/** * */

Heinrich Gontermann

Heinrich Gontermann

Heinrich Gontermann als Luitenant in 1917
Namen voluit
Heinrich Ritter von
Geboortejaar/datum
Siegen 25 februari 1896
Sterfjaar/datum
30 oktober 1917
Eenheden (* = bevelhebber)
6th Uhlans
80th Fusiliers
Kampfstaffel Tergnier
FA 25
Jagdstaffel 5
Jagdstaffel 15
Korte omschrijving
Duitse luchtaas met 39 overwinningen

Inhoud

Inleiding

Heinrich Gontermann werd op 25 februari 1896 geboren in Siegen, Westfalen. Zijn vader was officier bij de Cavalerie en drong er bij zijn zoon op aan om ook militair te worden. Na zijn schooltijd meldde Heinrich zich dan ook aan als cavalerist bij het 6e Uhlanenregiment in Hanau. Dat was op 14 augustus 1914, dus het regiment werd een paar dagen later al naar het front gestuurd.
Gontermann had de reputatie een serieus en wat afstandelijk man te zijn. Hij rookte niet en was een matig drinker. Hij bleek bij de Uhlanen echter wel te beschikken over leiderschapskwaliteiten. Hij raakte lichtgewond in september, en na herstel werd hij bevorderd tot sergeant. Hij klom snel op; begin 1915 werd hij al luitenant en ontving hij het IJzeren Kruis der 2e klasse. Later dat jaar solliciteerde hij bij de Luftstreitkräfte, maar voorlopig tevergeefs; hij werd in oktober overgeplaatst naar het 80e Regiment Fuseliers.

Piloot

Pas begin 1916 werd hij aangenomen voor de opleiding tot piloot/waarnemer. Na zijn opleiding kwam hij bij Kampfstaffel Ternier als piloot/waarnemer. Hij vloog toen met de Roland C.II. In mei werd hij overgeplaatst naar FA 25, die met AGO c.Is vlogen.
Hij wilde echter gevechtspiloot worden; zodoende vroeg hij om gevechtslessen bij de Jastaschule. Daar werd hij aangenomen en op 11 november 1915 kwam hij bij Jasta 5. Hij had beginners luck: op zijn eerste patrouillevlucht, drie dagen later, schoot hij boven Morval zijn eerste tegenstander neer, een FE.2b. Daarna had hij maandenlang geen succes.

Aas

Op 5 maart 1917 kreeg hij het IJzeren Kruis 1e klasse. Een dag later schoot hij een FE.2d uit de lucht. Daarna boekte hij meer successen en op 24 maart werd hij een luchtaas met zijn 5e overwinning: een Sopwith 1½ Strutter. De volgende dag schoot hij er nog een neer. In april 1917 boekte hij 12 overwinningen, waaronder 5 observatieballonnen; een gevaarlijke job vanwege de luchtafweer. Op 30 april werd hij commandant van Jasta 15, na 17 successen. Hij volgde daar Max Reinhold op, die bij een missie gedood was.

Commandant

Ook als commandant van Jasta 15 bleef Gontermann succesvol. Hij kende alle vijandelijke vliegtuigen en vooral hun zwakke plekken. Hij had de gewoonte zijn vijanden vanuit hun blinde hoek te overvallen en onder schot te nemen. Hij was, behalve aan goed luchtacrobaat, ook een uitstekend schutter. Volgens Ernst Udet had hij aan twaalf kogels genoeg om een vijandelijk toestel aan gort te schieten.
In mei 1917 scoorde Gontermann vooral onderscheidingen. Op 6 mei 1917 kreeg hij het Ridderkruis met zwaarden van de Königliche Hausorde von Hohenzollern. Vier dagen later schoot hij luchtaas Didier Grandmaison (5) neer. Een dag later op 11 mei ontving hij de Militaire orde van Max Joseph van Beieren. Dit leverde hem tevens een pensioen op en zijn naam veranderde in Heinrich Ritter von Gontermann. Tenslotte volgde op de 17e de Pour le Mérite. Daarna kreeg hij 4 weken verlof.
Toen hij op 19 juni terugkwam bleek dat zijn plaatsvervanger, Staffelführer Udet, overplaatsing had aangevraang. Onder Udets leiding had het Staffel drie pijnlijke verliezen geleden. In juni en juli behaalde von Gontermann weer 4 successen, een vliegtuig en drie observatieballonnen. In augustus volgde een Nieuport op de 5e en ballonnen op de 9e en de 17e. Op 19 augustus boekte hij een record aan successen: een Spad in de ochtend, en aan het eind van de dag 4 observatieballons, waarvan 3 in 3 minuten! Zo kwam zijn score op 35.
In september schoot hij nog drie , en oktober nog een tegenstander uit de lucht. Zo kwam zijn totaal op 39 successen: 21 vliegtuigen en 18 ballons. Dat laatste aantal werd bij de Duitsers alleen overtroffen door Friedrich von Roth.

Laatste vlucht

Heinrich Goltermann vlak voor zijn laatste vlucht, in zijn Fokker Dr.I
Enlarge
Heinrich Goltermann vlak voor zijn laatste vlucht, in zijn Fokker Dr.I

Eind oktober kwamen er nieuwe vliegtuigen bij Jasta 15, allemaal Fokker Dr.I’s. Op 30 oktober wilde von Gontermann er een van testen. Hij steeg snel op naar 700 meter. Daar begon hij stunts uit te halen. Na zijn tweede looping draaide hij omlaag in een linkerbocht. Daarbij begaf zijn bovenste vleugel het, brak af en maakte het toestel onbestuurbaar, waardoor het neerstortte. Von Gontermann kon nog levend uit het wrak gehaald worden. Hij had ernstige hoofdwonden door de boordmachinegeweren. Een paar uur later overleed hij in de plaatselijke verbandplaats.
Von Gontermann was niet de eerste piloot die omkwam tijdens een testvlucht van de Dr.I. Anthony Fokker werd ervan beschuldigd dat het vliegtuig slordig was gebouwd en kreeg orders de productie te verbeteren.

Bronnen

Afkomstig van WO1Wiki NL, de Vrije Encyclopedie. "http://www.forumeerstewereldoorlog.nl/wiki/index.php/Heinrich_Gontermann"
Personal tools