/** * */

Hansa-Brandenburg KDW

Hansa-Brandenburg KDW
Omschrijving: Jacht- en verkenningsvliegtuig met drijvers
Gebouwd door: Hansa und Brandenburgische Flugzeug-Werke
Bouwjaar: 1916
Functie: Jacht en verkenning
Max. snelheid: 170 km/u
Motor (type / vermogen): Een 6 cilinder Benz BZ III, Mercedes D III of Maybach Mb III lijnmotor / 160 pk (119 kW)
Plafond: 4000 m
Actieradius: 500/540 km
Afmetingen (spanwijdte / lengte / hoogte) en

vleugeloppervlak:

9,25 m / 8 m / 3,35 m; 20 m²
Gewicht: 940 kg (leeg), 1210 kg (max.)
Bemanning: 1
Wapensystemen: Twee voorwaarts vurende 7,92-mm Maschinengewehr 08
Aantal gebouwd: 58
Gebruik: Duitsland (Kaiserliche Marine)
Bijzonderheden:

De door Ernst Heinkel ontworpen eenzits verkenner Hansa-Brandenburg KD werd in Oostenrijk als Hansa-Brandenburg D.I in licentie geproduceerd door de firma's Phönix en Ufag, voorzien van de Hiero-lijnmotor van 149 kW (200 pk). Uit dit ontwerp ontwikkelde Heinkel later het eenzits KDW verkenningswatervliegtuig. Dit naar aanleiding van de Duitse behoefte aan een jager, die de bases van watervliegtuigen zou kunnen verdedigen. Evenals zijn voorganger was de KDW een conventionele houten en met doek beklede tweedekker. De eveneens met doek beklede vleugels werden ondersteund door een ongebruikelijke 'ster'-vormig arrangement met V-stijlen. De stevig gebouwde romp was bekleed met triplex en de staarteenheid was voorzien van grote staartvlakken en een klein kielvlak.

De KDW diende bij de Kaiserliche Marine aan de Noordzee en de Adriatische Zee, totdat hij werd vervangen door de betere Albatros W.4 en de Hansa-Brandenburg W.12. Het toestel bleef in dienst tot het einde van de oorlog.

Afkomstig van WO1Wiki NL, de Vrije Encyclopedie. "http://www.forumeerstewereldoorlog.nl/wiki/index.php/Hansa-Brandenburg_KDW"
Personal tools