/** * */

Medium Mark B

Boven: Medium Mark B tijdens het testen.Centraal: Medium Mark B veroverd door de Sovjets.Onderaan: schema van de Medium Mark B.
Enlarge
Boven: Medium Mark B tijdens het testen.
Centraal: Medium Mark B veroverd door de Sovjets.
Onderaan: schema van de Medium Mark B.
Medium Mark B "Whippet"
Omschrijving: Middelzware tank
Ontworpen door: Walter G. Wilson
Gebouwd door: >North British Locomotive
> Patent Shaft and Axletree Company
> Metropolitan Carriage and Waggon Company
Bouwjaar: 1918 tot vermoedelijk 1919
Lengte: 6,9 m
Breedte: 2,7 m
Hoogte: 2,6 m
Gewicht: 18 ton
Pantser: 6 tot 14 mm
Snelheid (op wegen): 10 km/h
Rijbereik: 100 km
Motor (type / vermogen): 1x Ricardo 4 cilinder / 100 Pk
Bemanning: 4
Hoofdbewapening: 7x Mle 1914 Hotchkiss
Secundaire bewapening: Geen
Aantal gebouwd: 102
Gebruik: Verenigd Koninkrijk en Sovjet-Rusland.
Varianten: 2, Female en Male (De Male kwam niet verder dan de tekentafel)

Inleiding

De Britse middelzware tank Medium Mark A werd gevolgd door de Medium Mark B, ook bekend als de Whippet. De Mark I was in 1915 ontworpen door ingenieur luitenant Walter G. Wilson en Sir William Tritton, maar toen Tritton besloot de Medium Mark A te gaan bouwen werd niet Wilson als hoofdingenieur gevraagd maar William Rigby. De Medium Mark A was een succesvol ontwerp dat effectief kon worden ingezet. Toch waren er enkele problemen aan de Medium Mark A. Major Wilson besloot hierdoor de Medium Mark A te verbeteren met een eigen ontwerp, de Medium Mark B. In de zomer van 1917 begon hij met het ontwerp en Philip Johnson van de Central Tank Workshops was onder de indruk toen hij het houten model zag. Het prototype werd gebouwd door Trittons firma, de Metropolitan Carriage and Waggon Company, en werd voltooid in september 1918.

Beschrijving

De Medium Mark B had elementen van de Mark V tanks en de Whippet. Uit de Mark V werd het parallellogramvormige loopwerk overgenomen met een afgeronde voorkant en uit de Whippet werd het idee gehaald om een (nieuw ontworpen) toren op de romp te plaatsen. De motor stond centraal, net als bij de zware tanks, en de gevechtsruimte zat vooraan. De bestuurder zat onderin, net achter de neus in de romp. Via kijkspleten onderaan de toren hield de bestuurder zicht op het slagveld. De toren werd voorzien van vijf Hotchkiss machinegeweren, twee vooraan, één achteraan en in iedere zijde van de toren één. Aan beide zijkanten werden barbettes geplaatst die niet opvallend uitstaken en konden functioneren als poorten, waarin Hotchkiss-machinegeweren werden gemonteerd. Hierdoor steeg de bewapening van vier (Mark A) naar zeven (Mark B). Dat hield niet in dat er dan ook meer bemanningsleden nodig waren. Er waren vier bemanningsleden, die bij de aanval of verdediging de geschikte machinegeweren bedienden; alles zat dicht bij elkaar. De toren was niet meer dan een kubus met enkele machinegeweren. De Medium Mark A had geen buis als uitlaat, de Medium Mark B kreeg er wel een, die liep vanaf de bovenkant van de romp en liep naar achter tot tussen de twee loopwerken. In de achterkant werden alle systemen geplaatst om de motor te koelen en de rupsbanden aan te drijven. De motor was een 100pk zware Ricardo 4 cilinder motor met een epicyclische transmissie en vier versnellingen, en werd gekoeld via roosters in beide zijkanten, net zoals in de Mark V. De motor was door zijn positie moeilijk bereiktbaar voor onderhoud. De brandstoftank, voor 386 liter werd ook achterin geplaatst, net voor het aandrijfwiel. Ieder loopwerk word voorzien van 23 loopwielen, een glad steunwiel voor en (natuurlijk) een getand aandrijfwiel achter. De rupsbanden werden overgenomen van de Mark V. De complete tank kreeg een gewicht tot 19 ton en kon een snelheid behalen tot 10 km/h, een trage hond dus. Er was ook nog een "Male" versie gepland met een QF 2 Pounder, maar dit plan werd door de ontwerper zelf geannuleerd. Er werd een bestelling opgemaakt voor 450 exemplaren.

Inzet

Nog voor de Eerste Wereldoorlog afgelopen was werd de Mark B in productie genomen. 102 exemplaren werden gebouwd en 45 werden gebruikt door de Britten. Er deden twee exemplaren van de Mark B mee met het North Russian Tank Detachment tijdens een expeditie tegen de Sovjets. Eén van de twee werd door hen veroverd. Deze zouden uiteindelijk tot de jaren 1930 werden ingezet. De Britse 17th Armoured Car Division zette de Mark B in tijdens de Ierse Onafhankelijkheidsoorlog.


Britse militaire voertuigen tijdens de Eerste Wereldoorlog

Ken jij een voertuig dat niet in de tabel staat? Klik dan hier en ga in overleg om het voertuig toe te voegen aan de tabel. Wij danken je zeer!

Afkomstig van WO1Wiki NL, de Vrije Encyclopedie. "http://www.forumeerstewereldoorlog.nl/wiki/index.php/Medium_Mark_B"
Personal tools