/** * */

BL 8 inch Howitzer Mk I - V

 8 inch houwitzer Mark V ingegraven in vuurstelling ergens aan de Somme, 1916
Enlarge
8 inch houwitzer Mark V ingegraven in vuurstelling ergens aan de Somme, 1916
BL 8 inch Howitzer Mark I - V
Gebouwd door: Improvisaties vaak in kleine ateliers
Bouwjaar: vanaf laat 1914
Gewicht geschut: tussen 13 en 13,5 ton
Totale lengte:
Lengte loop: 3,45 m
Gewicht granaat: 90 kg
Kaliber: 203 mm
Elevatiehoek: min 5° tot plus 45°
Traverse: {{{traverse}}}
Vuursnelheid: schoten/minuut
Mondingssnelheid: 430 m/s
Bereik: ongeveer 9500 m
Gebruik: Groot Britannië
Bijzonderheden: {{{bijzonderheden}}}


Toen het Britse Expeditionaire Leger in 1914 naar Frankrijk overstak,was het net als de meeste andere partijen slecht uitgerust met zware artillerie. Al snel beseften de Britten echter dat er op zeer korte termijn zeer grote hoeveelheden zware artillerie waren vereist. Die waren echter niet zomaar leverbaar. In tegenstelling tot hun Franse en Duitse collega's waren de Britse militaire planners niet van zins om de kustverdediging te ontmantelen, die zowiezo al minimaal was, het land vertrouwde immers op zijn vloot ter bescherming van een dreiging vanuit de zee. Het land beschikte daarenboven nauwelijks over moderne forten om geschut van te lenen. Er moest dus snel een alternatief komen. Het antwoord was oud 6-inch scheepsgeschut dat al voor de Royal Navy en de kustverdediging geproduceerd was en vaak reeds in reservestocks zat en enkele oude 152mm belegeringskanons. Het bijbehorende projectiel werd echter te licht bevonden.

In het hele land werden oude en versleten 6-inch kanonnen opgespoord. Ze werden sterk ingekort en uitgeboord tot een kaliber van 8-inch (203-mm),en vervolgens gemonteerd op een haastig ontworpen affuiten die waren samengesteld uit onderdelen van allerhande oude affuiten in reservestocks: oude 15cm belegeringskanon affuiten, marine kanon affuiten, etc... en werden voorzien van een hydro-veer terugslagmechanisme bestaande uit twee cylinders bovenop de loop. Dit resulteerde in 5 verschillende soorten lopen en 5 verschillende affuiten die dan onderling vaak in verschillende combinaties werden gemonteerd.

Deze "ombouwen" of improvisaties werden in werkplaatsen voor spoorwegmaterieel vervaardigd. De wielen werden in eerste instantie geleend van de vele locomobielen die het land rijk was, en later door de producenten van deze wielen extra gebouwd. De verschillende combinaties hadden allen een verschillend gewicht en waren meestal zeer zwaar voor geschut van dit kaliber en reikwijdte (typisch wogen ze zo'n 13 tot 13,5 ton, vergelijk dit met de 7 ton van de ballistisch ongeveer gelijkaardige Duitse 21 cm Mörser M10 die dan ook nog een zwaardere granaat afvuurde). Ballistisch echter waren de verschillende Marks allen vrijwel identiek en schoten en 90 kg granaat met een maximum elevatie af tot 9,6 km.


 8 inch houwitzer Mark I wordt getrokken door een Holt artillerietractor ergens aan de Somme, 1916
Enlarge
8 inch houwitzer Mark I wordt getrokken door een Holt artillerietractor ergens aan de Somme, 1916

De 8-inch BL houwitser was een plomp en grof wapen,maar het was beter dan niets. De eerste partij die werd besteld, omvatte honderd stuks, maar dat werden er al snel meer. De eerste exemplaren arriveerden in februari 1915 aan het front. Ondanks de improvisatorische aard van het stuk en het zeer hoge gewicht, waren ze toch een succes en bij de troepen geliefd.

Een ooggetuige (Tweede luitenant M. Cleeve, 36ste belegerings batterij) vertelt: "Het waren monstrueuze dingen en verschrikkelijk zwaar, maar de kanonnen waren zeer eenvoudig wat hun mechanismen betrof en daardoor presteerden ze zeer goed, beter zelfs dan de latere modellen. Eén van de kanonnen van onze batterij was gemarkeerd als:'Eight-inch Howitzer No. 1 Mark I' (acht inch houwitzer, Mark I , nummer 1) en we noemden dat kanon "Het Origineel". De houwitzers waren zeer nauwkeurig."

In de zomer van 1917 kwam het bevel om beschadigde stukken niet meer te repareren. Desondanks bleven veel stukken in dienst tot het einde van de eerste wereldoorlog en werden ze allemaal in begin 1919 naar de schroothoop verwezen.

De 8 inch houwitzers marks I-V zijn te herkennen aan de twee cylinders van het terugslagmechanisme bovenop de loop. Bij de latere Mark VI-VIII houwitzers lag het terugslagmechanisme onder de loop.

met dank aan user Tandorini (forumartikel), aanvullingen en opmaak Aglooka, afbeeldingen: wikipedia (Engels)

Personal tools