Forum Eerste Wereldoorlog Forum Index Forum Eerste Wereldoorlog
Hét WO1-forum voor Nederland en Vlaanderen
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikerslijstGebruikerslijst   WikiWiki   RegistreerRegistreer 
 ProfielProfiel   Log in om je privé berichten te bekijkenLog in om je privé berichten te bekijken   InloggenInloggen   Actieve TopicsActieve Topics 

Zeebrugge 2008 meeting en conferentie - definitief !

 
Plaats nieuw bericht   Dit onderwerp is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten is niet mogelijk    Forum Eerste Wereldoorlog Forum Index -> Forum-meeting Actieve Topics
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Regulus 1Geregistreerd op: 17-7-2005
Berichten: 12471
Woonplaats: Jabbeke, Flanders - Home of the Marine Jagdgeschwader in WW I

BerichtGeplaatst: 16 Dec 2007 22:36    Onderwerp: Zeebrugge 2008 meeting en conferentie - definitief ! Reageer met quoteTweedaagse internationale Zeebrugge Raids 1918/2008 Conferentie

Zaterdag 19 april

Lokatie : Zeebrugge

Voertaal : Engels (en Nederlands)

Conferentie St.-George’s Day 1918

Programma :

9.30 Ontvangst en inschrijving aanwezigen in Channel 16 Werfkaai te Zeebrugge

Start om 10.00 uur

1. Marinekorps Flanders and the importance of the Flemish harbours for the German U-boat, torpedoboat and destroyer weapon : door Johan Ryheul
Kennismaking met de duikbooteenheden van het Marinekorps Flandern die meer dan 2554 schepen zonken vanuit de havens van Zeebrugge, Oostende en Brugge en met de torpedoboot en destroyer eenheden die regelmatig raids hielden op de Noordzee en in het Kanaal.

12.10 : vrije lunch

13.45 : verzamelen deelnemers aan de River Palace (schip)

14.00 : start namiddag programma

2. Mines and torpedoes of WW I : door Vincent Hoffman, DOVO
Ontwikkeling en gebruik tijdens WWI van mijnen en torpedo's, de mijnenvelden,het leggen ervan zoals Dover barrage en de northern barrage en de impact ervan op de oorlog op zee.

15.00 Pauze en te voet naar Seafront park

Bezoek aan het lichtschip - deze speelden een belangrijke rol in de duikbootoorlog van WO I - en aan de Russische duikboot van de Foxtrot klasse. We maken de vergelijking tussen een duikboot in WO I, WO II, de koude oorlog en nu, aan de hand van divers materiaal en foto’s.

We gaan daarna naar een ruimte over duikboten, met torpedo's van de beide Wereldoorlogen, fragmenten uit Das Boot, mijnenruiming materiaal enz.

In Seafront omstreeks 16.30 uur :

3. Dover Patrol, the RNAS and the U-boat war : door Johan Ryheul
We zien de Britse tegenmaatregelen in het Kanaal tegen de duikboten, de bombardementen op de havens van Zeebrugge en Brugge en natuurlijk de voorbereiding op de Raids van St.-George’s Day 1918.

Na deze vertoning komen we oog in oog te staan met een grote maquette van de oude haven en de nieuwe haven. Op die manier kunnen de deelnemers aan het dagprogramma nog beter visualiseren wat er ’s avonds te zien zal vallen.

17u30 we gaan nu Seafront verder bezoeken, waar ook documentatiemateriaal aanwezig is en een tijdelijke tentoonstelling omtrent de aanval op Zeebrugge van ondergetekende met de sympathieke medewerking van Franky Van Rossem !!!
Op deze tentoonstelling zullen onder ander mannequinpoppen te zien zijn met uniformen van het Marinekorps Flandern, de Royal Marines Light Infantry en de Royal Engineers, de eenheden die betrokken waren in de gevechten op de Mole.

18u30 inscheping op River Palace en ontvangst met een glaasje schuimwijn

19u00 havenrondvaart te Zeebrugge. We beginnen met een stomme film van 25 minuten waarop filmmuziek gemonteerd werd van o.a. Das Boot, U571, Band of Brothers en die een heel duidelijk beeld geven van de duikbootoorlog, gezien het hier om authentiek materiaal gaat, gefilmd door de Duitslands grootste duikbootaas, Lothar von Arnauld de la Perriere tijdens één van zijn missies.

4. Saint-George for England ! door Johan Ryheul

We zien bijna live wat er gebeurde op St.-George's Day 1918, gezien de powerpoint voorstelling telkenmale zal aansluiten op de locatie waar we liggen in de haven ! Ook de deelnemers zelf zullen af en toe betrokken worden in het geheel.
We zien duidelijk wat er waar gebeurde, welke groepen Duitsers en Geallieerden er tegenover elkaar stonden op welke plaatsen, en we zien dat de aanval op de Mole verder doordrong dan algemeen werd aangenomen. En ook dat enkele van de onbekende graven te Zeebrugge nu geďdentificeerd kunnen worden.
Tevens uniek Duits filmmateriaal die in 89 jaar het licht niet meer zag over de aanval, gefilmd in de ochtend na de aanval zelf.

5. Conclusions : A twist in the dragon’s tail ? door Johan Ryheul
De haven van Zeebrugge was niet helemaal versperd, dat is nu een algemeen bekend iets. Toch was het een belangrijke overwinning voor de Britten, en ze zouden er ook in slagen de haven grotendeels stil te leggen. We vertellen kort het hoe, wat en waarom.

20u30 onze accordeonist begint met oorlogsdeuntjes terwijl de deelnemers diverse broodjes en wijn eten, voor hen geen oorlogsrantsoenering.
Op het muzikaal programma o.a. The road to Passchendaele en Calling doon the line, enz

22u00 einde van dit programma


Zondag 20 april

9.30 uur : Zeebrugge, deelname aan de mis met vertegenwoordigers van de Royal Marine, Brits koningshuis, plechtigheden aan het monument en op het kerkhof te Zeebrugge, alwaar we een zeer bijzondere mededeling gaan doen omtrent de identiteit van één der vermisten die daar begraven is.
Kransneerlegging door FEW bij monument, op het kerkhof en voor Wing Commander Brock.

Namiddag : vertrek om 13.30 voor bezoek aan het Fort Napoleon te Oostende en een visualisatie van de positie van de blokschepen van de eerste raid, daarna bezoeken we de haven voor de tweede raid in mei met de Vindictive en het monument te Oostende. Einde voorzien rond 16.30 uur.

Programma gaat door in samenwerking met het Davidsfonds, Seafront en Euroline Zeebrugge.

Prijs voor leden FEW en hun familie : 30 euro, dit is inclusief het bezoek aan Seafront, de accomodatie in Seafront en op het schip de River Palace, alsook de havenrondvaart, glas schuimwijn, broodjes, wijn, WO I muziek met een accordeonist en de conferentie zelf.

Leden Davidsfonds, zelfde prijs.

Niet leden betalen 35 euro

Deelname aan enkel het avondprogramma op de River Palace kost 25 euro.Persconferentie in Seafront op maandag 7 april om 14 uur.Even vermelden dat het een heel speciale en unieke editie zal worden deze herdenking, die je pas binnen tien jaar opnieuw zal kunnen meemaken, zeg niet dat we het niet gezegd hebben !!!

Wie interesse heeft kan nu al zijn naam opgeven, verder info voor de betaling en dergelijke meer volgt binnenkort !

Het aantal plaatsen tijdens de dag zal beperkt worden indien nodig, gezien ook leden van het Davidsfonds ons zullen komen vervoegen en vermoedelijk ook een aantal Britten.

Voor deelnemers aan het zaterdagavond programma voorzien we minder moeilijkheden.

Inschrijven kan hier:
http://www.forumeerstewereldoorlog.nl/viewtopic.php?p=181398#181398


Adressen :Channel 16
Werfkaai 16
8380 Zeebrugge
050/60.16.16
http://cms.proximedia.com/SITE/Page_generale.asp?DocID=1103&langue=NL

Seafront
Vismijnstraat 7
8380 Zeebrugge
050/55.14.15
http://www.seafront.be/

Euro line rederij Zeebrugge
River Palace
Oude Vissershaven
Jaxques Brelsteiger
8380 Zeebrugge

Inschrijven is vanaf heden mogelijk als volgt :

Door storting van :

30 euro voor leden en hun naaste familieleden (broers, zussen, ouders, grootouders, kinderen, kleinkinderen)

35 euro voor niet leden

voor deelname aan het volledige zaterdag programma of zaterdag en zondag programma samen. Wel vermelden bij op de e-mail aub (zie verder).

of

25 euro voor deelname aan het zaterdagavondprogramma enkel

op rekening :

143-0710513-89 Van Ryheul Johan, Eernegemweg 31, 8490 Jabbeke, Belgie

Naam van de financiële instelling : Fintro

IBAN nr : BE45 1430 7105 1389
BIC code : GEBABEBB

Gelieve tevens een bevestigingsmail te sturen naar regulusone@gmail.com met de datum van betaling, het aantal personen, hun namen (geen aliassen), lid of geen lid, en voor wat ze specifiek inschrijven.

Je krijgt dan per kerende een bevestigingsmail, die tevens dienst doet als inschrijvingsbewijs en die je dient af te geven bij inschrijving ter plaatse.

Gelieve tevens te willen noteren dat de inschrijving niet kan doorgegeven worden aan andere personen, tenzij mits uitdrukkelijke toestemming door ondergetekende. Aanvragen hiertoe dienen uitsluitend via e-mail te gebeuren. Vanaf 14 april zal geen enkele vraag in die zin nog aanvaard worden.

Annulatie is mogelijk zonder kosten tot 30 maart. Na deze datum zullen inschrijvingsgelden bij annulatie niet meer terug betaald worden. Dit omdat wij contractuele verbintenissen hebben met de diverse locaties die wij gebruiken.

Mogen wij iedereen verzoeken deze procedure strikt te willen volgen. Waarvoor dank.


_________________
http://www.forumeerstewereldoorlog.nl/wiki/


Laatst aangepast door Regulus 1 op 06 Apr 2008 17:59, in toaal 12 keer bewerkt
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Regulus 1Geregistreerd op: 17-7-2005
Berichten: 12471
Woonplaats: Jabbeke, Flanders - Home of the Marine Jagdgeschwader in WW I

BerichtGeplaatst: 20 Jan 2008 17:20    Onderwerp: Reageer met quote

Meer info over de Foxtrot duikboot die we gaan bezoeken kan je hier vinden :

http://www.seafront.be/foxtrot.asp
_________________
http://www.forumeerstewereldoorlog.nl/wiki/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Regulus 1Geregistreerd op: 17-7-2005
Berichten: 12471
Woonplaats: Jabbeke, Flanders - Home of the Marine Jagdgeschwader in WW I

BerichtGeplaatst: 20 Jan 2008 18:03    Onderwerp: Reageer met quote

Het is vanzelfsprekend dat we ons eigen fotomateriaal gaan houden voor de conferentie.

Ondertussen liepen we toch op deze mooie reeks :Admiraal KeyesOverlevenden van de HMS VindictiveOpkuis van het dek op HMS Vindictive na de raidEnkele overlevenden poseren op het dekMachinegeweer nest op de Vindictive

Schade op de Zeebrugge MoleDe opgeblazen claire-voieNa de bevrijding
_________________
http://www.forumeerstewereldoorlog.nl/wiki/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Regulus 1Geregistreerd op: 17-7-2005
Berichten: 12471
Woonplaats: Jabbeke, Flanders - Home of the Marine Jagdgeschwader in WW I

BerichtGeplaatst: 20 Jan 2008 18:16    Onderwerp: Reageer met quote

De drie hoofdrolspelers van de aanval op de Zeebrugge Mole in de nacht van 22/23 april 1918 :HMS VindictiveEn de Mersey overzetboten DaffodilEn Iris II
_________________
http://www.forumeerstewereldoorlog.nl/wiki/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Regulus 1Geregistreerd op: 17-7-2005
Berichten: 12471
Woonplaats: Jabbeke, Flanders - Home of the Marine Jagdgeschwader in WW I

BerichtGeplaatst: 21 Jan 2008 22:52    Onderwerp: Reageer met quote

Ook even vermelden dat we nu zover staan dat we van beide zijden de raid bijna van minuut tot minuut kunnen beschrijven !
_________________
http://www.forumeerstewereldoorlog.nl/wiki/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Regulus 1Geregistreerd op: 17-7-2005
Berichten: 12471
Woonplaats: Jabbeke, Flanders - Home of the Marine Jagdgeschwader in WW I

BerichtGeplaatst: 15 Mrt 2008 23:59    Onderwerp: Reageer met quote

Met deze meeting valt voor mij ook een groot deel van het doek van mijn research over Zeebrugge. Meer dan twintig jaar was ik gefascineerd door de identiteit van de twee onbekende officieren die te Zeebrugge begraven liggen en deelnamen aan de raid. In 2003 kreeg ik een sterk vermoeden van de identiteit van één van beide dankzij research samen met auteur Deborah Lake, en vorig jaar werd mij dit bevestigd door verder onderzoek.

Vanavond echter heb ik er kunnen in slagen om ook de tweede onbekende officier te identificeren, dit met honderd percent zekerheid, en met fotografisch bewijs. Het is even een emotioneel moment geweest.

Op de plechtigheid op zondag 20 april zal alles bekend gemaakt worden, met een primeur op de 19e voor de deelnemers aan de haventocht met de River Palace.
_________________
http://www.forumeerstewereldoorlog.nl/wiki/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Yvonne
Admin


Geregistreerd op: 2-2-2005
Berichten: 45654

BerichtGeplaatst: 19 Mrt 2008 16:38    Onderwerp: Reageer met quote

Herdenking Saint George’s day te Zeebrugge.Op 23 april is het 90 jaar geleden dat sir George Keyes, toen vice-admiraal van de Britse oorlogsvloot, het vermetele plan opvatte een poging te doen om de haven van Zeebrugge te versperren. Door drie ‘cementschepen’ in de havengeul tot zinken te brengen, hoopte hij de Duitse duikboten, die opereerden vanuit de Brugse binnenhaven, hun uitvalsbasis te ontnemen.Het was Sint- Joris 1918. Alluderend op de patroonheilige van de krijgslieden én van Engeland – Sint Joris, die een draak zou overwonnen hebben – gaf hij de aanzet tot een memorabel wapenfeit met volgende metafoor : ‘Let’s give the dragon’s tail a damned good twist!’.De Duitse onderzeeërs werden door deze stunt wel gehinderd, maar de operatie slaagde niet echt.

De draak spartelde even, maar werd niet overwonnen. Toch liet een Franse admiraal zich uiterst lovend uit over deze onderneming: “Het is het schitterendste wapenfeit dat de geschiedenis van alle tijden en van alle landen op maritiem gebied heeft opgeleverd”.In 1919 werd vice-admiraal Keyes in Zeebrugge ontvangen door Koning Albert I.

Sir Roger Keyes kreeg de klok die de Duitsers in Antwerpen ontvreemd hadden, en die in Zeebrugge dienst deed als alarmklok, cadeau. De klok hangt nog altijd in het stadhuis van Dover en wordt elk jaar op Saint George’s day geluid.Om de moedige poging van vice-admiraal Keyes te herdenken en om hulde te brengen aan de zowat 200 slachtoffers die toen vielen in de strijd om de vrijheid van de geallieerde landen, wordt elk jaar einde april Saint-George’s day gevierd in Zeebrugge.Naast de officiële plechtigheden, organiseert Davidsfonds Zeebrugge een reeks van conferenties, een bezoek aan Seafront met een tijdelijke tentoonstelling over Saint George’s day en als top of the bill een havenrondvaart langs al die historische plaatsen.


Het programma vinden jullie in bijlage. Inschrijven kan voor het volledige weekend, maar ook voor elk onderdeel apart.Vriendelijke groeten,Ingrid Vandamme

En een stoere folder! :


http://yvonne.fok.nl/allerhande/saintgeorgeweekendtezeebrugge.doc
_________________
Met hart en ziel
De enige echte

https://twitter.com/ForumWO1
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail Bekijk de homepage
Regulus 1Geregistreerd op: 17-7-2005
Berichten: 12471
Woonplaats: Jabbeke, Flanders - Home of the Marine Jagdgeschwader in WW I

BerichtGeplaatst: 27 Mrt 2008 22:59    Onderwerp: Reageer met quote

Twee van de hoofdrolspelers


Lt Claude Hawkings


Lt.Cdr. Arthur Leyland Harrison
_________________
http://www.forumeerstewereldoorlog.nl/wiki/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Regulus 1Geregistreerd op: 17-7-2005
Berichten: 12471
Woonplaats: Jabbeke, Flanders - Home of the Marine Jagdgeschwader in WW I

BerichtGeplaatst: 31 Mrt 2008 10:15    Onderwerp: Reageer met quote

Persconferentie is op maandag 7 april om 14 uur aan boord van de River Palace te Zeebrugge.
Tevens voorstelling van de jaarprogramma's van Rederij Euro-Line, Seafront en Davidsfonds Zeebrugge.
Wie er bij wil zijn dient zich vooraf in te schrijven. Stuur mij in dat geval een PB.
_________________
http://www.forumeerstewereldoorlog.nl/wiki/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Regulus 1Geregistreerd op: 17-7-2005
Berichten: 12471
Woonplaats: Jabbeke, Flanders - Home of the Marine Jagdgeschwader in WW I

BerichtGeplaatst: 01 Apr 2008 19:20    Onderwerp: Reageer met quote

http://www.hotelformule1.com/formule1/fichehotel/gb/for/2634/fiche_hotel.shtml

Voor de late beslissers, dit hotel nog gevonden op de valreep, 38 euro per nacht tot drie personen...
_________________
http://www.forumeerstewereldoorlog.nl/wiki/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Regulus 1Geregistreerd op: 17-7-2005
Berichten: 12471
Woonplaats: Jabbeke, Flanders - Home of the Marine Jagdgeschwader in WW I

BerichtGeplaatst: 06 Apr 2008 11:12    Onderwerp: Reageer met quote

Er is een tamelijk grote kans dat we het gezelschap krijgen van een grote delegatie van de Royal Marines, die we ook op zondag gaan ontmoeten.

Daarnaast hebben we ook een anthem gevonden voor deze meeting, gelet op The Road To Passchendaele in het Schots Weekend en de Haka's tijdens het Nieuw-Zeelandse. Op die manier zetten we een nieuwe traditie in. En het zal jullie zeer bekend in de oren klinken, maar zo hoorden jullie dit nog nooit !
_________________
http://www.forumeerstewereldoorlog.nl/wiki/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Regulus 1Geregistreerd op: 17-7-2005
Berichten: 12471
Woonplaats: Jabbeke, Flanders - Home of the Marine Jagdgeschwader in WW I

BerichtGeplaatst: 06 Apr 2008 17:55    Onderwerp: Reageer met quote

Oh ja, en de tekst helemaal bovenaan over de meet is nu ook aangepast omdat er nu precies gekend is wat er allemaal zal gebeuren en alle details dus ingevuld zijn.
_________________
http://www.forumeerstewereldoorlog.nl/wiki/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
ReinéGeregistreerd op: 4-11-2006
Berichten: 9798
Woonplaats: Zoetermeer

BerichtGeplaatst: 13 Apr 2008 5:42    Onderwerp: Reageer met quote

Zondagmiddag: Routebeschrijving Rederskaai Zeebrugge -> Fort Napoleon Oostende

_________________
Did you imagine the final sound as a gun
(Porcupine Tree)


Laatst aangepast door Reiné op 13 Apr 2008 6:32, in totaal 1 keer bewerkt
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail
ReinéGeregistreerd op: 4-11-2006
Berichten: 9798
Woonplaats: Zoetermeer

BerichtGeplaatst: 13 Apr 2008 6:31    Onderwerp: Reageer met quote

Zondagmiddag: Routebeschrijving Fort Napoleon (A) -> Vindictive Monument (B)

1. Vertrek naar de Vuurtorenweg
2. Sla linksaf de Vuurtorenweg op, (0,5 km)
3. Sla linksaf bij de Fortstraat, (0,2 km)
4. Sla rechtsaf naar de Dokter Eduard Moreauxlaan/N34, (1,8 km)
5. Ga verder op R31/Tweebruggenstraat, (0,3 km)
6. Sla rechtsaf bij Sloepenstraat, (56 m)
7. Flauwe bocht naar rechts bij Stapelhuisstraat, (0,5 km)
8. Flauwe bocht naar links bij Slachthuiskaai, (0,2 km)

Er is in de omgeving van het monument (West- en Slachthuiskaai) voldoende parkeergelegenheid.
_________________
Did you imagine the final sound as a gun
(Porcupine Tree)
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail
ReinéGeregistreerd op: 4-11-2006
Berichten: 9798
Woonplaats: Zoetermeer

BerichtGeplaatst: 13 Apr 2008 6:36    Onderwerp: Reageer met quote


_________________
Did you imagine the final sound as a gun
(Porcupine Tree)
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail
Regulus 1Geregistreerd op: 17-7-2005
Berichten: 12471
Woonplaats: Jabbeke, Flanders - Home of the Marine Jagdgeschwader in WW I

BerichtGeplaatst: 13 Apr 2008 21:14    Onderwerp: Reageer met quote

Weersvoorspelling voor het moment voor zaterdag en zondag :
15 tot 18°, zaterdag droog, zondag kans op een bui.
We volgen het weer ook later deze week nog eens op.
_________________
http://www.forumeerstewereldoorlog.nl/wiki/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Regulus 1Geregistreerd op: 17-7-2005
Berichten: 12471
Woonplaats: Jabbeke, Flanders - Home of the Marine Jagdgeschwader in WW I

BerichtGeplaatst: 16 Apr 2008 17:25    Onderwerp: Reageer met quote

Vandaag is ook het grootste deel van de tijdelijke tentoonstelling gerealiseerd geworden in Seafront.

Met een bijzonder woord van dank en hulde aan Franky Van Rossem die de ganse dag een groot deel van het werk verricht heeft voor de opbouw ervan !
_________________
http://www.forumeerstewereldoorlog.nl/wiki/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Yvonne
Admin


Geregistreerd op: 2-2-2005
Berichten: 45654

BerichtGeplaatst: 16 Apr 2008 17:38    Onderwerp: Reageer met quote

Geweldig! Tof!
Toemaar, aftellen Wink
_________________
Met hart en ziel
De enige echte

https://twitter.com/ForumWO1
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail Bekijk de homepage
Regulus 1Geregistreerd op: 17-7-2005
Berichten: 12471
Woonplaats: Jabbeke, Flanders - Home of the Marine Jagdgeschwader in WW I

BerichtGeplaatst: 16 Apr 2008 17:53    Onderwerp: Reageer met quoteFranky keek er naar en zag dat het goed was !
_________________
http://www.forumeerstewereldoorlog.nl/wiki/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Yvonne
Admin


Geregistreerd op: 2-2-2005
Berichten: 45654

BerichtGeplaatst: 16 Apr 2008 19:01    Onderwerp: Reageer met quote

Maar voor het zover was moest er hard gewerkt worden!


En dat gebeurde ook, hard werken!


_________________
Met hart en ziel
De enige echte

https://twitter.com/ForumWO1
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur mail Bekijk de homepage
Regulus 1Geregistreerd op: 17-7-2005
Berichten: 12471
Woonplaats: Jabbeke, Flanders - Home of the Marine Jagdgeschwader in WW I

BerichtGeplaatst: 16 Apr 2008 19:23    Onderwerp: Reageer met quote

Nochtans, de persoon die de foto's genomen heeft, heeft nog harder gewerkt !
_________________
http://www.forumeerstewereldoorlog.nl/wiki/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Berichten van afgelopen:   
Plaats nieuw bericht   Dit onderwerp is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten is niet mogelijk    Forum Eerste Wereldoorlog Forum Index -> Forum-meeting Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group