/** * */

Edmond Thieffry

Edmond Thieffry

Edmond Thieffry
Namen voluit
Edmond
Geboortejaar/datum
28 september 1892
Sterfjaar/datum
11 april 1929
Eenheden (* = bevelhebber)
{{{eenheden}}}
Korte omschrijving
Belgische luchtaas

Edmond Thieffry, * Etterbeek, 28 sept. 1892, † onbekende locatie in Afrika, 11 april 1929, was een Belgische luchtaas.

Inhoud

Jeugd

Edmond Thieffry werd op 28 september 1892 te Etterbeek geboren. Middelbaar onderwijs volgt hij in het Nederlands te Turnhout en studeert daarna rechten aan de Leuvense Universiteit. Kort nadat hij zijn doctoraat in de rechten behaalt, wordt hij ingelijfd bij het 10de Linie Regiment. Hij beëindigt zijn militaire dienst in 1913.

In de oorlog

Edmond Thieffry bij zijn Nieuport 17
Enlarge
Edmond Thieffry bij zijn Nieuport 17

Bij het begin van WO I krijgt hij het bevel om het Fort van Loncin te vervoegen als stafattaché van Generaal Leman. Wanneer hij door de Duitsers gevangen genomen wordt kan hij toch ontsnappen en geraakt tot in Maastricht waar hij door de Nederlandse Marechaussee opnieuw wordt aangehouden. Dankzij zijn juridische vorming en zijn perfecte kennis van het Nederlands ontkomt hij aan de opsluiting in een gevangenis in Nederland. Dit stelt hem in staat terug te keren naar Antwerpen en het Belgisch leger te vervoegen.

Als officier van de infanterie neemt Edmond Thieffry deel aan de operaties van de 3de Divisie. In 1915 bekomt hij de toelating om over te gaan naar het Militaire vliegwezen. Zijn brevet van piloot behaalt hij te Etampes. Tijdens WO I behaalt Thieffry tien overwinningen bij diverse luchtgevechten. Ongelukkigerwijze wordt zijn toestel op 25 februari 1918 neergeschoten boven de Duitse linies. Als krijgsgevangene tracht hij tot driemaal toe te ontsnappen. Na de Wapenstilstand keert hij naar België terug en legt op 16 december 1918 de eed af als advocaat bij de balie te Brussel.

Na de oorlog

Ilustratie van de Nieuport 17 van Edmond Thieffry
Enlarge
Ilustratie van de Nieuport 17 van Edmond Thieffry

In 1925 ontwerpt Edmond Thieffry een project om een luchtverbinding Belgie-Kongo tot stand te brengen. Hij kan hiervoor rekenen op de steun van koning Albert en de medewerking van Sabena dat een vliegtuig ter beschikking stelt, namelijk een Handley-Page met een maximum snelheid van 110 km/u. Om de zware zandstormen in de Sahara te vermijden moet hij vóór het einde van februari vertrekken. Met zijn twee reisgenoten, mecanicien Jef De Bruycker en piloot Leopold Roger, gaat hij het groot avontuur tegemoet. De drie vliegers vertrekken uit Brussel op 12.2.1925. Gedurende de hele reis hebben ze met zeer ernstige moeilijkheden te kampen waaronder 5 noodlandingen, sterke tegenwinden en technische defecten zoals het afbreken van een schroef. Na het hoofd te hebben geboden aan tal van tegenslagen en hindernissen landen ze eindelijk op het vliegveld van N’Dolo-Leopoldstad op 3 april 1925. Ze worden er door een uitbundige menigte toegejuicht. Deze eerste luchtverbinding Brussel-Kinshasa (8.200 km afgelegd in 75 vlieguren) duurt 51 dagen. Terug in België droomt Edmond Thieffry van andere vluchten. Hij neemt het besluit om naar Afrika terug te keren om er binnenlandse luchtverbindingen tot stand te brengen. Tijdens zijn tweede proefvlucht slaat het noodlot toe. Op 11 april 1929 verongelukt Edmond Thieffry in het Afrikaanse oerwoud, amper 37 jaar oud.

Eervolle onderscheidingen

Afkomstig van WO1Wiki NL, de Vrije Encyclopedie. "http://www.forumeerstewereldoorlog.nl/wiki/index.php/Edmond_Thieffry"
Personal tools