Forum Eerste Wereldoorlog Forum Index Forum Eerste Wereldoorlog
Hét WO1-forum voor Nederland en Vlaanderen
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikerslijstGebruikerslijst   WikiWiki   RegistreerRegistreer 
 ProfielProfiel   Log in om je privé berichten te bekijkenLog in om je privé berichten te bekijken   InloggenInloggen   Actieve TopicsActieve Topics 

[Begraafplaats] België - Commonwealth - Bedford House C.

 
Plaats nieuw bericht   Plaats Reactie    Forum Eerste Wereldoorlog Forum Index -> Monumenten en begraafplaatsen Actieve Topics
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Fritz Kempf
Ere WikiMusketier


Geregistreerd op: 4-4-2006
Berichten: 10370
Woonplaats: Wipers (Ieper)

BerichtGeplaatst: 25 Dec 2007 13:30    Onderwerp: [Begraafplaats] België - Commonwealth - Bedford House C. Reageer met quote

De Bedford House Cemetery is in grootte de vijfde begraafplaats van de Ieperboog. Het is een unieke begraafplaats van de Commonwealth War Graves Commission en is gelegen langs de weg Ieper-Rijsel in Zillebeke nabij de basis van de Belgische Defensie. Hier stond Kasteel Kerskenshove dat tijdens de Eerste Wereldoorlog werd verwoest

Kasteel Kerskenshove

Het Kasteel Kerskenshove, later bekend als kasteel Rosendael, lag aan de Rijselseweg, 1830 meter van de Rijselpoort richting Rijsel. Het kasteel was van de familie Devroe en door een erfenis geschonken aan ridder Gustave de Stuers. In de tweede helft van de 19de eeuw liet ridder Gustave de Stuers het eerdere sobere buitenverblijf verbouwen tot een luxueus landhuis. Voor de aangebouwde zijvleugel aan de rechterzijde met toren kwam een orangerie of wintertuin. Het omwalde domein werd later verhuurd aan een lijnwaadfabrikant uit Armentičres die de naam veranderde in Rosendael. Tijdens de Eerste Wereldoorlog diende het gebouw aanvankelijk als hoofdkwartier, later als verpleegpost en vanaf oktober 1917 was er ook een houtskoolbranderij aanwezig. De Britten gaven het kasteel de naam "Woodcote House" of "Bedford House". De Britse militairen die er aan hun verwondingen bezweken, werden in de moestuin en later in het park begraven. Het domein bleef uit handen van de Duitsers; toch werd het kasteel totaal verwoest door artilleriebeschietingen. Na de Eerste Wereldoorlog werd rond de ruďne van het kasteel een begraafplaats aangelegd die we nu kennen als Bedford House Cemetery.

Bedford House Cemetery

Het domein werd gebruikt voor begraafplaats die met de tijd uitgroeide tot een grote begraafplaats die uit zes enclosures bestaat en omringd is door een muur. Op de begraafplaats liggen restanten van de ruďne. Kort na de Eerste Wereldoorlog waren er 5 enclosures. Enclosure N° 1 en Enclosure N° 5 verdwenen. De stoffelijke resten van Enclosure N° 1 werden overgebracht naar de White House Cemetery in Sint-Jan; die van Enclosure N° 5 werden overgebracht naar Aeroplane Cemetery in Ieper. In december 1915 tijdens de Eerste Wereldoorlog, werd Enclosure N° 2 geopend en bleef in gebruik tot oktober 1918. Na de Eerste Wereldoorlog kwamen er 437 graven bij. Onder deze graven waren er vier die afkomstig waren van de École de Bienfaisance Cemetery en de Asylum British Cemetery, allebei gelegen in Ieper. Op deze begraafplaats liggen 30 niet-geďdentificeerden. Er zijn twee monumenten op deze begraafplaats. Een monument opgedragen voor 24 soldaten van het Verenigd Koninkrijk en een niet-geďdentificeerde Australiër. De andere werd opgedragen aan twee soldaten van het Verenigd Koninkrijk die begraven waren op École de Bienfaisance Cemetery en de Asylum British Cemetery maar wier graf door artillerievuur vernield werd. Beide monumenten bevinden zich in Enclosure N° 4. Enkele graven in Plots VII, VIII en XV herdenken collectieve graven met het opschrift "Buried near this spot".

Enclosure N° 3 is de kleinste en is gebruikt van februari 1915 tot december 1916 en werd in augustus-oktober 1915 door de 17th Division aangelegd. Enclosure N° 4 was de grootste en werd gebruikt van juni 1916 tot februari 1918 door de Londen 47th Division. Na de Eerste Wereldoorlog werden nog 3324 gesneuvelden bijgezet waarvan 2/3 niet-geďdentificeerden. Dit omdat de stoffelijke resten die werden teruggevonden op het slagveld, werden bijgezet op de Bedford House Cemetery en ook omdat andere kleinere begraafplaatsen werden verwijderd en de stoffelijke resten ook hier werden bijgezet.

In de jaren '30 werd Enclosure N° 6 aangelegd. Dit zijn stoffelijke resten die werden gevonden na de ontruiming. Tijdens de Tweede Wereldoorlog vielen in Ieper ook soldaten van de Geallieerden. Deze werden toen bijgezet op bestaande begraafplaatsen zoals de Bus House Cemetery en ook de Bedford House Cemetery. Ze sneuvelden tijdens de verdediging van het kanaal Ieper-Komen eind mei 1940. Dit plot ligt op het hoger gelegen westelijk deel van de begraafplaats.

Eigenschappen

Het ontwerp was van de Brit Wilfrid Clement von Berg (1894 - Croydon). Hij was tijdens de Eerste Wereldoorlog kapitein bij de Rifle Brigade en ontwierp plannen van 39 begraafplaatsen voor de Commonwealth War Graves Commission waaronder de Bedford House Cemetery. De begraafplaats kreeg de uitstraling van een stadspark. Met bomen, struiken, bloemen en vijvers kreeg deze begraafplaats een fleurig aanzicht. Middenin de begraafplaats liggen de restanten van de ruďne van kasteel Kerskenshove. Er liggen in totaal 5208 gesneuvelden. 5142 doden van de Eerste Wereldoorlog en 66 van de Tweede Wereldoorlog waarvan 3014 niet-geďdentificeerden en twee niet-Commonwealthsoldaten. Van het Verenigd Koninkrijk 4483, van Canada 390, Australië 249, Nieuw-Zeeland 36, Zuid Afrika 21, Undivided India 21 militairen, waarvan 6 van een ander Commonwealth. Enclosures N° 2, Enclosures N° 3 en Enclosures N° 4 hebben samen een oppervlakte van 21541 m˛. De begraafplaats is aan het noordelijke gedeelte door een wal afgesloten en aan de andere zijden door een ruwstenen muur.

Begraafplaatsen die werden bijgezet

  • Asylum British Cemetery (Ieper)
  • Boesinghe French Cemetery N° 2 (Boezinge)
  • Droogenbroodhoek German Cemetery (Moorslede)
  • Ecole de Bienfaisance Cemetery (Ieper)
  • Kerkhove Churchyard
  • Poelcapelle German Cemetery N° 4 (Poelkapelle)
  • Zonnebeke British Cemeteries N° 1 en N° 3 (Zonnebeke)Kasteel Kerskenshove

(Foto's volgen)
_________________
"Kennscht mi noch?" ~~~ Who is the real "Fritz Kempf"?

Ypres Salient on Pictures
Discover the Salient - Meet the men


FHSW Wikia
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage MSN Messenger
IeperietGeregistreerd op: 17-2-2005
Berichten: 471
Woonplaats: Westerlo be.

BerichtGeplaatst: 25 Dec 2007 22:12    Onderwerp: Reageer met quote

Bedford House Cemetery.

http://picasaweb.google.com/Ieperiet/WarGravesAroundYper?authkey=-pDbhWTuhlE
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Fritz Kempf
Ere WikiMusketier


Geregistreerd op: 4-4-2006
Berichten: 10370
Woonplaats: Wipers (Ieper)

BerichtGeplaatst: 26 Dec 2007 19:32    Onderwerp: Reageer met quote


De Cross of Sacrifice van de begraafplaats


Enclosure N° 6


1940-1945 Plot (Enclosure N° 6)


Enclosure N° 2


Enclosure N° 4


Enclosure N° 3


Memorial
De ruďne van het kasteel
_________________
"Kennscht mi noch?" ~~~ Who is the real "Fritz Kempf"?

Ypres Salient on Pictures
Discover the Salient - Meet the men


FHSW Wikia
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage MSN Messenger
ReinéGeregistreerd op: 4-11-2006
Berichten: 9798
Woonplaats: Arcen

BerichtGeplaatst: 29 Jan 2008 7:39    Onderwerp: Reageer met quote

Victoria Cross: Second Lieutenant Rupert Price Hallowes, VC, MC, 4th Bn. Middlesex Regiment. He won his award at Hooge between 25th and 30th September 1915. He is buried in Plot XIV. Row B. 36.

Shot at Dawn: Private Frederick Turner of the 1/6th Bn. Northumberland Fusiliers, executed for desertion 23/10/17, he is buried in Enclosure No.4, plot 4, row A. 18.
_________________
Did you imagine the final sound as a gun
(Porcupine Tree)
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail
ReinéGeregistreerd op: 4-11-2006
Berichten: 9798
Woonplaats: Arcen

BerichtGeplaatst: 29 Jan 2008 8:56    Onderwerp: Reageer met quote

Eén van de hier begraven soldaten

Rifleman Zachariah Patmore
21st Bn. London Regiment , (1st Surrey Rifles).
Died: 23/01/1917.
Enclosure No.4. I. D. 1.

Zachariah fell on the 23rd January 1917 in what was probably the coldest winter on record. He died with two other men, Charles Walter Findlay and Percy Frederick Jennings. All three men are buried side by side at Bedford Hose Cemetery.
_________________
Did you imagine the final sound as a gun
(Porcupine Tree)
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail
mrs StanGeregistreerd op: 2-7-2007
Berichten: 4602
Woonplaats: Terneuzen

BerichtGeplaatst: 29 Jan 2008 12:04    Onderwerp: Reageer met quote

Quote:
Shot at Dawn: Private Frederick Turner of the 1/6th Bn. Northumberland Fusiliers, executed for desertion 23/10/17, he is buried in Enclosure No.4, plot 4, row A. 18.


On 23 October, 31 year old Turner was executed in the Ypres Salient, and after the war his grave was moved to Bedfort House Enclosure Cemetery, where the headstone now carries an inscription which confirms the plea made by the soldier at his trial.
'I came to Jesus as I was weary and worn and sad I found in him a resting place'

Uit Shot at Dawn by Julian Putkowski & Julian Sykes
_________________
"Those boys were lions led by donkeys" quoted by our friend Mike about the victims of shot at dawn
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage
Fritz Kempf
Ere WikiMusketier


Geregistreerd op: 4-4-2006
Berichten: 10370
Woonplaats: Wipers (Ieper)

BerichtGeplaatst: 27 Okt 2009 18:23    Onderwerp: Reageer met quote
Wat me opviel bij deze, is dat de linker onbekend is en de rechter steen vermeld dat de persoon op het graf ergens rond "this spot" begraven liggen.... Te midden van de begraafplaats, de enige in de rij met Burried Near This Post..
_________________
"Kennscht mi noch?" ~~~ Who is the real "Fritz Kempf"?

Ypres Salient on Pictures
Discover the Salient - Meet the men


FHSW Wikia
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage MSN Messenger
mrs StanGeregistreerd op: 2-7-2007
Berichten: 4602
Woonplaats: Terneuzen

BerichtGeplaatst: 01 Mrt 2010 16:14    Onderwerp: Reageer met quote

mrs Stan @ 29 Jan 2008 12:04 schreef:
Quote:
Shot at Dawn: Private Frederick Turner of the 1/6th Bn. Northumberland Fusiliers, executed for desertion 23/10/17, he is buried in Enclosure No.4, plot 4, row A. 18.


On 23 October, 31 year old Turner was executed in the Ypres Salient, and after the war his grave was moved to Bedfort House Enclosure Cemetery, where the headstone now carries an inscription which confirms the plea made by the soldier at his trial.
'I came to Jesus as I was weary and worn and sad I found in him a resting place'

Uit Shot at Dawn by Julian Putkowski & Julian Sykes

_________________
"Those boys were lions led by donkeys" quoted by our friend Mike about the victims of shot at dawn
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage
ScorpionGeregistreerd op: 5-7-2006
Berichten: 382
Woonplaats: zuid-West Vlaanderen

BerichtGeplaatst: 28 Nov 2012 18:57    Onderwerp: Reageer met quote

Hallo,
Ik zag dat er 5 Britse militairen overgebracht werden van Kerkhove churchyard. Heeft er iemand een lijst met de namen van deze militairen?
In dit kerkhof te Kerkhove lagen ook 7 Duitsers. Ben eveneens benieuwd naar hun naam en eenheid.
groeten en dank,
Jef
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht AIM Naam
Binkske007
Moderator


Geregistreerd op: 8-4-2008
Berichten: 4042
Woonplaats: Turnhout (België)

BerichtGeplaatst: 29 Nov 2012 10:12    Onderwerp: Reageer met quote

Ik vermoed dat je op de gemeente van Kerkhove, bij de burgerlijke stand, misschien wel eens de oplossing kan vinden.
Zij houden namelijk alle begrafenisregisters bij. Rolling Eyes

Schitterende topic overigens.
_________________
"They shall grow not old, as we that are left grow old" poppy
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
ScorpionGeregistreerd op: 5-7-2006
Berichten: 382
Woonplaats: zuid-West Vlaanderen

BerichtGeplaatst: 29 Nov 2012 10:56    Onderwerp: Reageer met quote

Binkske007 @ 29 Nov 2012 10:12 schreef:
Ik vermoed dat je op de gemeente van Kerkhove, bij de burgerlijke stand, misschien wel eens de oplossing kan vinden.
Zij houden namelijk alle begrafenisregisters bij. Rolling Eyes

Schitterende topic overigens.


Beste Binkske,
Sedert de fusie in 1977 zijn heel wat gemeentelijke achieven naar ander archieven overgebracht. Ik kan er zelfs enkele opnoemen die verdwenen zijn!!! Niemand weet blijkbaar waar ze naartoe zijn. Kerkhove is fusiegemeente van Avelgem, misschien moet ik daar een lichtje opsteken. Maar ik heb mijn twijfels. Ik heb hier in Zuid West Vlaanderen al heel wat archieven gezien, ook begrafenisregisters. Wat CWGC graven betreft is er dikwijls iets terug te vinden. De gemeenten waren dikwijls verantwoordelijk voor het onderhoud van de graven ( was betaald door de CWGC) Van Duitse graven is er meestal niet terug te vinden, tenminste niet in de gemeentelijke archieven, het wordt wel vermeld, maar concrete gegevens zijn onbestaand. Misschien in archieven van de Volksbund....
Het is dus niet altijd zonneklaar dat de begrafenisregisters daar bijgehouden werden Rolling Eyes Rolling Eyes
Misschien heeft er ergens een user een oude lijst/register... Brits of Duits?
toch bedankt voor de tip Binkske,
groeten
Jef
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht AIM Naam
FixbayonetbunnyGeregistreerd op: 25-7-2008
Berichten: 651
Woonplaats: Amsterdam

BerichtGeplaatst: 29 Nov 2012 15:47    Onderwerp: Reageer met quote

Bedford House.........in mijn ogen toch de mooiste begraafplaats van de Westhoek. Ga er altijd even kijken als ik in de buurt ben.
_________________
"War is the sum of all evil"
Thomas "Stonewall" Jackson 1861
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Soldat BinetGeregistreerd op: 12-1-2011
Berichten: 273

BerichtGeplaatst: 30 Nov 2012 16:29    Onderwerp: Reageer met quote

Bij mij ook een plaatsje om zeker te stoppen. Zo groot hij is, zo verlaten hij meestal ook is. In tegenstlling met z'n grotere broer/zus Tyne Cot waar er altijd bedrijvigheid heerst.

Nu, dit is wel bij de meeste kerkhoven zo natuurlijk, maar niet met deze omvang. Het feit dat ie nog zo'n knik maakt en ver in de velden nog 'kronkelt' als het ware, maakt het extra speciaal voor me.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Berichten van afgelopen:   
Plaats nieuw bericht   Plaats Reactie    Forum Eerste Wereldoorlog Forum Index -> Monumenten en begraafplaatsen Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group