/** * */

Canon de 155 L modèle 1877/1914 de Bange sur affut Schneider

Canon de 155 L modèle 1877/1914
Gebouwd door: affuit: Schneider
Bouwjaar: 1917
Gewicht geschut: 6000kg
Totale lengte: TEKST
Lengte loop: 4.2 m
Gewicht granaat: 43 kg
Kaliber: 155 mm
Elevatiehoek: plus 5° tot plus 40°
Traverse: {{{traverse}}}
Vuursnelheid: 3 schoten/minuut
Mondingssnelheid: 515 m/s
Bereik: 13600 m
Gebruik: Conterbatterijgeschut
Bijzonderheden: Loop van een 155mle 1877 de Bange ingelegd in een modern affuit


Inhoud

Ontwerp

Om snel een verdragend zwaar snelvuurgeschut te kunnen realiseren werd besloten de loop van het Canon de 155L mle 1877 De Bange in te leggen in een modern affuit. Dit affuit werd afgeleid en leek sterk op dat van het Canon 105mm L mle 1913 Schneider maar dan groter. Om het affuit zoveel mogelijk ongewijzigd te laten werd de loop ondersteboven ingelegd zodat richter en schutter op dezelfde posities konden blijven zitten zoals in de Canon 105mm L mle 1913 Schneider (het sluitstuk moest in dezelfde richting openen). Tegenover het originele De Bange stuk had het stuk een langere dracht (900m extra) door de hogere elevatie van het affuit en een 3 maal zo hoge vuursnelheid. Het geschut werd voorzien van een schild waarvan er twee versies waren: een zeldzame die de richter en schutter van 3 zijden beschermden en het standaard vlakke schild. Er werden 120 stuks van gebouwd.

Inzet

Het kanon werd vooral ingezet als conterbatterij-geschut, dit wil zeggen een kanon om andere kanonnen uit te schakelen. Daarvoor had het eigenlijk een te korte dracht, maar de meeste vijandelijke stukken, buiten het gespecialiseerd lange afstandsgeschut, vielen binnen de reikwijdte.

Varianten

Het geschut werd in twee varianten gebouwd

  • de eerste was voor paardetractie bedoeld en werd voor transport in twee gedeeld (een wagen voor de loop en een wagen voor het affuit) en had smalle houten wielen.
  • De andere variant was voor gemotoriseerde tractie en werd in één stuk vervoerd. Het had bredere houten wielen met massieve rubber banden. De maximale snelheid was 12 km/uur.

Na de eerste wereldoorlog

in 1939 waren de stukken in reserve in depots in Lyon en werden zowel de paarden-tractie als het gemotoriseerde-tractie model terug gemobiliseerd. Het werd zowel als artillerie met vaste positie als in de generale reserve gebuikt.

Personal tools