/** * */

Morane Saulnier Type P

Boven: een Type P van de Britse luchtmacht veroverd door de Duitsers.Onder: Een Type P van de Britse luchtmacht werd door Max Immelmann neergeschoten boven Raismes op 15 december 1915. De Duitsers bekijken het toestel in de tuin van een woning. Het toestel heeft serienummer 5087 en werd gevlogen door Charles Edward Tudor-Jones, 2de luitenant van het N°3 Squadron. Dit wordt bevestigd door de Commonwealth War Graves Commission. Hij rust op het Raismes Communal Cemetery (Plot II, Rij A, Graf 3). De schutter was luitenant Alan Victor Hobbs dat toen eveneens omkwam. Hij ligt naast de piloot begraven (Plot II, Rij A, Graf 4).
Enlarge
Boven: een Type P van de Britse luchtmacht veroverd door de Duitsers.
Onder: Een Type P van de Britse luchtmacht werd door Max Immelmann neergeschoten boven Raismes op 15 december 1915. De Duitsers bekijken het toestel in de tuin van een woning. Het toestel heeft serienummer 5087 en werd gevlogen door Charles Edward Tudor-Jones, 2de luitenant van het N°3 Squadron. Dit wordt bevestigd door de Commonwealth War Graves Commission. Hij rust op het Raismes Communal Cemetery (Plot II, Rij A, Graf 3). De schutter was luitenant Alan Victor Hobbs dat toen eveneens omkwam. Hij ligt naast de piloot begraven (Plot II, Rij A, Graf 4).
Morane Saulnier Type P
Omschrijving: eendekker
Gebouwd door: Morane Saulnier
Bouwjaar: 1915
Functie: jager
Max. snelheid: 156 km/u
Motor (type / vermogen): 1× Le Rhône 9J rotatiemotor, 110 hp (82 kW)
Plafond: m
Actieradius:
Afmetingen (spanwijdte / lengte / hoogte) en

vleugeloppervlak:

11,23 m / 7,2 m / 3,47 m; m²
Gewicht: kg (leeg), (max.)
Bemanning: 2
Wapensystemen: 1 of 2 x Vickers machinegeweer
Aantal gebouwd: 595
Gebruik: Aviation Militaire (Armée de l'Air), Royal Flying Corps, Royal Naval Air Service, Brazilië, Japans & Keizerrijk Rusland.
Bijzonderheden:

De Morane Saulnier Type P was een Frans jachtvliegtuig, gebaseerd op Type L. Type P was een grotere en verbeterde versie van Type L. Vaak was een andere motorkap aangebracht die de motor compleet omringde. De romp van Type P was deze keer cilindervormig en niet rechthoekig.

Afkomstig van WO1Wiki NL, de Vrije Encyclopedie. "http://www.forumeerstewereldoorlog.nl/wiki/index.php/Morane_Saulnier_Type_P"
Personal tools