jagen Jasta 11 de stuipen op het lijf met hun wendbare zwarte driedekkers en Collishaw schiet hoogstpersoonlijk Allmenröder uit de lucht. In de weken daarna blijven de Canadezen het Noordfranse front onveilig maken. Op 6 juli raakt Manfred von Richthofen zelf ernstig gewond bij een aanval op een gecombineerd eskader dat wordt begeleid door de Black Flight. Ongeveer de gehele Duitse luchtmacht aan het westelijk front maakt nu jacht op Naval 10. Als “Black Death” van Sharman en “Black Roger” van Reid eind juli neergeschoten worden en ook Collishaw zelf een crash maakt wordt de Black Flight ontbonden. Raymond Collishaw staat op 33 overwinningen en mag met lang verlof naar Canada.

Hierna en na een periode als vlieginstructeur keert hij eind 1917 terug naar Frankrijk en op 29 december krijgt hij het commando over het Naval 13 eskader, uitgerust met Sopwith Camels. Inmiddels hebben de geallieerden door goede vliegtuigen als de SPAD 13, de Sopwith Camel en de Royal Aircraft Factory S.E.5 de hegemonie in het luchtruim weer heroverd. Collishaw gaat onverdroten verder en eind januari 1918 neemt hij de leiding over Naval 3 en als op 1 april de Royal Air Force wordt opgericht, wordt hij bevorderd tot majoor en krijgt hij de leiding over het eveneens met Camels uitgeruste 203e eskader. Tot 1 oktober haalt Raymond Collishaw 61 bevestigde overwinningen, hoewel hij er zelf 81 claimt inclusief ballonnen. Hierna wordt hij op slechts vierentwintigjarige leeftijd benoemd tot luitenant-kolonel en samen met andere legendarische azen als Billy Bishop en Andrew McKeever teruggehaald naar Canada om de nieuw te vormen onafhankelijke Canadese luchtmacht (later de Royal Canadian Air Force - RCAF) vorm te geven.

In 1919 keert Collishaw nog eenmaal terug als jachtvlieger. De Britten hebben het 47e eskader getuurd om in de Russische burgeroorlog het Witrussische leger onder generaal Denikin te helpen en ook hier behaalt Collie nog enige overwinningen.

In de Tweede Wereldoorlog is Collishaw Air Commodore en krijgt hij het bevel over de uitgedunde geallieerde luchtmacht in Noord-Afrika, die hij door zijn kennis van tactiek op de been weet te houden tegen een grote Duits-Italiaanse overmacht. Na de oorlog keert hij terug naar Canada waar hij een mijn uitbaat. Raymond Collishaw overlijdt in 1976 op 82-jarige leeftijd.

Afkomstig van WO1Wiki NL, de Vrije Encyclopedie. "http://www.forumeerstewereldoorlog.nl/wiki/index.php/Raymond_Collishaw"
Personal tools