/** * */

Fokker W.2

Fokker W.2
Omschrijving: Duits watervliegtuig met drijvers
Gebouwd door: Fokker Aeroplanbau
Bouwjaar: 1914
Functie:
Max. snelheid:
Motor (type / vermogen): 1x 100pk Mercedes
Plafond:
Actieradius:
Afmetingen (spanwijdte / lengte / hoogte) en

vleugeloppervlak:

Gewicht:
Bemanning: 2
Wapensystemen: geen.
Aantal gebouwd: 1
Gebruik:
Bijzonderheden: prototype
Palm was ook de ontwerper van het tweede watervliegtuig van de Fokker Aeroplanbau, de Fokker W.2. Dit ontwerp werd gebouwd naar aanleiding van een behoeft van de Duitse Keizerlijke Marine voor een tweepersoons watervliegtuig met drijvers. Hiervoor zou een selectie worden gehouden in augustus 1914 te Warnemunde.

De Fokker W.2 was een sesqui vliegtuig, met andere woorden de bovenste vleugel was duidelijk groter dan het onderste exemplaar. De vleugels waren van hout en de romp van staal. De bedekking van de romp hield vlak achter de cockpit op, de rest van de romp was niet bedekt. De bevestiging van de drijvers aan de romp was hetzelfde als de constructie die was toegepast bij de Fokker M.4

Hoewel tijdens testvluchten al duidelijk werd dat het geen succesvol ontwerp was, werd toch meegedaan aan de competitie in augustus 1914. Zoals werd verwacht werden geen orders voor de Fokker W.2 geplaatst. Het enige succes dat werd geboekt was dat Fokker Aeroplanbau in het vervolg opdrachten voor prototypes van de Duitse Keizerlijke Marine kon verwachten.

Afkomstig van WO1Wiki NL, de Vrije Encyclopedie. "http://www.forumeerstewereldoorlog.nl/wiki/index.php/Fokker_W.2"
Personal tools