/** * */

Overleg gebruiker:Mario

Mario,
Kun je even aangeven of en hoe ik een bestand kan uploaden? Ik deed als volgt: op de pagina "Upload" vul ik in het veld "Source filename" een locatie in, bijv. http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Inv.jpg
In het veld eronder, "Destination filename", verschijnt: "Image:Inv.jpg". Deze achtereenvolgens laten staan, gewijzigd in: Invincible.jpg en
http:// www.forumeerstewereldoorlog.nl/wiki/images/invincible.jpg (zonder spatie achter //).
Bij "Beschrijving" ingevuld: "slagkruiser Invincible (1906)".
Na indrukken knop "upload bestand" gebeurt er echter niets.
Indien ik een bestand van mijn eigen computer upload (na alle velden op soortgelijke wijze te hebben ingevuld), krijg ik de foutmelding:
"Interne fout Bestand "/tmp/phpiEXB3N" naar "/home/virtual/site36/fst/var/www/html/wiki/images/temp/20060607114433!Skagerrak1916.jpg" kopiëren niet mogelijk.""
Verder merk ik op dat het in de instructie genoemde vakje:
"U dient ook het vakje aan te vinken waarmee u bevestigt dat er geen schending van auteursrechten plaatsvindt door het gebruik van dat bestand."
ontbreekt.
(Ik denk dat uploaden slechts met speciale bevoegdheid mogelijk is).

mvg, Wim -- Wvanrosm 7 jun 2006 14:09 (CEST)

Je hebt gelijk, dat onderdeel zit nog niet helemaal lekker en dat heeft te maken met rechten op de webserver waarop deze Wiki draait. Ik heb het hier al eens met de beheerder over gehad. We gaan dit in de nabije toekomst ook herzien, maar we wachten even op het moment dat we verhuizen naar een andere webserver. Deze verhuizing lost tevens het probleem op van de bandbreedte die het forum en de wiki momenteel "verstoken". Dat is een van de redenen waarom we momenteel nog niet te veel afbeeldingen willen gebruiken, want dit zijn bandbreedte vreters.

Uploaden vanaf de eigen PC zou echter wel moeten werken.

mvg, Mario --Mario 8 jun 2006 19:09 (CEST)

Inhoudsoverzicht

Mario,

Ik denk dat je de toegankelijkheid van het Inhoudsoverzicht zou kunnen vergroten, door te verwijzen naar categorieën (staat er ook boven), in plaats van naar artikelen. Voorbeeld: klik ik op "Duikbootoorlog", dan krijg ik een Engelstalig artikel (waarom eigenlijk niet gewoon in het Nederlands?) terwijl ik recent twee artikelen heb bijgedragen, die in dit kader zouden passen (over de U 9), maar die - althans via het Inhoudsoverzicht - niet terug te vinden zijn. De categorie "Duikbootoorlog" bestaat trouwens gewoon. Kun je iets met deze suggestie?
mvg, Wim -- Wvanrosm 4 jul 2006 14:02 (CEST)

Wim,

Ik ben het helemaal met je eens wat de indeling betreft. Ik heb dit eigenlijk ook al eerder bedacht. Maar het probleem is eigenlijk dat ik niet zo weet hoe ik naar zo'n categorie pagina kan linken in een tabel. Als je me met mijn onkunde op dat gebied op weg kan helpen, dan gaan we dat meteen aanpassen.


Het duikbootverhaal moet inderdaad naar een eigen artikel worden verplaatst. Het Engels vind ik persoonlijk ook niet zo fijn, maar dit stamt nog uit de beginperiode van de Wiki. Toen was er nog bijna niets en om de gebruikers niet af te schrikken om te publiceren hebben we met het hele team besloten om dit voorlopig toch te accepteren. (De auteur is een Belg, die veel publiceert in het Duits en Engels). Maar omdat het resultaat nihil is, ga ik dit nogmaals even ter sprake brengen.

groeten, --Mario 4 jul 2006 19:54 (CEST)

Mario,
Kun je dan niet verwijzen naar een categorie (zoals onderaan een artikel) i.p.v. naar dat artikel zelf? (Ik kan het niet uitproberen want ik heb geen toegang tot de tabel.) En hoort de auteur van genoemde Engelstalige artikelen ook tot de deelnemers aan dit forum? Dan zou je hem wellicht naar de oorspronkelijke tekst kunnen vragen...
mvg, Wim -- Wvanrosm 5 jul 2006 10:49 (CEST)


Wim,
Ik heb het destijds ook al in de zandbak geprobeerd (en verwijderd). In een tabl plaats ik dan een link naar de categorie pagina, maar dat is niet de goede manier. Want de link wordt dan onderaan d epagina gezet. Ik weet echter niet of hier mee te spelen valt. Ik heb al op internet gekeken (Meta wiki) maar daar kwam ik niet verder.
groeten,
--Mario 5 jul 2006 18:00 (CEST)
Mario,
In Wikipedia wordt de volgende formule gebruikt. Stel, dat ik wil verwijzen naar de categorie "Marine". De formule is dan: [ [:Categorie:Marine|Marine]] (de spatie tussen de twee linker vierkante haakjes heb ik toegevoegd anders zie je de formule niet, alleen het resultaat). Dus als extra een dubbele punt ervóór en om het woord "Categorie" onzichtbaar te maken een streepje met daarachter nogmaals de naam van de categorie. Heb je dat al geprobeerd?
mvg, Wim --Wvanrosm 5 jul 2006 19:17 (CEST)
Wim ! Dat is hem ! Hartelijk dank !
Groeten, --Mario 5 jul 2006 19:25 (CEST)

Mario,
In het kader van je actie om het inhoudsoverzicht meer structuur te geven, heb ik een (bescheiden) bijdrage geleverd om alle artikelen, die nog niet gerubriceerd waren, in een categorie onder te brengen. Hiertoe heb ik een aantal categorieën moeten toevoegen (hoewel ik de marges tamelijk ruim heb genomen) en verder heb ik een aantal subcategorieën gecreëerd voor artikelen die ook een rubriek waren, bijv. "Somme"; nu een subrubriek onder "Veldslagen".
Van sommige artikelen vraag ik me af of ze wel in "Wiki" thuishoren, tenminste als je "Wiki" wilt zien als een encyclopedie van de Eerste Wereldoorlog; die heb ik gerubriceerd onder "Curiosa" (waarmee niets gezegd wil zijn over de kwaliteit van die artikelen!).
De actuele lijst staat dus onder "Rubrieken" van "Speciale pagina's". Misschien dat je t.z.t. even kunt kijken of je er iets aan hebt!
mvg, Wim --- Wvanrosm 21 jul 2006 19:06 (CEST)

Mario,
Omdat iemand enkele artikelen over bajonetten had toegevoegd (zonder rubriek) heb ik de categorie "Geweren" uitgebreid tot "Geweren en bajonetten" (een bajonet zit nu eenmaal meestal aan een geweer!). Als je daarmee akkoord gaat kun je misschien de categorieën "Geweren" en "Legers" (destijds uitgebreid tot "Legers en legeronderdelen") weghalen. De lijst "Pagina's zonder categorie" is nu ook weer opgeschoond.
Groetjes, Wim -- Wvanrosm 24 aug 2006 15:01 (CEST)


Helemaal accoord en verwijderd. Groeten, --Mario 24 aug 2006 21:27 (CEST)
Afkomstig van WO1Wiki NL, de Vrije Encyclopedie. "http://www.forumeerstewereldoorlog.nl/wiki/index.php/Overleg_gebruiker:Mario"
Personal tools