Forum Eerste Wereldoorlog Forum Index Forum Eerste Wereldoorlog
Hét WO1-forum voor Nederland en Vlaanderen
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikerslijstGebruikerslijst   WikiWiki   RegistreerRegistreer 
 ProfielProfiel   Log in om je privé berichten te bekijkenLog in om je privé berichten te bekijken   InloggenInloggen   Actieve TopicsActieve Topics 

“BRAVE LITTLE BELGIUM”

 
Plaats nieuw bericht   Dit onderwerp is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten is niet mogelijk    Forum Eerste Wereldoorlog Forum Index -> Herdenkingen en Maandagenda Actieve Topics
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Tony
Het is maar 5 kilometer


Geregistreerd op: 22-5-2005
Berichten: 701
Woonplaats: Wijtschate

BerichtGeplaatst: 15 Mrt 2008 8:42    Onderwerp: “BRAVE LITTLE BELGIUM” Reageer met quote

“BRAVE LITTLE BELGIUM”: HET BELGISCH EINDOFFENSIEF 1918-2008

MUSEUMWEEKEND ZONNEBEKE 26-27 APRIL 2008

Op 26 en 27 april 2008 organiseert het Memorial Museum Passchendaele 1917 voor de vijfde keer een groots museumweekend dat dit jaar volledig in het teken staat van de Belgische deelname aan het oorlogsjaar 1918, precies 90 jaar geleden.

BRAVE LITTLE BELGIUM
In 1914 kon slechts het water van de IJzer het Belgisch leger redden van de totale vernietiging. Meer naar het zuiden, vochten Franse en Britse troepen op de hoogten tussen Ieper en Passendale verschillende bloedige offensieven uit. Van ‘les petits Belges’ werd vooral onthouden dat zij vier jaar lang achter de IJzer zaten, ‘Poor Little Belgium’.
Tegen het einde van de oorlog was de toestand van het Belgisch leger nochtans grondig gewijzigd.
Net als in 1917 lag de focus bij de opening van het Eindoffensief op 28 en 29 september 1918 opnieuw op Passendale. Belgische Grenadiers en Carabiniers konden het dorp innemen, maar met grote verliezen. Bij de verdere opmars in de richting van Roeselare werd ook hevig gevochten om plaatsen zoals Houthulst, Staden, Westrozebeke, Moorslede en Oostnieuwkerke. Op 14 oktober begon het tweede deel van het Eindoffensief met de inname van Roeselare en op 31 oktober de derde en laatste fase met zware gevechten bij het afleidingskanaal van de Leie. Zo vielen in de laatste weken uiteindelijk 1/3 van alle Belgische oorlogsdoden. De internationale gemeenschap keek op naar deze georganiseerde strijdmacht, die onverwacht sterk uit de hoek gekomen was. Het arm klein Belgisch leger van 1914 was groot geworden… ‘Brave Little Belgium’.

TENTOONSTELLING
In de nieuwe jaartentoonstelling ‘Brave Little Belgium’ breekt het Memorial Museum met een aantal clichés over de Belgische soldaat van 14-18. Dit gebeurt aan de hand van nooit eerder getoond fotomateriaal van de ‘Service Photographique de l’Armée belge’ en van unieke collectiestukken, waaronder heel wat die voor het eerst uit de reserves van het Koninklijk Legermuseum gehaald worden. Blikvanger van de tentoonstelling is een typisch Belgische loopgraaf met mortier Van Deuren. De focus ligt natuurlijk op de gebeurtenissen tijdens het Eindoffensief dat gevisualiseerd wordt met een grote tijdsband. De tentoonstelling opent op 25 april en loopt tot en met 15 november 2008 op de benedenverdieping van het Memorial Museum, in het kasteel van Zonnebeke.

LIVING HISTORY
Publiekstrekker wordt ook in dit vijfde museumweekend een grote historische evocatie. Op zaterdag en zondag slaan meer dan 150 re-enactors uit acht verschillende landen letterlijk hun tenten op in het kasteelpark van Zonnebeke. Uniek dit jaar wordt alvast een uitgebreid loopgravenstelsel met geallieerde en Duitse stellingen. Een wandeling tussen hulpposten, veldkeukens, artillerie en cavalerie voert je zo weer terug naar 1918. Niet te missen voor jong en oud!

CRYPTE
Waar alle doden van het Brits imperium na de oorlog ter plaatse bleven, liet de Belgische overheid aan de nabestaanden de vrije beschikking over de stoffelijke resten. Hierop volgde een massale repatriëringgolf van militaire naar gemeentelijke begraafplaatsen, waardoor onze oorlogsslachtoffers op vandaag ook overal verspreid liggen. Als unicum in het land heeft Zonnebeke een crypte waarin 14 kisten tastbaar opgesteld staan met tien doden van de Eerste Wereldoorlog, drie van de tweede en één oud-strijder van 1830. Op 26 en 27 april wordt tussen het kasteelpark en de crypte, over ongeveer 500 m, een speciale verbinding voorzien. Een deskundige gids is het hele weekend ter plaatse voor de nodige uitleg bij deze unieke - en veel te weinig bekende - herinneringssite.

COLLOQUIUM
Op zaterdag 26 april gaat in de raadszaal van het gemeentehuis van Zonnebeke een dagcolloquium door over het Belgisch Eindoffensief o.l.v. Prof. Dr. Etienne Rooms (Koninklijke Militaire School). Deelname 12,50 euro p.p. incl. lunch.

Ere-Lt. Kol. (R) Roger Verbeke (Medewerker Genootschap Passchendaele 1917)
Evolutie van het Belgisch leger van 1914 tot 1918

Lic. Jeroen Huyghelier (Centrum voor Historische Documentatie van de Krijgsmacht)
Het Belgisch Eindoffensief in perspectief

Lic. Jan Vancoillie
De Duitse tegenstander van 1918

Kol. b.d. Willy Peiren (Koninklijke Verbroedering InterCarabiniers)
Casus: De Carabiniers in de laatste oorlogsweken

Dr. Luc Vandeweyer (Algemeen Rijskarchief)
Nieuwpoort-Diksmuide: Het secundaire front

Cdt. Rob Troubleyn (Dienst Oorlogsgraven Defensie)
Waar zijn de doden van 1918?

Dr. Christine Van Everbrouck (Koninklijk Legermuseum)
De Belgische soldaat van 1918 en het trauma van de oorlog

CONCERT
Op zaterdagavond 26 april wordt in een grote tent op het kasteeldomein van Zonnebeke een klassiek herinneringsconcert aangeboden in het teken van 90 jaar einde van de Eerste Wereldoorlog. Aanvang om 20 uur. Toegang gratis, beperkt tot 400 plaatsen.

OPENLUCHTMIS
Naar jaarlijkse gewoonte is er op zondagmorgen weer een oecumenische velddienst. Deze wordt op zondag 27 april om 10u00 opdragen door legeraalmoezenier André Decock. Nadien kan iedereen voor thee met rum en tommycake aanschuiven bij een Britse veldkeuken anno 1918.

BATTLEFIELD TOURS
Op zondagnamiddag 27 april wordt de unieke gelegenheid geboden om op het terrein inzicht te krijgen in wat er tussen 28 september en 14 oktober 1918 precies gebeurd is tijdens de eerste fase van het Belgisch Eindoffensief. Op het programma staan ondermeer de crypte van Zonnebeke, de Belgische militaire begraafplaats van Houthulst, Stadenberg, de monumenten voor Adjudant Dresse en Luitenant Dewinde, bunkers van de Duitse Flandern III-stelling, het gehucht ‘De Most’ (Oostnieuwkerke) en Roeselare, waar geëindigd wordt in een unieke locatie. Deelnemen aan deze deskundig begeleide bustoer kost 10 euro, incl. consumptie en bezoek aan de tentoonstelling in het Memorial Museum

EDUCATIEF PROJECT
Naar aanleiding van de nieuwe jaartentoonstelling wordt in samenwerking met het Instituut voor Veteranen (NIOOO) ook een educatief project opgezet, ‘Te Jong’. Hiervoor worden alle scholen in Vlaanderen, Brussel en Wallonië aangeschreven met de vraag een project uit te werken rond de eigen oorlogsdoden uit de Eerste Wereldoorlog.
Eén van de voorgestelde mogelijkheden is om een beperkt historisch-biografisch onderzoek te voeren naar een gesneuvelde soldaat en deze dan op een bepaalde manier te herdenken. Leerlingen kunnen bijvoorbeeld iemand kiezen die op het eigen gemeentelijk oorlogsmonument herdacht wordt, een familielid of een soldaat met dezelfde naam. Door een dergelijke persoonlijke aanpak komen ze stap voor stap te weten wat de Eerste Wereldoorlog ook voor onze voorouders betekend heeft in ‘vlees en bloed’.
Alle werkjes moeten tegen 28 november binnen zijn bij Griet Brosens van het IV-NIOOO, Regentlaan 45-46 Brussel (tel 02 227 62 53). Aan de winnende klassen biedt het Memorial Museum een speciaal dagarrangement aan. Als kennismaking met dit project, alsook met de nieuwe ‘Platoon Experience’, wordt op 4 mei een lerarendag georganiseerd in samenwerking met het onderwijstijdschrift Klasse.

NIEUWE FRONTKAART
90 jaar na het einde van de Eerste Wereldoorlog verschijnt ook voor het eerst een overzichtskaart van al het oorlogserfgoed in de Westhoek, van Nieuwpoort tot Ploegsteert.
De basis voor deze kaart op 1:35.000 is een nieuwe terreinopname van alle huidige straten, bossen, beken én lokale toponiemen. Door gebruik van een vijftigtal historische loopgraafkaarten is hierop een nauwkeurige projectie gemaakt van de Duitse frontlijn op 22 november 1914, 25 mei 1915, 10 november 1917 en 29 april 1918. Daartussen worden nog eens een dertigtal militaire acties gesitueerd in tijd en ruimte. Het is ook de allereerste keer dat de befaamde onderwaterzettingen integraal op een kaart zullen te zien zijn. De belangrijkste realisatie is evenwel de lokalisatie van meer dan 220 gedenktekens, 170 sites met oorlogsgraven, alle publiek toegankelijke bunkers en loopgraven, naam -en demarcatiestenen, musea enz.
De lijst van de opgezochte oorlogssites is echter zo uitgebreid, dat voor de verwerking ervan geopteerd is voor een kleine viertalige gids met zoekindices op naam en eenheid. Hierin vind je van alle sites ook de gemeente en straat zodat je ze gemakkelijk kan terugvinden, al dan niet door gebruik van een gps-toestel. Voor wie minder of niet met de streek vertrouwd is, worden van een tiental subthema’s ook de belangrijkste sites beschreven, zoals ‘De Slag aan de IJzer’, ‘De Eerste Slag bij Ieper’, ‘De Oorlog achter het Front’ of ‘Passchendaele 1917’. Hoewel de nieuwe overzichtskaart met bijhorende gids op de eerste plaats een toeristisch product is, bedoeld voor bezoekers, zal deze dus eveneens van nut zijn voor heel veel onderzoekers.
‘De Grote Oorlog in de Westhoek’ is een uitgave van Roularta Books, waarbij het Memorial Museum Passchendaele 1917 zorgde voor research en samenstelling en de NV Aquaterra uit Gent voor het prachtige teken -en opmaakwerk. Kaart en gids kosten 12,50 euro en zullen vanaf 25 april in de winkel liggen.

MEER INFO
Memorial Museum Passchendaele 1917
Ieperstraat 7 Zonnebeke 8980
Tel: 0032 51 77 04 41

Franky Bostyn, conservator, info@passchendaele.be
Pascalle Nuytten, pers / evenementen, events@passchendaele.be
Evelyne Osaer, boekingen, toerisme@zonnebeke.be
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail AIM Naam
PaddyGeregistreerd op: 9-11-2007
Berichten: 9280
Woonplaats: Idiot Trench, Dendermonde

BerichtGeplaatst: 15 Mrt 2008 22:09    Onderwerp: Reageer met quote

Danielle & Paddy maken er alvast een week-end van Smile
_________________
Greetings from a Little Gallant Belgian:-)
Patrick De Wolf
http://ablhistoryforum.be/

There is a very fine line between "hobby" and "mental illness".
"We're doomed, I tell ye!"
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail Bekijk de homepage
arnekenGeregistreerd op: 28-6-2007
Berichten: 2605
Woonplaats: Brugge

BerichtGeplaatst: 26 Mrt 2008 19:44    Onderwerp: Reageer met quote

Twijfelachtig maar ik wil ook wel eens afkomen Laughing
_________________
Greater love hath no man than this that a man lay down his life for his friends.
Epitaph Lance CPL L.A.C Webb (Lancastershire fusiliers) @kezelberg Millitary Cemetery
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht MSN Messenger
1CCGeregistreerd op: 10-4-2006
Berichten: 40
Woonplaats: ieper

BerichtGeplaatst: 01 Apr 2008 17:56    Onderwerp: Reageer met quote

Wij zij zeker van de partij!!!
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
lancierGeregistreerd op: 29-7-2006
Berichten: 432
Woonplaats: Brugge

BerichtGeplaatst: 01 Apr 2008 21:29    Onderwerp: Reageer met quote

De aanrader voor iedereen die serieus met studiewerk bezig is over WWOI is het colloquium van zaterdag 26 april met de kers op de taart historicus Jan Vancoillie. Een must , en ik zal daar aanwezig zijn. Embarassed
_________________
De weg van het 4de eskadron
Georges Remi Roose (1897-1975)

Gevallen voor Allen door Allen geprezen door 't vallen gerezen Hoog boven allen.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail
Tony
Het is maar 5 kilometer


Geregistreerd op: 22-5-2005
Berichten: 701
Woonplaats: Wijtschate

BerichtGeplaatst: 10 Apr 2008 16:52    Onderwerp: Reageer met quote

Voorsmaakje van de tentoonstelling:

http://i26.photobucket.com/albums/c132/TonWitt/Tentoonstellingvoorsmaakje2.jpg?t=1207842641
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail AIM Naam
Yvonne
Admin


Geregistreerd op: 2-2-2005
Berichten: 45653

BerichtGeplaatst: 12 Apr 2008 17:56    Onderwerp: Reageer met quote

http://yvonne.fok.nl/allerhande/flyer_museumweekend.pdf
Flyer van het Museumweekend.
_________________
Met hart en ziel
De enige echte

https://twitter.com/ForumWO1
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail Bekijk de homepage
DesiréGeregistreerd op: 14-12-2007
Berichten: 398

BerichtGeplaatst: 20 Apr 2008 16:25    Onderwerp: Reageer met quote

Tis dat het zo ver is Mad

Ik wilde eigenlijk zondag afkomen....
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Tony
Het is maar 5 kilometer


Geregistreerd op: 22-5-2005
Berichten: 701
Woonplaats: Wijtschate

BerichtGeplaatst: 25 Apr 2008 16:36    Onderwerp: Reageer met quote

Wie is erbij dit weekend? Ik vertrek straks!!!
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail AIM Naam
Yvonne
Admin


Geregistreerd op: 2-2-2005
Berichten: 45653

BerichtGeplaatst: 25 Apr 2008 16:43    Onderwerp: Reageer met quote

Ik vertrek morgenochtend vroeg.
_________________
Met hart en ziel
De enige echte

https://twitter.com/ForumWO1
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail Bekijk de homepage
derwisjGeregistreerd op: 17-2-2005
Berichten: 7597
Woonplaats: aalst

BerichtGeplaatst: 25 Apr 2008 17:37    Onderwerp: Reageer met quote

Ik wou morgen gaan naar zonnebeke maar er is iets tussengekomen; ben nu aan het twijfelen voor zondag...heb al iets anders te doen, maar misschien zeg ik dat af...
pascal
_________________
http://www.feitelijkverenigd.be/wp-content/uploads/2005/08/banner-CTIDK-bovenaan.jpg
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Regulus 1Geregistreerd op: 17-7-2005
Berichten: 12471
Woonplaats: Jabbeke, Flanders - Home of the Marine Jagdgeschwader in WW I

BerichtGeplaatst: 25 Apr 2008 21:04    Onderwerp: Reageer met quote

Normaal ging ik vanavond naar de opening van de tentoonstelling gaan, maar door het werk mocht ik daar een kruis over maken. Zondagnamiddag ga ik zowieso eens gaan kijken.

En Pascal, ik zou zeggen, afkomen naar Zonnebeke, dan kunnen we ook eindelijk eens kennis maken !
_________________
http://www.forumeerstewereldoorlog.nl/wiki/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Fritz Kempf
Ere WikiMusketier


Geregistreerd op: 4-4-2006
Berichten: 10370
Woonplaats: Wipers (Ieper)

BerichtGeplaatst: 26 Apr 2008 12:03    Onderwerp: Reageer met quote

Foto's volgen van de re-acting Wink

Ik sta klaar voor vertrek
_________________
"Kennscht mi noch?" ~~~ Who is the real "Fritz Kempf"?

Ypres Salient on Pictures
Discover the Salient - Meet the men


FHSW Wikia
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage MSN Messenger
RomaGeregistreerd op: 17-2-2005
Berichten: 5083

BerichtGeplaatst: 26 Apr 2008 12:12    Onderwerp: Reageer met quote

Ik ben er ook even deze namiddag...
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Fritz Kempf
Ere WikiMusketier


Geregistreerd op: 4-4-2006
Berichten: 10370
Woonplaats: Wipers (Ieper)

BerichtGeplaatst: 26 Apr 2008 12:27    Onderwerp: Reageer met quote

Mss zien we elkaar eens Evil
_________________
"Kennscht mi noch?" ~~~ Who is the real "Fritz Kempf"?

Ypres Salient on Pictures
Discover the Salient - Meet the men


FHSW Wikia
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage MSN Messenger
Yvonne
Admin


Geregistreerd op: 2-2-2005
Berichten: 45653

BerichtGeplaatst: 27 Apr 2008 9:23    Onderwerp: Reageer met quote

Als je niet weet wat je eens zult gaan doen deze zondag?
Er is vandaag nog enorm veel leuks te doen!

Gaan Smile
_________________
Met hart en ziel
De enige echte

https://twitter.com/ForumWO1
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail Bekijk de homepage
Fritz Kempf
Ere WikiMusketier


Geregistreerd op: 4-4-2006
Berichten: 10370
Woonplaats: Wipers (Ieper)

BerichtGeplaatst: 27 Apr 2008 12:50    Onderwerp: Reageer met quote

Ik heb gisteren geweest en was de moeite waard. Zeker die vliegtuigen Cool
_________________
"Kennscht mi noch?" ~~~ Who is the real "Fritz Kempf"?

Ypres Salient on Pictures
Discover the Salient - Meet the men


FHSW Wikia
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage MSN Messenger
vetjeGeregistreerd op: 30-5-2006
Berichten: 2310

BerichtGeplaatst: 27 Apr 2008 15:00    Onderwerp: Reageer met quote

Zelfde als vorig jaar en niet boeiend! Volgend jaar nogmaals dan?

Me Nolf hebben we de dag gevuld met bezoeken brengen aan kerkhoven, kleine monumentjes en leuke plaatsjes.

Niemand van het forum gezien Mad

Foto's komen deze week wnn pc in orde is ;d
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
1stLF/SRD
Rumkruik


Geregistreerd op: 17-2-2005
Berichten: 3010

BerichtGeplaatst: 28 Apr 2008 16:42    Onderwerp: Reageer met quote

vetje @ 27 Apr 2008 16:00 schreef:
Zelfde als vorig jaar en niet boeiend! Volgend jaar nogmaals dan?

Me Nolf hebben we de dag gevuld met bezoeken brengen aan kerkhoven, kleine monumentjes en leuke plaatsjes.

Niemand van het forum gezien Mad

Foto's komen deze week wnn pc in orde is ;d


De tentoonstelling de zelfde????? Een bril kopen hoor... Confused
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
patrick vcGeregistreerd op: 18-2-2008
Berichten: 443
Woonplaats: roeselare

BerichtGeplaatst: 28 Apr 2008 20:08    Onderwerp: Reageer met quote

ik ben er zaterdag ook eens langs geweest (kort) en ik vond het toch wel leuk
de zondag ben ik naar mesen afgezakt en daar nog eens langs het slagveld geweest
het overviel me me een beetje hoezeer de duitsers daar op de britse troepen konden neerkijken met die heuvelachtige streek ,ik werd er stil van
_________________
herinner de belgische soldaten
oeren 11 11 2008 om nooit te vergeten
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Yahoo Messenger MSN Messenger
vetjeGeregistreerd op: 30-5-2006
Berichten: 2310

BerichtGeplaatst: 28 Apr 2008 21:15    Onderwerp: Reageer met quote

1stLF/SRD @ 28 Apr 2008 17:42 schreef:
vetje @ 27 Apr 2008 16:00 schreef:
Zelfde als vorig jaar en niet boeiend! Volgend jaar nogmaals dan?

Me Nolf hebben we de dag gevuld met bezoeken brengen aan kerkhoven, kleine monumentjes en leuke plaatsjes.

Niemand van het forum gezien Mad

Foto's komen deze week wnn pc in orde is ;d


De tentoonstelling de zelfde????? Een bril kopen hoor... Confused


nvm
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Fritz Kempf
Ere WikiMusketier


Geregistreerd op: 4-4-2006
Berichten: 10370
Woonplaats: Wipers (Ieper)

BerichtGeplaatst: 09 Mei 2008 19:29    Onderwerp: Reageer met quote

De foto's Cool


_________________
"Kennscht mi noch?" ~~~ Who is the real "Fritz Kempf"?

Ypres Salient on Pictures
Discover the Salient - Meet the men


FHSW Wikia
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage MSN Messenger
barthasGeregistreerd op: 9-12-2005
Berichten: 560
Woonplaats: geldrop

BerichtGeplaatst: 09 Mei 2008 19:57    Onderwerp: Reageer met quote

wat zouden de 'echte' soldaten ervan hebben gevonden dat 90 jaar later mensen voor de lol in hun uniformen rond zouden banjeren? overigens begrijp ik heel goed dat mensen dit een aangenaam tijdverdrijf vinden. dichterbij de ellende kom je niet in deze tijd. of je moet zelf een loopgraafje maken in januari en daar een weekje verblijven..
_________________
"Oh vaderland! Hoeveel misdaden zijn er in uw naam niet gepleegd!". uit: 'De Oorlogsdagboeken van Louis Barthas, tonnenmaker'.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage
Erik de BruinGeregistreerd op: 6-6-2006
Berichten: 180
Woonplaats: Veluwe

BerichtGeplaatst: 19 Jun 2008 21:27    Onderwerp: Reageer met quote

barthas @ 09 Mei 2008 20:57 schreef:
wat zouden de 'echte' soldaten ervan hebben gevonden dat 90 jaar later mensen voor de lol in hun uniformen rond zouden banjeren? overigens begrijp ik heel goed dat mensen dit een aangenaam tijdverdrijf vinden. dichterbij de ellende kom je niet in deze tijd. of je moet zelf een loopgraafje maken in januari en daar een weekje verblijven..

In plaats van je dat af te vragen op een forum (lekker veilig) zou je dat ook eens aan 'echte soldaten' kunnen vragen.
Veel van de living historymensen die je gezien hebt op dit weekeinde hebben een militaire achtergrond, velen zijn ook veteraan. Zij kunnen je een antwoord geven dat dicht in de buurt ligt van wat 'echte soldaten' ervan (zouden kunnen) vinden...
_________________
Er bestaat een infanteriewaarheid: "Blijf laag".
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Tony
Het is maar 5 kilometer


Geregistreerd op: 22-5-2005
Berichten: 701
Woonplaats: Wijtschate

BerichtGeplaatst: 01 Jul 2008 17:07    Onderwerp: Reageer met quote

De tentoonstelling loopt nog tot 15 november. Dus voor iemand aan zee bij slecht weer, is Zonnebeke niet veraf!!!

TENTOONSTELLING:
In de nieuwe jaartentoonstelling ‘Brave Little Belgium’ breekt het Memorial Museum met een aantal clichés over de Belgische soldaat van 14-18. Dit gebeurt aan de hand van nooit eerder getoond fotomateriaal van de ‘Service Photographique de l’Armée belge’ en van unieke collectiestukken, waaronder heel wat die voor het eerst uit de reserves van het Koninklijk Legermuseum gehaald worden. Blikvanger van de tentoonstelling is een typisch Belgische loopgraaf met mortier Van Deuren. De focus ligt natuurlijk op de gebeurtenissen tijdens het Eindoffensief dat gevisualiseerd wordt met een grote tijdsband. De tentoonstelling opent op 25 april en loopt tot en met 15 november 2008 op de benedenverdieping van het Memorial Museum, in het kasteel van Zonnebeke.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail AIM Naam
Berichten van afgelopen:   
Plaats nieuw bericht   Dit onderwerp is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten is niet mogelijk    Forum Eerste Wereldoorlog Forum Index -> Herdenkingen en Maandagenda Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group