/** * */

Flammenwerfer M.16

Enlarge

Al vroeg in de Eerste Wereldoorlog maakten de Duitsers gebruik van twee typen vlammenwerper, die beiden ontworpen werden door Richard Fielder, namelijk de Kleif en de Grof, die later vervangen zouden worden door de Wex. Ze joegen veel angst aan bij de Britten en de Fransen, die later ook hun eigen typen vlammenwerpers in dienst zouden nemen. De Franse Schilt en de Britse Livens vlammenwerpers zijn twee voorbeelden van vlammenwerpers-generaties van de geallieerden. Ook de Italianen zouden hun eigen vlammenwerpers in dienst nemen zoals de Italiaanse Hersent-Thiriont en de Franse Schilt.
De Flammenwerfer M.16 was een Oostenrijks-Hongaarse vlammenwerper die tijdens de Eerste Wereldoorlog als standaard vlammenwerper werd gebruikt door het Oostenrijks-Hongaars leger. Het wapen was rechtstreeks afgeleid van de Duitse Kleif. Tijdens de Tweede Wereldoorlog deed de vlammenwerper beperkt dienst door Hongarije, dat na de oorlog was afgescheiden van Oostenrijk.

Afkomstig van WO1Wiki NL, de Vrije Encyclopedie. "http://www.forumeerstewereldoorlog.nl/wiki/index.php/Flammenwerfer_M.16"
Personal tools