/** * */

Mark IX

Inleiding

De Mark IX "The Pig" (boven) en "The Duck" (onder).
Enlarge
De Mark IX "The Pig" (boven) en "The Duck" (onder).
Mark IX
Omschrijving: Britse pantserinfanterievoertuig
Ontworpen door:
Gebouwd door: Marshall, Sons & Co
Bouwjaar: 1917
Lengte: 9,71 m
Breedte: 2,51 m
Hoogte: 2,64 m
Gewicht: 27 ton
Pantser: 10 mm
Snelheid (op wegen): 7 km/h
Rijbereik: km
Motor (type / vermogen): Ricardo 6 cilinder benzinemotor / 150 pk
Bemanning: 4 bemanningsleden en 50 troepen.
Hoofdbewapening: Male: 2x Lewis machinegeweren
Secundaire bewapening: bewapening van de troepen (Bijvoorbeeld Lee Enfield grendelgeweren)
Aantal gebouwd:
Gebruik: Verenigd Koninkrijk
Varianten: 2, The Pig en The Duck.
Doorsnede met onderdelen van de Mark IX "The Duck"
Enlarge
Doorsnede met onderdelen van de Mark IX "The Duck"

De Mark IX was een Brits pantserinfanterievoertuig dat tijdens de Eerste Wereldoorlog werd ontworpen. Het was het eerste pantserinfanterievoertuig dat ooit werd ontwikkeld. Een pantserinfanterievoertuig, meestal aangeduid met de Britse term "APC" (Armoured Personnel Carrier), is een licht gepantserd gevechtsvoertuig dat troepen over het slagveld veilig (en meestal snel) kan verplaatsen. Tijdens de Eerste Wereldoorlog stierven veel soldaten tijdens de aanval te voet. De tanks boden dekking, maar toch kon iedere soldaat achter de tank geraakt worden. Hierdoor was een grote behoefte aan een gepantserd voertuig waarin de troepen “veilig” konden schuilen en over het slagveld kon worden gebracht. Hierdoor werd in de zomer van 1917 de Mark IX gebouwd, op instigatie van luitenant Rackham.

Beschrijving

Het eerste ontwerp was een verlengde Mark V tank die zou worden voorzien van twee kanonnen, een aan elke zijde. Als de Mark VIII het zou begeven kon de Mark IX als alternatief gebruikt worden. Maar twee kanonnen nemen kostbare plaats in. Niet alleen vanwege de kanonnen, maar ook omdat er granaten voor nodig zijn en ook die moesten worden opgeborgen in de tank. Bij nader inzien werden de kanonnen met hun barbettes weggelaten.
De 150 pk Ricardo 6 cilinder benzinemotor werd verplaatst naar de voorzijde, de versnellingsbak aan de achterkant en de balken in het chassis die de rupsbanden ondersteunden werden niet meer toegepast. De wijzigingen zorgen voor een ruimte met 4 meter lengte en 2,45 meter breedte. Dit zou voldoende zijn voor vijftig man staande, of 10 ton goederen. Als verdediging werden acht schietgaten gemaakt aan beide zijden van de tank, waardoor de troepen heen konden vuren met hun wapens. Aan de voorkant en aan de achterkant, werd een Mle 1914 Hotchkiss machinegeweer geplaatst. Net als alle modellen vanaf de Mark IV werden de meeste tanks voorzien van de “Unditching Beam”. In september 1917 werd de productie begonnen van twee prototypes, door de Armstrong Whitworth fabriek in Newcastle upon Tyne. De twee prototypes werden goedgekeurd en in 1918 werden 200 voertuigen besteld die gebouwd zouden worden door de Marshall, Sons & Co. fabriek in Gainsborough in Lincolnshire.

Prestaties

De tank bood bescherming, maar er waren nadelen.

  • Vijftig man als asperges in een blik zorgden voor grote problemen in de atmosfeer binnen door o.a. een gebrek aan zuurstof. Dit werd nog verergerd door de benzine- en oliedampen van de motoren. Dit zorgde ervoor dat de mannen in slechte conditie uit het voertuig kwamen met alle gevolgen van dien.
  • Als granaten en kogels tegen de pantsering van de tank insloegen sprongen er binnenin de tank scherven en splinters los die de manschappen konden verwonden.
  • Ook begaf de tank het vaak door technische problemen. Dan moesten de soldaten uit de tank kruipen om de toch verder te voet te gaan. Het gevaar dat een stilstaande tank tijdens het uitladen van de troepen aangevallen kon worden door vijandelijke infanterie, vliegtuigen of artillerie, was groot.
  • Als de tank op zijn zijde lag door te kantelen waren meestal de twee deuren aan één zijde geblokkeerd. De troepen die in de tank bevonden moesten dan via de bovenste deuren naar buiten klauteren.
  • De centrale aandrijfas die vanaf de motor vooraan door de ruimte met de manschappen liep naar de aandrijfwielen achteraan draaide onbeschermd rond.

Het eerste pantserinfanterievoertuig deed geen dienst tijdens de Eerste Wereldoorlog. De tank werd pas enkele jaren na de oorlog in dienst gesteld als gepantserde ambulance. Vanwege zijn uiterlijk werd de Mark IX ook bekend als The Pig. Er werd ook een amfibische Mark IX gebouwd die de bijnaam The Duck kreeg. Deze tank werd getest op 11 november 1918 op de Welsh Harp. Door een van de twee snorkels kreeg de motor lucht; de andere snorkel werd gebruikt als uitlaat. Aan beide zijden van de tank, werden cilinders bevestigd die de tank lieten drijven. De tank zonk niet, maar gaf wel motorproblemen.


Afkomstig van WO1Wiki NL, de Vrije Encyclopedie. "http://www.forumeerstewereldoorlog.nl/wiki/index.php/Mark_IX"
Personal tools