/** * */

Manor Park (UK) Cemetery

(Doorverwezen vanaf Manor Park Cemetery)
Gedenksteen op het Manor Park Cemetery ter nagedachtenis van Cornwell
Enlarge
Gedenksteen op het Manor Park Cemetery ter nagedachtenis van Cornwell

Manor Park Cemetery is een stedelijke begraafplaats in Essex (Engeland), rustig gelegen in de buurt van de groene gordel van Wanstead Flats.

Dit vijftig hectare grote landgoed staat sinds 1874 ten dienste van alle geledingen van de lokale gemeenschap. Manor Park Cemetery & Crematorium gaat prat op de traditionele familiewaarden. De leiding was steeds in handen van dezelfde familie. De eerste begrafenis die plaatsvond was van William Nesbitt, op 25 maart 1875. Het graf is nog steeds te vinden aan de rechterkant van de weg.

Op deze begraafplaats rusten 226 soldaten van het Commonwealth die tijdens de Eerste Wereldoorlog sneuvelden en 191 soldaten die sneuvelden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op Manor Park Cemetery staan twee gedenkstenen. Een daarvan behoorde toe aan een jonge knaap, John Cornwell geheten. John Travers Cornwell is ook bekend als Jack Cornwell en was een 16-jarige soldaat die vocht bij de Royal Navy. Cornwell werd onderscheiden met het Victoria Cross omdat hij in zijn eentje een kannon van zijn schip - de HMS Chester - bediende, althans, dat wil het verhaal.

Link

Personal tools