/** * */

Fokker W.I

Fokker Aeroplanbau ging de Fokker W.I bouwen om mee te kunnen doen met de eerste Schneider Trophy te Monaco in april 1913. Met de bouw van dit watervliegtuig werd gestart op 2 januari 1912. Waarschijnlijk kreeg Anthony Fokker het ontwerp van Duitse marine-ingenieurs.

Het werd een dubbeldekker waarvan beide vleugels met stof waren bekleed. De onderste rechthoekige vleugel was direct verbonden met de romp. De bovenste vleugel had dezelfde vorm als die van de Spin. De staartconstructie bevatte geen vast staartstuk.

De aandrijving van de Fokker W.I zou worden verzorgd door een Renault 100 pk motor. Voor de eerste tests was echter alleen een 70 pk variant voorhanden. Deze werd gemonteerd in de duwconfiguratie achter de vleugels op een draagsteun die op de romp stond.

Aangezien het vliegtuig zwaarder was aan de achterkant werd een ballast van 60 kilogram bevestigd zodat het zwaartepunt naar voren werd verplaatst. De eerste testvluchten bevestigden het probleem met het zwaartepunt. Daarom werden een aantal modificaties uitgevoerd. Bij de eerstvolgende testvlucht weigerde de besturing in de lucht en de Fokker W.1 stortte neer.

Anthony Fokker kondigde aan met een opvolger, de Fokker W.II, te komen, maar dit plan werd nooit uitgevoerd.

Afkomstig van WO1Wiki NL, de Vrije Encyclopedie. "http://www.forumeerstewereldoorlog.nl/wiki/index.php/Fokker_W.I"
Personal tools