/** * */

Parseval-Sigsfeld Drache

De Parseval-Sigsfeld Drache was een zeer bekende Duitse observatieballon. Het was een langerekte, cilindervormige ballon met een primitieve stabilisatievin aan het achtereinde. Door deze vorm en vin kon de ballon opereren in windomstandigheden waarin de voorheen gebruikte ronde ballonnen ongeschikt waren.

De gasinhoud (waterstof), van deze observatieballon die in 1896 werd ingevoerd, was 600 kubieke meter.

Vanwege de vorm is hij bij de Britten beter bekend als de "sausage" (worst). Maar ook de benamingen "Nulle" en "Testicle" (teelbal) werden aan de ballon gegeven door de Britten. De ballon was gevuld met waterstof-gas. Dit gas vormt een zeer explosief mengsel wanneer het in contact met lucht (zuurstof) komt. Hierdoor was hij kwetsbaar. Met als doel de verkenners hoog in de lucht te krijgen zat de ballon vast aan een ketting; met draden die liepen tussen de grond en de ballon kon de waarnemer contact houden via telefoon met de grond. Tijdens de oorlog werd de ballon zeer veel ingezet, ondanks zijn hoge kwetsbaarheid.

Afkomstig van WO1Wiki NL, de Vrije Encyclopedie. "http://www.forumeerstewereldoorlog.nl/wiki/index.php/Parseval-Sigsfeld_Drache"
Personal tools