/** * */

Ottomaanse luchtmacht

Roundel
Enlarge
Roundel
Soms wordt een aangepaste Turkse vlag geplaatst op de toestellen
Enlarge
Soms wordt een aangepaste Turkse vlag geplaatst op de toestellen

De Osmanlı Hava Kuvvetleri was de luchtmacht van het Osmaanse of Ottomaanse Rijk (waarvan Turkije een overblijfsel is). De geschiedenis, hoewel die verder teruggaat, kan men laten beginnen bij de regeerperiode van de eerste Sultan, Osman I (1300-1326) en laten eindigen bij het einde van het sultanaat in 1922 of 1923, toen Turkije een republiek werd. De luchtmacht werd opgericht in 1909 als een van de eerste actieve luchtmachten in de geschiedenis. Omdat er grote behoefte was aan ondersteuning vanuit de lucht, werden officieren in 1910 naar Europa gestuurd voor een opleiding. De meesten werden echter weer in 1911 naar Turkije teruggeroepen toen het land door de Tripolitaanse Oorlog in een crisis verkeerde. Twee officieren, Fesa Kenan en Yusuf Kenan waren het hoogst gedecoreerd en gingen later weer naar Frankrijk terug om hun opleiding af te ronden. Ze keerden op 21 februari 1912 terug met resp. het 780e en 797e diploma. Daarna volgden nog andere Turkse vliegers. Het Osmaanse Rijk zelf begon een luchtvaartopleiding met de oprichting van de militaire academie Hava Okulu (luchtvaartschool) in Konstantinopel (Istanbul) op 3 juli 1912.

Tijdens en na de Balkanoorlogen

Vanwege het gebrek aan ervaring van de Turkse piloten werd de Eerste Balkanoorlog afgesloten met het verlies van verschillende vliegtuigen. De tweede Balkanoorlog in 1913 was echter succesvoller aangezien de piloten inmiddels ervaring hadden opgedaan. Na het einde van de oorlogen op de Balkan startte een moderniseringsproces en werden nieuwe vliegtuigen gekocht. In juni 1914 werd een nieuwe militaire academie in Konstantinopel opgericht die de naam Deniz Hava Okulu (zeevaart- en luchtvaartschool) kreeg.

Eerste Wereldoorlog en het einde van de luchtmacht

Een Duitse Albatros D.II in dienst van de Osmanlı Hava Kuvvetleri
Enlarge
Een Duitse Albatros D.II in dienst van de Osmanlı Hava Kuvvetleri

Door het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog stopte het moderniseringsproces en werden alle officieren naar Turkije teruggeroepen. Maar in 1915 kwamen een aantal Duitse officieren met een aanbod om de Turkse officieren door de Duitse Luftstreitkräfte op te laten leiden. Tijdens de Eerste Wereldoorlog was de Osmanlı Hava Kuvvetleri actief van Galicië tot Jemen. Ze waren grotendeels voorzien van Duitse vliegtuigen zoals de Albatros- en de Halberstadt-toestellen. Met het einde van de Eerste Wereldoorlog en de bezetting van het Osmaanse Rijk was de Osmanlı Hava Kuvvetleri niets meer dan een departement. Al het personeel, met inbegrip van de piloten en leraren, waren ofwel ontslagen ofwel overgeplaatst en alle gouvernementele gebouwen waren gesloten. Sommige optimistische Turken hebben nog wel geprobeerd nieuwe eenheden op te richten met vliegtuigen uit de Eerste Wereldoorlog, maar hadden geen succes.

In deze periode waren de Turken in Anatolië klaar om te vechten voor hun onafhankelijkheid en moederland waaronder Mustafa Kemal (Atatürk), de latere eerste president van de republiek Turkije. Turkse piloten waren bereid om dit te doen en lieten zich inlijven in het Konya Hava Istasyonu, ook bekend als de Konya Luchtbasis. Maar de Osmaanse Luchtmacht werd uiteindelijk opgeheven door het Turkse ministerie van Oorlog en alle personeelsleden werden formeel ontslagen.

Bekende Osmaanse Aces
naamoverwinningenomgekomen
Vecihi Hürkuş3716 juli 1969
Tayyareci Fethi BeyGeen deelname aan de oorlog3 maart 1914
Haberleri Sadık BeyGeen deelname aan de oorlog3 maart 1914
Tayyareci Nuri BeyGeen deelname aan de oorlog8 maart 1914


Tayyareci Fethi Bey

Tayyareci Fethi Bey (Ayazpaşa, Istanbul – 3 maart 1914) was de eerste Ottomaanse "ace" uit de geschiedenis. In 1907 had hij zijn opleiding als marinier afgerond en in 1911 ging hij naar Bristol in Engeland om te leren vliegen. Toen hij terug kwam van zijn opleiding beschikte Fatih als luitenant over een vliegbrevet. In zijn vaderland vertoonde Fatih zich op talrijke luchtshows. Op 8 februari 1914 begon Fatih een reis, samen met zijn co-piloot Eerste-Luitenant Haberleri Sadık Bey, in een Franse Bleriot XIb eendekker. De reis ging vanaf Alexandrië naar Istanbul over Konya, Ulukışla, Adana, Humus en Damascus. Net voor ze hun doel bereikten sneuvelden beide piloten op 3 maart 1914. Beide lichamen werden bijgezet in een marmeren graf in Şam. Op 8 maart sneuvelde Tayyareci Nuri Bey en ook hij werd bijgezet in dat graf. Alle drie Aces hebben de naam Bey. Of het om familie gaat is nog onduidelijk.


Afkomstig van WO1Wiki NL, de Vrije Encyclopedie. "http://www.forumeerstewereldoorlog.nl/wiki/index.php/Ottomaanse_luchtmacht"
Personal tools