/** * */

James McCudden

STUB: Dit artikel is een begin. Mogelijk wordt er nog aan gewerkt. Maar u mag er zelf ook relevante informatie aan toevoegen.

James McCudden

James McCudden
Namen voluit
James Thomas Byford
Geboortejaar/datum
28 maart 1895, Gillingham in Groot-Brittannië
Sterfjaar/datum
9 juli 1918, Auxi-le-Château in Frankrijk
Eenheden (* = bevelhebber)
{{{eenheden}}}
Korte omschrijving
Zeer succesvolle Britse vliegende aas met 57 bevestigde overwinningen.

Inleiding

James Thomas Byford "Mac" McCudden (* Gillingham in Groot-Brittannië, 28 maart 1895, † Auxi-le-Château in Frankrijk, 9 juli 1918) was een Britse ingenieur en later piloot, die tijdens de Eerste Wereldoorlog actief was. Door zijn 57 overwinningen was James een van de meest succesvolle vliegende azen van het Britse Royal Flying Corps. Zoals vele van deze "Aces", soldaten, enz...., werd hij niet oud. Bij zijn overlijden was hij een zeer veel gedecoreerd piloot geworden; het VC, de DSO & Bar, de MC & Bar, de MM en het Franse Croix de guerre.

Carrière

James McCudden werd geboren op 28 maart 1895 in een gezin van militairen. Zijn moeder was Amelia E. McCudden en zijn vader William H. McCudden. Twee van zijn broers vochten eveneens tijdens de Eerste Wereldoorlog als piloot en sneuvelden: zijn oudere broer sergeant William J. McCudden († 02 mei 1915) en zijn jongere broer Second Lieutenant John Anthony "Jack" McCudden († 18 maart 1918, Saint-Souplet). Zijn vader had gediend als sergeant-majoor in het Britse leger en het kwam niet als een verrassing dat James in 1910 op 15 jarige leeftijd lid werd van de Royal Engineers. In 1913, nadat hij opgeleid was als monteur, werd hij overgeplaatst naar het nieuw opgerichte Royal Flying Corps. In augustus 1914, aan het begin van de oorlog, ging hij naar Frankrijk. Hier kreeg hij toestemming om te vliegen als waarnemer. Het Royal Flying Corps had een meer passieve rol aan het begin van de Eerste Wereldoorlog met de verkenning en het verzamelen van inlichtingen als primaire taak.
In januari 1916 keerde James terug naar Engeland om te leren vliegen en hij kreeg zijn "wings" in april 1916. Hij keerde in augustus 1916 terug naar Frankrijk en werd als sergeant-vlieger geplaatst bij het No. 20 Squadron. Hij vloog in een RAF F.E.2. Zijn eenheid was gestationneerd op Clairmarais, in de buurt van St Omer. In september 1916 werd hij al snel overgeplaatst naar het No. 29 Squadron dat voorzien was van Airco DH.2 jachtvliegtuigen en hij boekte al snel zijn eerste overwinning: op 9 september 1916 schoot hij met zijn Airco DH.2 (5985) een Duitse waarnemer neer tussen Houthem en Geluwe.

Op 27 december 1916 kwam McCudden met een aantal anderen van zijn Squadron in een langdurig gevecht met de beruchte Jasta 2 en Leutnant Manfred von Richthofen. De rode Baron beweerde dat hij met zijn Albatros D.II het toestel van McCudden had neergehaald, terwijl McCudden nergens werd geraakt. De Rode Baron kreeg de overwinning toegewezen, maar MLcCudden zelf was niet uitgeschakeld, evenmin als zijn toestel.

In februari 1917 werd McCudden gedecoreerd met de Military Medal en de Military Cross. Op 15 februari 1917 behaalde James bij Monchy zijn vijfde overwinning en de titel vliegende aas nadat hij een Roland C.II had neergeschoten.

Afkomstig van WO1Wiki NL, de Vrije Encyclopedie. "http://www.forumeerstewereldoorlog.nl/wiki/index.php/James_McCudden"
Personal tools