/** * */

Alt Kairo (Egypte)

(Doorverwezen vanaf Alt Kairo)
De begraafplaats
Enlarge
De begraafplaats
De begraafplaats
Enlarge
De begraafplaats

Alt Kairo is een Duitse begraafplaats gelegen in Kaïro in Egypte temidden van een straatmarkt en 2 km van de crypte van de heilige familie in het oude Kaïro. Op deze natuurrijke begraafplaats rusten tussen de palmbomen 176 Duitse soldaten van wie er aan aantal, vermoedelijk officieren in Turkse dienst, zijn gesneuveld tijdens de Eerste Wereldoorlog. Hiervan zijn 27 lichamen overgeplaatst uit Tel-el-Kebir in 1953. Op Alt Kairo is eveneens de beroemde tropenarts Bilharz (1823-62) begraven. Een dokter die een kwaardadige ziekte ontdekte die later Bilharziasis (of Schistosomiasis) werd genoemd.

Op 1 januari 1932 vaardigde Koning Fouad een decreet uit dat de begraafplaats moest worden beheerd door de Volksbund Deutsche Kriegsgräberfürsorge e.V. in Egypte. Echter, de Egyptische staat bleef eigenaar van de grond. Vijf jaar later, op 27 april 1937, werd de eigendom overgedragen aan de Duitse commissie. De Egyptische regering bevestigde samen met koning Fouad het besluit in augustus 1955 zodat de Duitse ambassade nu de juridische eigenaar is van de begraafplaats.

Afkomstig van WO1Wiki NL, de Vrije Encyclopedie. "http://www.forumeerstewereldoorlog.nl/wiki/index.php/Alt_Kairo_%28Egypte%29"
Personal tools