/** * */

Charles Nungesser

Charles Nungesser
Afbeelding:Nungesser.jpg
Charles Nungesser met zijn vele decoraties
Namen voluit
Charles Eugène Jules Marie
Geboortejaar/datum
Parijs 15 maart 1892
Sterfjaar/datum
??, op of na 8 mei 1927
Eenheden (* = bevelhebber)
VB 106, esc 65
Korte omschrijving
Franse luchtaas met 43 overwinningen

Inhoud

Inleiding

Charles Eugène Jules Marie Nungesser was een Frans piloot en luchtaas. Binnen het Franse vliegwezen was hij in de Eerste Wereldoorlog de derde op de lijst van azen met 43 overwinningen. Zijn dood in 1927 is tot op heden nooit opgelost.

Jeugd en opleiding

Charles werd geboren te Parijs op 15 maart 1892. Hoewel hij op de school van kunsten en wetenschappen niet uitblonk was hij een groot liefhebber van de bokssport.
Een oom van hem was in Zuid-Amerika verdwenen, en hij besloot hem te gaan zoeken nadat hij zijn schoolopleiding had afgerond. Zijn reis voerde hem eerst naar Rio de Janeiro in Brazilië. Daarna probeerde hij zijn geluk in Buenos Aires in Argentinië. Daar verdiende hij zijn brood als automonteur en kreeg belangstelling voor het racen. Hij had een vriend die hem leerde vliegen in een Blériot eendekker. In Argentinië vond hij uiteindelijk zijn oom, en werkte daar op diens suikerplantage.

Ace in de Eerste Wereldoorlog

Toen de Eerste Wereldoorlog uitbrak keerde Nungesser terug naar Frankrijk en nam dienst bij het 2e regiment Cavalerie. Het veroveren van een Duitse Mors-patrouillewagen leverde hem de Medaille Militaire op. Bovendien werd zijn verzoek om overplaatsing naar de Service Aéronautique toegewezen. Zijn carrière als militair piloot begon bij het eskadron VB 106. Daar schoot hij in juli 1915 zijn eerste tegenstander neer, een Duitse Albatros. Dit leverde hem meteen het Croix de Guerre op en markeerde het begin van zijn roem.

Op 31 juli van dat jaar deed Nungesser gronddienst met zijn boordschutter. Tegen de orders in klommen zij in een gereed staande Voisin La III en stegen op. Nadat ze bij Nancy een Albatros hadden neergehaald keerden ze terug naar de vliegbasis. Voor dit avontuur kregen ze 8 dagen huisarrest en... een decoratie! Ook werd Nungesser overgeplaatst om met Nieuport-gevechtsvliegtuigen te leren vliegen. Hij had toen al 53 bombardementsvluchten uitgevoerd. Zijn vliegtuig was voorzien van een doodshoofd met beenderen en een doodkist met twee kaarsen.
Na zijn opleiding werd hij geplaatst bij eskadron N. 65 en was een week op bezoek bij het beroemde escadrille Lafayette in Bar-le-Duc. Ook daar leende hij een vliegtuig en haalde een Duitser neer. In april 1916 werd hij aas door zijn vijfde overwinning. Zijn roekeloze vliegstijl leverde hem nogal wat verwondingen op: hij brak beide benen bij een crash in februari 1916, en in mei en juni raakte hij nog tweemaal gewond. Toch bleef hij doorvliegen wanneer hij maar kon, al moest hij soms in zijn cockpit gehesen worden. Tegen het einde van 1916 had hij al 21 overwinningen geboekt, waaronder de Duitse azen Hans Schilling en Kurt Haber op resp. 4 en 20 december.

het toestel waarmee Nungesser de meeste overwinningen behaalde
Enlarge
het toestel waarmee Nungesser de meeste overwinningen behaalde

Zijn zilverkleurige Nieuport 17 was aan de buitenkant beschilderd met een zwart hartvormig schild met daarin weer een doodshoofd met beenderen en een doodkist met twee kaarsen. Hij nam de titel “Le chevalier du mort” aan, met verwijzing naar de buitgemaakte Mors patrouillewagen, het begin van zijn carrière als piloot, en zijn cavalerieverleden.
Begin 1917 moest hij weer naar het ziekenhuis vanwege verwondingen, maar het lukte hem om piloot te blijven. Op 17 augustus schoot hij zijn 30e vijand neer (een Gotha G.IV bommenwerper). In december 1917 kreeg hij weer een ongeluk: ditmaal met een auto. Dit schakelde hem weer een maand uit, maar hij kwam weer terug bij eskadron 65. Terwijl dit eskadron inmiddels met Spads vloog, bleef hij zijn geliefde Nieuport gebruiken. Na zijn 35e overwinning in mei 1918 werd hij officier van het Légion d'Honneur.
In augustus stapte hij dan eindelijk in het nieuwste toestel: een Spad S.XIII. Daarmee behaalde hij in de laatste maanden nog 8 overwinningen, waarmee zijn score op 43 kwam, de derde achter René Fonck en Georges Guynemer. Overladen met decoraties uit vele landen overleefde hij zo de oorlog. Ondertussen was zijn lijst van verwondingen enorm geworden: Hersenschudding, schedelbreuk, 7 kaakfracturen (2 onder en 5 boven), shrapnelbolletje in rechterarm, beide benen gebroken, 3 ontwrichtingen knieën (2 rechts), kogelwonden in mond en oor, ontwricht sleutelbeen, dito pols, dito rechter enkel, en onnoemelijk veel kneuzingen.

Nungesser was ongelooflijk populair bij zijn collega’s, maar ook bij vrouwen. Hij maakte regelmatig uitstapjes naar Parijs waar hij zich tegoed deed aan drank en vrouwen. Hoewel hij een uitstekend piloot was, was hij ook flamboyant en zag er goed uit. Dit alles maakte dat hij in Frankrijk bijzonder populair was en zijn gevechten met de vijand werden breed uitgemeten in de pers, maar tegelijk leidde zijn neiging tot insubordinatie meermalen tot disciplinaire straffen.

Na de oorlog

Na afloop van de vijandelijkheden probeerde Nungesser een vliegschool op te zetten, maar dat mislukte door gebrek aan belangstellenden. Hij vertrok toen naar de Verenigde Staten, waar veel films werden gemaakt over de helden uit de oorlog. Tijdens zijn optreden in de film The Dawn Patrol begon het idee van een transatlantische vlucht vorm te krijgen. In 1923 raakte hij verloofd met Consuelo Hatmaker.
Eind 1923 werd hij, toen hij weer in Parijs was, uitgenodigd door de secretaris van de Cubaanse president om naar Cuba te komen. Hij nam aan dat dit een officiële uitnodiging van de Cubaanse regering was en vertrok met 4 Spads en twee voormalige collega’s naar Havana. De Spads werden op het militaire vliegveld Campo Colombia geplaatst. Nungesser deed het voorstel om een stuk of veertig toestellen van hem te kopen. Toen bleek dat daar geen geld voor was maakte hij zo’n scène dat de Cubaanse chef van staf dreigde iedereen het land uit te zetten. De reis eindigde met een vliegdemonstratie waarvan de opbrengst naar goede doelen ging.

De verdwijning

briefkaart uit 1927 met de beide vliegers en "l'Oiseau blanc"
Enlarge
briefkaart uit 1927 met de beide vliegers en "l'Oiseau blanc"

De vlieger François Coli, die al bekend was door zijn oversteek van de Middellandse Zee, had al sinds 1923 een plan voor een transatlantische vlucht, samen met zijn oorlogskameraad Paul Tarascon, ook een aas uit WO1. Ondertussen maakte ook Charles Lindbergh aan de overkant van de oceaan zulke plannen. Toen Tarascon vanwege een verwonding uit moest vallen kwam Nungesser als reserve aan de beurt voor de vlucht. Op 8 mei 1927 steeg Coli’s Levasseur PL.8 tweedekker met de naam L’oiseau blanc op van de luchthaven Le Bourget bij Parijs en vloog Westwaarts. Het toestel werd nog gezien toen het over de klippen bij Etretat vloog, en later nog toen het langs Ierland de oceaan op vloog. Daarna is nooit meer iets van het toestel of de inzittenden vernomen. Monumenten voor het ongelukkige tweetal werden later opgericht op Le Bourget en op de klippen bij Etretat. Frankrijk was in rouw. Toch werd twee weken later Charles Lindbergh, die de omgekeerde vlucht maakte, met veel enthousiasme ontvangen. De verdwijning van Nungesser en Coli blijft een van de grote raadsels van de moderne luchtvaart en ondanks meerdere onderzoeken blijft de onzekerheid.

Films met en over Nungesser

Charles Nungesser trad zelf als piloot op in de film The Dawn Patrol. Hij vloog in die film geen Nieuport 17, maar een Amerikaanse Hanriot HD.1, beschilderd als de Nieuport. Dit toestel staat nu in het Planes of Flame museum in Chino, Californië.
Het gerucht dat Nungesser ook vloog in de film Hell’s Angels uit 1930 berust niet op waarheid; hij was toen al verdwenen.
In de jaren 1970 werd een film over Nungesser gemaakt onder de titel Les as des as met Jean-Paul Belmondo als vlieger, waarin niet alleen de escapades in de lucht, maar ook die in het Parijse nachtleven voorkomen.
In 1999 werd in Canada een jeugdfilm gemaakt onder de titel Dead Aviators waarin vooral de verdwijning van Nungesser en Coli wordt behandeld.
In deel 37 van George Lucas’ miniserie The young Indiana Jones chronicles ontmoet Indiana Jones (Sean Flanery) als Belgisch piloot Charles Nungesser (Patrick Toomey) tijdens een detachering bij het Escadrille Lafayette. Nungesser wordt neergezet als de roekeloze en flamboyante held die luchtgevechten houdt met Manfred von Richthofen. In deel 38 vliegt Nungesser Indiana Jones in een Duitse tweedekker naar Duitsland en terug voor een spionagemissie bij de fabriek van Anthony Fokker.


Bronnen
Franks, Norman en Bailey, Frank W. Over the Front: A Complete Record of the Fighter Aces and Units of the U.S. and French Air Services 1914-1918. Grub Street, London. ISBN 0948817542, 9780948817540. (1992).
Franks, Norman: Nieuport Aces of World War 1. Osprey Publishing. ISBN 1855329611, 9781855329614 (2000).
Guttman, Jon: SPAD XII/XIII Aces of World War I. Osprey Publishing,. ISBN. 1841763160, 9781841763163. (2002)
Guttman, Jon en Dempsey, Harry: Pusher Aces of World War 1. Osprey Pub Co, ISBN 1846034175, 9781846034176. (2009).
Hagedorn, Dan: Conquistadors of the Sky: A History of Aviation in Latin America. University Press of Florida, ISBN 0813032490, 9780813032498 (2008).
Wikipedia UK

Afkomstig van WO1Wiki NL, de Vrije Encyclopedie. "http://www.forumeerstewereldoorlog.nl/wiki/index.php/Charles_Nungesser"
Personal tools